In alle opzichten geslaagd XCORE® & BRN® Event 2016

Verschenen in Bodylife nummer 10 2016

Succesvolle lancering LXR®

Het XCORE® & BRN® Event 2016 was, zoals we inmiddels gewend of liever gezegd verwend zijn van XCO Sports Company, een fantastisch evenement. Het dak van de Broodfabriek in Rijswijk knalde er bijna letterlijk van af, zoveel power produceerden de 1200 deelnemers. Naast de nieuwe releases van XCORE® & BRN®, lanceerde XCO Sports Company het splinternieuwe programma: LXR®.

Tekst: Loet van Bergen

De organisatie is er weer in geslaagd om een buitengewoon gaaf programma neer te zetten. Naast de nieuwe releases van XCORE® & BRN®, lanceerde XCO Sports Company het splinternieuwe programma: LXR®; de nieuwste fitnesstrend van 2017. Deze nieuwe groupfitness training bestaande uit een 30 min. Strength training met de LXR® sandbag en een 15 min. Mobility training, waar gebruikt wordt gemaakt van een foamroll, werd onder leiding van Geert van Poppel, met veel enthousiasme ontvangen door de deelnemers. Voor de deelnemers was het hard werken, zweten, fun en veel energie. Binnenkort start LXR® in de volgende plaatsen: Amsterdam, Rotterdam Utrecht, Den Haag, Breda, Voorburg, Leidschendam, Hazerswoude, Roosendaal, Zierikzee, Noordwijk, Sint Michielgestel, Nieuwkoop, Venlo, Almelo. 

Gemoedelijk sfeertje

Voor de omlijsting van het XCORE® & BRN® Event had de organisatie speciaal RTL presentator Dennis Weening uitgenodigd, die het event presenteerde en tevens de diverse awards uitreikte onder andere voor de beste instructrice/instructeur. Naast alle workouts konden de deelnemers zich in een gemoedelijke sfeer ontspannen in de loungeroom met de mogelijkheid om de vermoeide spieren te laten masseren of te genieten van een lekker kopje koffie van een echte Barista; Bitter and Real. Er was ook een foodtruck van Johnny Doodle, waar gesnoept kon worden van pure fair trade chocolade in allerlei smaken. Uiteraard werd er ook XCORE®, BRN® en LXR® sportkleding verkocht. De deelnemers konden bij de graffiti designers hun eigen XCO-Trainer of BRNset laten personaliseren.

Ook konden de deelnemers in de fotobox een foto laten maken als aandenken aan het event. Verder was er een informatiebalie waar de deelnemers informatie konden krijgen over de XCORE®, BRN®, LXR® en Broga® programma's. Dit laatste programma is bedacht en ontwikkeld door Matt Miller een voormalig American Football professional, bodybuilder en tv-ster. Hij was speciaal uit Engeland overgevlogen voor een exclusieve Broga® workout. In Nederland gaat XCO Sports Company Broga® verder uitrollen en de opleidingen verzorgen die uit 2 weekenden voor de basistraining bestaat en daarna ieder kwartaal een up date.

Verminderen blessures

Met het zweet nog op zijn rug legde Matt eerst uit wat Broga® is. "Het is een fysiek intensieve training voor stoere mannen en vrouwen gericht op het verbeteren van flexibiliteit en lenigheid, de opbouw van kracht, uithoudingsvermogen, het verminderen van blessures, ontspanning en mobiliteit."

Verder blijkt dat deze workout de prestaties bij andere sporten zoals fitness, hardlopen, crossfit, gewichtheffen en zwemmen verbeterd. De aanleiding voor het ontwikkelen van Broga® waren de vele blessures die Matt opliep tijdens zijn sportieve carrière. Hij is verschillende keren geopereerd met daarna een lang hersteltraject. "In dat traject kreeg ik onder andere yoga als revalidatieoefening. Ik heb verschillende vormen beoefend zoals Power Yoga, maar geen enkele kon me echt bekoren. Ik miste toch duidelijk de fitness- en krachtelement dat in Broga® nadrukkelijk aanwezig is zodat ook mannen zich meer aangesproken voelen. Maar dat neemt niet weg dat Broga® zeker toegankelijk is voor vrouwen die op zoek zijn naar een meer fysieke vorm van yoga." Matt beweert dat je van Broga® net zo'n fijn gevoel krijgt als van een goede krachtsessie in de gym. Op dit moment bestaat Broga® uit 6 verschillende, unieke workouts, elk met het accent op een andere spiergroep. Nieuwe workouts worden voortdurend ontwikkeld. Tijdens de workout begon Matt eerst met een aantal ademhalingsoefeningen en wat rekoefeningen. Daarna kwamen één voor één de spiergroepen aan bod. De deelnemers moesten flink aan de bak om het tempo van Broga® te kunnen volgen. Matt vertelde tot slot dat er binnenkort een virtuele versie komt van Broga® die als eerste geïntroduceerd wordt in een fitnessclub in Southampton.

Lovende reacties

De reacties van de deelnemers aan het programma van Facebook logen er niet om. "Wat een topdag." "Ik heb genoten en kan niet wachten tot het volgende XCO/BRN® event." "Ik heb overal spierpijn, maar het was het dubbel en dwars waard." "Het was in een woord tof." "Volgend jaar ben ik zeker weer van de partij."


Bekijk hier de aftermovie van het XCORE® & BRN® Event 2016

 

 

 

 

Edities