ClubJoy zet de trend in 2017!

Verschenen in Bodylife nummer 7 2016

Met 850 aangesloten clubs in de Benelux heeft ClubJoy een stevig fundament in de Benelux. ClubJoy wil de huidige positie binnen de branche de komende jaren verstevigen door het product- en dienstenpakket flink uit te breiden. In 2017 zal hiervan een flink deel worden gerealiseerd.

bodyLIFE sprak voor een toelichting op deze plannen direct na de Fitness en Wellness Top in Houten met Marc Neijland, directeur van ClubJoy. "Wij willen dé partner worden als het gaat om Live en Virtuele groepslessen. Daarnaast streven we ernaar om als een soort vertaler van internationale trends naar de Nederlandse markt op te treden. Omdat we dicht op de ontwikkelingen zitten, zal ClubJoy meer en meer uit de rol van volger treden en naar de rol van initiator groeien."

Welke nieuwe producten en diensten kunnen we van ClubJoy gaan verwachten op korte termijn?
"Dit is het best te benoemen in drie grove richtingen, ClubJoy Live, ClubJoy Virtual en ClubJoy Support. Als eerste gaat het daarbij over traditionele ClubJoy programma's gegeven door instructeurs, onze roots zullen we maar zeggen. Voor ClubJoy zullen we per januari 2017 alle bestaande 10 programma's aanvullen met een zogenaamde Xpress Workout. De 10 Xpress workouts zijn een reactie op de internationale trend van korte stevige workouts. Sporters willen graag resultaat boeken in minder beschikbare tijd. High Intensity Interval Trainingen passen bij deze wens. Onze Xpress workouts zijn simpel uit te leggen als een High Intensity Routing van een bestaand concept. De bij ClubJoy aangesloten clubs krijgen met het introduceren van Xpress workouts de mogelijkheid om te reageren op deze trend. Daarbij ontstaat er de mogelijkheid om op primetime een grotere doelgroep te bedienen. Tussen 18:30 ? 20:30 uur is er nu bijvoorbeeld de mogelijkheid om ClubJoy Power, -Dance, -Core & -Yoga als de Xpress workout aan te bieden. Vier doelgroepen bedienen in één en dezelfde zaal op primetime binnen twee uur, maakt dat de groepsleszaal een hoger rendement kan behalen. Ook geeft het de mogelijkheid om verschillende workouts goed met elkaar te kunnen combineren."

Hoe gaat het met de ClubJoy Virtual workouts?
"De tweede ontwikkeling is dat we toewerken naar 27 verschillende ClubJoy Virtual workouts. Met ingang van januari bedienen we onze leden met 22 workouts, in april 2017 voegen we er nog 5 aan toe. We hebben veel geleerd bij de introductie van de eerste virtuele workouts bij sportclubs. Om eerlijk te zijn hebben we na 1,5 jaar pas werkelijk het idee op welke wijze ClubJoy Virtual het best tot zijn recht komt. ClubJoy heeft een overeenkomst gesloten met een internationale partij (Wexer Virtual) die zich uitsluitend concentreert op de ontwikkeling van een Virtual Fitness platform. Zij bedienen 20 van de top 25 grootste ketens wereldwijd met hun oplossing en zij zijn in die hoedanigheid een goede sparringpartner voor ons. Zeker als we kijken naar internationale gebruikersgegevens en het mogelijk maken van een optimaal rendement voor de ondernemer die werkt met virtuele groepslessen, is de samenwerking zeer waardevol."



Hoe kan de ondernemer ervoor zorgen dat de virtuele workouts een succes worden?

"De ondernemer moet er bij implementatie van ClubJoy Virtual een prioriteit van maken om virtuele workouts proactief onder de aandacht te brengen. Daarbij moet de zaal waarin het gebeurt er uitzien als een theater en de On Demand media player buiten de zaal worden opgehangen (in de routing van de club). De ondernemer zal dus moeten investeren in een stukje hardware om de best denkbare belevenis te creëren. Als deze combinatie (belevenis ? actieve implementatie ? On Demand bediening ? uitgebreid workout pakket) compleet is, zal de club gaan renderen met de implementatie van ClubJoy Virtual."

Wanneer komt er een Virtuele Cycling workout van jullie op de markt?
"Met ingang van januari 2017 starten wij met het aanbieden van de aparte licentiemodule Virtual Cycling Routes. De introductie van deze module is een reactie op de vraag van onze leden. We maakten al virtuele workouts, waarom dan niet ook de workout erbij leveren waarbij je de Cycle workouts fietst, voorzien van een mooie omgeving? De Virtual Cycling Routes module heeft per januari 45 workouts beschikbaar, waarbij er gekozen kan worden uit 9 mooie routes uit binnen- en buitenland. De deelnemer kan daarbij opteren voor workouts van 15-, 30- en 55 minuten, met de mogelijkheid voor diverse intensiteitslevels."

ClubJoy staat bekend om haar groepslessen, maar sinds kort bieden jullie ook managementondersteuning aan fitnessclubeigenaren?
"Per september zijn wij van start gegaan met een nieuwe managementmodule, genaamd ClubJoy Support. Het valt ons op dat veel clubs moeite hebben met de organisatie van een maximaal presterend groepsles segment. Niet dat het de clubs niet interesseert, maar vaak ontbreekt het simpelweg aan expertise op dit vlak en is er een gebrek aan de juiste mensen. Om hierbij de helpende hand te bieden is er lang gewerkt aan een coaching module waarmee nu de eerste clubs de aftrap gaan maken. Achteroverleunen is er niet bij, clubs moeten echt aan de bak om het geheel tot een succes te maken. Dit doen we aan de hand van een stappenplan voor succes, waarbij we de club begeleiden bij elke stap in het proces. Een stukje outsourcing dus, waarvan een club gebruik kan maken. Daarbij is direct succes gegarandeerd als de club ervoor gaat!"



Dat zijn behoorlijk wat ontwikkelingen. Heeft ClubJoy hieraan zijn handen vol het komende jaar?

"Dat zeker! Laten we niet vergeten dat we ook gestart zijn in Duitsland anderhalf jaar geleden. De markt daar heeft ClubJoy nu ook ontdekt. We gaan ons nu ook richten op de Franse en Spaanse markt. Daarbij zijn we 'as we speak' achter de schermen bezig met de ontwikkeling van een nieuw project. Daarover kan ik nog niet al te veel zeggen. Behalve dan dat het aansluit bij datgene waar we goed in zijn en dat het past bij onze bedrijfsdoelstelling, namelijk de nummer één worden binnen de Benelux als het gaat om Live en Virtuele groepslessen. Dat we daarbij Europees hetzelfde kunstje mogen herhalen als datgene wat we in Nederland hebben bereikt is mijn persoonlijke grote droom!"

www.clubjoy.nl
www.clubjoysupport.nl

 

Edities