Vital Centre kiest voor Stages en VismoX: Next generation in indoor cycling

Verschenen in Bodylife nummer 6 2016

Toen Edwin Ophof samen met zijn vrouw Jacqueline in 1988 in Raalte een fitnessstudio oprichtte, hadden ze een duidelijk doel voor ogen: de klanten een optimale beleving bieden. "Wij streven een hoog niveau na om dat de klant te kunnen bieden, en we kiezen dan ook niet voor de eerste de beste aanbieder van fitnessapparatuur. Daarom hebben we ook gekozen voor Stages en VismoX."

Tekst: Hans Hooft

Edwin: "Vergeet niet: die mensen maken tijd vrij voor zichzelf, en ze komen bij jou om die tijd optimaal te benutten. Dan is het toch geweldig als je die mensen mag begeleiden? Dat ze met een goed gevoel weer weggaan, dat is het allerbelangrijkste. Onze filosofie hangen we op aan VITAL: Verantwoordelijkheid, Initiatief, Team, Aandacht; de L staat voor de lach, die moet je nooit vergeten. Die vijf kernwaardes worden door al onze mensen onderschreven."

Optimistisch
Die filosofie wordt gewaardeerd, zo blijkt uit een groeiend aantal klanten, en die groei noopte tot uitbreiding. Edwin: "We hebben ook een vestiging in Heino van 3.000m2 met alles wat we in Raalte hebben, maar ook een squashcourt en een indoor soccerveld." De vestiging in Raalte is een schitterend pand van maar liefst 3.500m2 en omvat diverse zalen voor fitness en groepsactiviteiten, maar onder andere ook een brasserie, beautysalon, sauna en een verwarmd binnenzwembad. Dat lijkt qua grootte en faciliteiten wat optimistisch voor een fitness- en wellnesscentrum in het buitengebied van een dorp, maar over klandizie heeft Ophof niet te klagen. "De mensen komen vanuit de gehele regio. Er zijn nog andere sportcentra in de buurt, maar wil je een stukje meer dan alleen fitness, wil je ontspanning, een beleving, dan zit je hier goed."

David de Kanter, senior accountmanager van MovetoLive hierover: "Toen ik hier vier jaar geleden voor de eerste keer binnenkwam, merkte ik meteen dat ik bij een totaalaanbieder was die een hoge kwaliteit nastreeft. Alles is hier tot in de puntjes verzorgd, het is een club waar je graag bij wilt horen."

Meerwaarde
Toen David de Stages spinning fiets in combinatie met VismoX voor de eerste keer zag, besefte hij direct de meerwaarde van het systeem ten opzichte van de traditionele spinning faciliteiten: "De eerste keer dat ik met het product Stages bij Edwin kwam, had ik alleen de wattagemeter bij me. Hij gaf toen aan dat hij bezig was met de aanschaf van zestig fietsen waarvoor hij al een aanbieder op het oog had. Maar hij gaf me de kans om uit te leggen wat er dan wel zo speciaal was aan de Stages en VismoX." Dat was vlak voor de FIBO en Edwin?nieuwsgierig geworden?besloot op die beurs de stand van MovetoLive te bezoeken waar de nieuwe Stages met VismoX geintroduceerd zou worden.

Edwin: "Ik heb veel verschillende fietsen uitgeprobeerd, maar uiteindelijk heb ik toch voor Stages gekozen. De Stages fiets is fantastisch en zeker in combinatie met VismoX biedt het de klant een compleet nieuwe beleving, echt meerwaarde. Nu kunnen de mensen zien wat weerstand met je doet met je training en resultaat. Je kunt er zo geweldig mee trainen! De Sky-wielerploeg gebruikt het al, en dat is natuurlijk niet voor niets."

David: "Spinning bestaat nu zo'n 21 jaar in Nederland en vanaf dag een is het eigenlijk altijd hetzelfde geweest. Dat had alleen maar tot gevolg dat mensen uiteindelijk afhaakten. Maar dit systeem grijpt nu weer terug op waar het mee begon: gewoon kwalitatief goed fietsen. Mensen willen graag zien hoe ze presteren. Dat wordt nu in beeld gebracht met die radars, op het scherm. Daar zie je je eigen prestatie samen met die van alle andere mensen in de groepsles. Daarmee krijgt het een andere dimensie en meer dynamiek."

Het grote voordeel voor iedereen die wenst anoniem te blijven, is dat elke fiets een uniek nummer heeft dat alleen bekend is voor de fietser en de instructeur. Zo kan de instructeur ook individueel coachen op prestatie en niveau.

VismoX
Maar het systeem heeft nog meer mogelijkheden, vertelt David: "Met de software die VismoX biedt, kun je bijvoorbeeld de zaal in twee pelotons indelen en tegen elkaar laten strijden. De software rekent dan uit wat het gemiddelde vermogen is per peloton, en daarmee creeeer je dus een onderlinge wedstrijd. Dat geheel inzichtelijk krijgen op het scherm, gecombineerd met een stuk entertainment, dat is ongeevenaard en spreekt tot de verbeelding bij leden. Het is een nieuwe manier van spinning."

Een ander voordeel van het VismoX systeem is de bijbehorende app: die is er voor zowel Android als Apple; daarnaast is het een open systeem dat kan communiceren met elk Bluetooth of ANT+ device, zodat de sporter indien gewenst ook zijn eigen favoriete app kan toepassen.

Het VismoX systeem is ook bij uitstek geschikt voor wielrenners. Diegenen die gewend zijn outdoor te fietsen op vermogen en bekend zijn met de FTP-test, kunnen in de wintermaanden de zaal in en op dezelfde manier hun prestaties meten, opslaan en vergelijken.

Edwin heeft de Stages fietsen nu ruim een maand staan, en kan alleen maar constateren dat hij een uitstekende keuze heeft gemaakt, een keuze die door zijn klanten wordt bevestigd en gewaardeerd. "Bovendien kan ik hiermee nieuwe doelgroepen aantrekken, mensen die voorheen spinning afschreven als te zwaar voor hen. Met VismoX kan iedereen op zijn eigen niveau trainen, en toch een schitterende prestatie neerzetten."

Maak kennis met MoveToLive tijdens de FW Top 2016!
Nieuwsgierig naar Stages & Vismox? Of wilt u graag kennis maken met Octane? Octane is de specialist in het ontwikkelingen van de beste elliptische cardioapparatuur. Op de FIBO was het succes van Octane al goed zichtbaar. De XT-One - het multifunctionele all-in-one toestel- en de nieuwe Zero Runner, worden in Nederland op de Fitness en Wellness Top officieel gelanceerd. Graag laten wij u deze in onze 'zero impact zone' zien en graag demonstreren wij deze concepten of adviseren we juist een van onze andere concepten, passend bij u club. Wij zijn te vinden op stand 603, graag tot ziens!

Wat is VismoX
VismoX is een web-based data-analyse tool. De gegevens gebaseerd op hartslag en weerstand (wattage) worden middels radartjes weergegeven op een scherm in het sportcentrum, maar ook via een app op de smartphone. De sporter kan trainen met alleen de radars in beeld, of met de radars gecombineerd met een weergave van een route zoals de Mont Ventoux. De sporter kan zijn doelen en voortgang zien, maar deze ook delen met anderen en zo bijvoorbeeld een competitie opzetten. Voor alle info over VismoX en Stages: zie www.movetolive.com

www.vitalcentre.nl en www.movetolive.com
 

 

Edities