FW Top 2016: 'Het dak gaat er dit jaar letterlijk af!'

Verschenen in Bodylife nummer 6 2016

De FW TOP pakt op 15 en 16 september uit! "Het dak gaat er dit jaar letterlijk af", vertelt Jeroen Gerats, verantwoordelijk voor de organisatie van het belangrijkste event voor de complete fitness industrie. "Deze zomer wordt het complete dak van hal twee gehaald en verhoogd. Zo krijgt deze beursruimte dezelfde uitstraling als hal 1. Beide hallen zijn bijna volgeboekt; daar zitten ook veel nieuwe leveranciers en dienstverleners bij. Kortom een evenement dat je niet wilt missen als je op de hoogte wilt blijven van de laatste trends in de fitnessbranche."

Wie kent de FW TOP niet? De complete branche kijkt er naar uit. Inmiddels wordt dit event voor de zesde keer georganiseerd. Het Euretco-gebouw in Houten is voor het derde jaar de thuisbasis van dit event. "Wij voelen ons hier thuis. En wij niet alleen; uit onderzoek is gebleken dat onze gewaardeerde bezoekers dit ook een fijne plek voor de beurs vinden", vertelt Gerats.

Inspiratie
Donderdag 14 en vrijdag 15 september kan de bezoeker zich tijdens dit evenement focussen op de ontwikkelingen, noviteiten, trends en concepten bijvoorbeeld op het gebied van marketingtools, opleidingen en trainingsmethodes binnen de fitnessindustrie. "Up-to-date blijven is een must in deze tijd waarin we erg gericht zijn op de toekomst. Tijdens deze twee dagen doe je volop inspiratie op, waardoor je voorbereid bent op alle toekomstige aanpassingen, ontwikkelingen, toevoegingen en mogelijkheden voor je club. Leveranciers zijn- zoals je op de plattegrond kunt zien - in groten getale aanwezig op de beurs. Ze vertellen je graag meer over alle ins en outs van deze tijd", aldus Gerats.

Ontwikkelingen
Gerats gaat verder: "Wat staat ons bijvoorbeeld te wachten op het gebied van virtuele trainingsmogelijkheden? Hoe staat het met de verschillende functionele trainingsoplossingen? En zijn er al CMS-tools voor apparatuur en concepten? Maar vergeet ook niet de ontwikkelingen op het gebied van trainingsapparatuur die de diverse merken en leveranciers de laatste tijd hebben ontwikkeld, net zoals de bestsellers die al jaren een succes zijn in fitnessclubs. Wie de FIBO in Keulen heeft bezocht, kan beamen dat er de laatste tijd flink wat aanpassingen en ontwikkelingen gaande zijn in onze branche. Natuurlijk worden deze gepresenteerd tijdens de FW TOP."

BN'ers
Op een beurs als FW TOP mogen demonstraties en presentaties niet ontbreken. "Diverse bedrijven schakelen hier zelfs een BN'er voor in. Vorig jaar mochten we bijvoorbeeld Arie Boomsma, John de Wolf, Carlos Lens en judoka Carla Grol verwelkomen. Wie er dit jaar komen, blijft nog even een verassing. Je kunt er in ieder geval vanuit gaan dat ze met hun enthousiasme voor een prettige en gezellige sfeer zorgen tijdens deze dagen", lacht Gerats.

"Doe je voordeel met al die inspiratie die je opdoet tijdens FW TOP. Hier worden de trends van de toekomst gepresenteerd. Neem je personeel mee en ga goed geinformeerd de toekomst tegemoet. Kansen en mogelijkheden worden er zeker geboden, maar pak ze ook", besluit Gerats.

Nieuwtjes op de FW Top
De FW Top is de beurs bij uitstek om nieuwe producten te ontdekken. bodyLIFE heeft alvast een selectie gemaakt:

Vloeren zijn niet langer een onderschoven kindje meer in de fitnessclub. Zo introduceert Pavigym tijdens de beurs Pavigym Motion. Eindelijk is er een vloer voor alle group-x activiteiten. Van workouts met materialen zoals pump of functional training, choreografisch zoals Zumba en Body&Mind lessen zoals yoga. Pavigym motion combineert een unieke combinatie van slide en grip op de vloer en een revolutionaire demping door microscopisch kleine luchtkussentjes in de vloer.

Indoor Cycling
Indoor Cycling was tijdens de FIBO een grote trend. Tijdens FWTop laten diverse aanbieders ook het nieuwste van het nieuwste op dit gebied zien. Zo kunnen de routefilms van Praxtour nu ook interactief in de groepstraining worden gebruikt. Hierdoor wordt er een extra dimensie aan deze training toegevoegd en wordt het leuker, mooier en lichter. Daarnaast wordt de Praxtour App medio september gelanceerd. Het persoonlijke profiel is hiermee oproepbaar en kan worden meegenomen naar andere Praxtour bikes. Bovendien kan hiermee simpel en snel je resultaat direct naar bijv. Strava worden gezonden.

Op de FIBO 2016 kon de Crossmaxx Airbike PRO al uitgeprobeerd worden. Vanaf nu is het nieuwe product leverbaar. Op de FW Top zal de Crossmaxx  Airbike PRO dan ook in volle glorie te bewonderen zijn.

EMS
EMS had tijdens FIBO een aparte hal, maar ook de bezoekers van de FW Top kunnen kennis maken met EMS.Ter ere van het 30-jarig bestaan van Compex, is een Limited Edition SP 8.0 Gold uitgebracht. De SP 8.0 Gold Edition ziet er niet alleen lichtjes anders uit dan de gewone versie van de SP 8.0 (onder andere door de gouden details op de remote controller) maar het pakket bevat heel wat extra accessoires. Ook nieuw is de Compex Bracing Range. Dit zijn braces die speciaal ontwikkeld zijn om sportprestaties te verbeteren door onder andere spieren warm te houden tijdens het sporten en door ondersteunend te werken op (verzwakte) gewrichten. Ook hier zijn er verschillende ranges, naar mate van ondersteuning: Anaform, Trizone, Webtech en Bionic.

Niet-gemotoriseerde loopbanden
Niet-gemotoriseerde loopbanden zijn in de toekomst niet meer weg te denken in de fitnessclub. Wie de SKILLMILL van Technogym nog niet uitgeprobeerd heeft tijdens FIBO krijgt nog een kans tijdens de FW Top. Het niet-gemotoriseerde product dat training van vermogen, snelheid, uithoudingsvermogen en behendigheid combineert in een toestel dat lijkt op een loopband, wordt gepresenteerd op de stand van Technogym. Via een geavanceerd display is het mogelijk om te schakelen van hardlopen zonder weerstand naar hardlopen op hoge snelheid met volledige weerstand.

Ga voor meer informatie naar www.fwtop.nl. Hier lees je ook meer over de mogelijkheden die er voor standhouders zijn. Meer weten? Neem contact op met Ben Verhagen 06-51265209, Jeroen Gerats 06-16964325 of Patrick van Brienen 06-51527072.

De productinnovaties op de Life Fitness stand op een rij:

Life Fitness
Bekijk de nieuwste HD Athletic Power Rack combinatie van het populaire Hammer Strength, een nieuwe toevoeging aan het krachtaanbod met modulaire HD Athletic Rigs and Racks.

Het premium console van de Discover cardiolijn is verder doorontwikkeld met een nieuwe interface, console apps zoals Netflix, enkele nieuwe games en tal van nieuwe virtuele trainingen.

De introductie van SYNRGY90, de kleinste variant binnen de SYNRGY-familie en de ideale PT-kiosk, waarmee je met minimale ruimte en investering, een grote trainingsvariatie kunt aanbieden.

Ontdek de Cybex Sparc, het toestel voor de ultieme HIIT workout en ideaal als onderdeel van een small group training circuit.

Bekijk alle innovaties op stand 205 in hal 1. Kijk voor meer informatie op www.lifefitness.nl

LogiFit
LogiFit introduceert LogiFit Online: 100% webbased! Simpel, snel en duidelijk. Met de 'digitale balie' wordt de vraag beantwoord op 'het nieuwe werken'. Inschrijven via een tablet of smartphone, upgrade van het abonnement, op de club of thuis online betalen. Genereer direct extra omzet met Add-on's. LogiFit heeft compleet geintegreerde, koppelingen met onder andere; eGym, Technogym en Milon. Leden zijn slechts 1 klik verwijderd van voedingstips, online reserveren voor groepslessen en nieuwtjes via de MyLogiFitApp. Toe aan een nieuwe website? Wij bieden u nu ook een totaaloplossing op maat inclusief integratie. Of u verrijkt uw eigen website met onze kant-en-klare widgets, die u als bouwstenen kunt gebruiken. We laten u dit graag ervaren op de Fitness & Wellness Top. Beleef het nieuwe LogiFit en ontmoet ons op stand 400.

FIT3D Body Scanner
4C Consultants presenteert op de beurs de nieuwe 3D Body scanner van Fit3D. Binnen 40 seconden maakt de Fit3D scanner in volledige privacy een compleet 3D beeld van het lichaam. Er worden automatisch 450 maten gemeten en via een persoonlijk account kunnen de meetresultaten binnen enkele minuten worden bekeken. Deze rapportage omvat naast gewicht en vetpercentage een persoonlijk advies over de gezondheidstoestand. Met de Fit3D scanner gaat alles veel eenvoudiger: handmatige metingen zijn overbodig. De Fit3D Scanner van 4C is bedoeld voor Fitness, Wellness, ziekenhuizen, dus overal waar men snel en betrouwbaar een totaal beeld van het lichaam wil krijgen. Daarnaast levert 4C de Artec handscanners voor gedetailleerde scans.

Meijers
Natuurlijk zijn we er weer bij op de Fitness en Wellness Top! Op stand 325 presenteren we met trots onze laatste aanwinsten. We kunnen nog niet echt iets verklappen op deze plek, maar dat er nieuwe producten gepresenteerd worden staat in ieder geval wel vast. Zo nemen we ook 'Lets Bands' mee, een product dat we nieuw in ons assortiment hebben!

Dus zoek je nog uitdagend materiaal van de beste merken, van uitstekende kwaliteit, voor indoor of outdoor training? Dan zien we je graag op stand 325 in Houten op 15 en 16 september!

Bellicon
Het team van bellicon experts heeft hun trampoline opnieuw uitgevonden door middel van een set trainingsregimes. Dit internationale concept is in april dit jaar op de FIBO gelanceerd. Het is opgedeeld in verschillende programma's ofwel trainingslessen, namelijk: 'Move', 'Bounce' en 'Circle', welke als opleiding worden aangeboden op de bellicon Academy. De bellicon Move training is als groepstraining geschikt voor mensen met lichamelijke klachten. De nadruk ligt op het trainen van de balans, de coordinatie, spierkracht en uithoudingsvermogen (low impact).

bellicon Bounce is een innovatief groepsfitness concept met een hoge funfactor. De lessen bevorderen het uithoudingsvermogen en de opbouw van kracht. Het bellicon Circle trainingsprogramma is letterlijk een HIIT waarbij je samen met een partner traint. Meer informatie: www.bellicon.nl

Fitness Occasions
Fitness Occasions zal dit jaar op de FW Top te vinden zijn. Naast de verkoop en het financieren van nieuwe apparatuur van Panatta Sport houdt Fitness Occasions zich al jaren bezig met de in/verkoop van gebruikte fitnessapparatuur van diversen topmerken zoals Technogym, Life fitness en Panatta sport. In ons filiaal te Rijssen beschikken we altijd over een ruim assortiment gebruikte cardio- en krachtapparatuur, deze worden door ons professionele team gereviseerd met alle originele onderdelen. Ook kunnen wij u op het gebied van financieren/leasing een oplossing bieden.

www.fitnessoccasions.nl

Egym
Ervaar exclusief de nieuwse innovaties van eGym tijdens de FW Top! Bezoek onze stand (Hal 1, stand 405) en maak kennis met het digitale trainingsconcept van eGym. Bekijk onze gratis trainersapp en memberapp en breng uw ledenzorg naar een hoger niveau.

Op de stand kunt u zelf onze nieuwe innovaties ervaren:

- RehaFit, voor de beginnende en revaliderende sporter,

- Explonic; onze allernieuwste trainingsmethode

- Fle-xx; de effectieve rugtraining voor meer flexibiliteit

Heeft u eGym al in uw club staan? Kom langs en haal uw gratis marketingpakket op!

De leefstijlprogramma's Body Support en BenFit
Een gezonde levensstijl gaat om bewustwording van eetgewoonten en de noodzaak om meer te bewegen. Deze begrippen staan centraal in de Body Support en BenFit programma's, die gepresenteerd worden tijdens de FW Top. De opgeleide coaches stellen een effectief en doelgericht programma op om de algehele conditie van deelnemers op peil te brengen, lichamelijke en geestelijke klachten te verminderen en zelfs de gezondheid te verbeteren. Door voeding, beweging, ontspanning en technologie te bundelen in een coaching traject worden deelnemers optimaal begeleid. Fitnessinstructeurs worden een professionele coach en kunnen uitgebreide op maat gemaakte voedingsschema's bieden aan de deelnemers. Zij adviseren met hulp van technische applicaties om resultaten bij te houden en bieden 24/7 begeleiding.

Surf naar www.fwtop.nl. Met de code BB16 krijgt u een gratis een entreeticket.

 

Edities