Healthy Fest: Groentesapjes, clean food en uitdagende workouts

Verschenen in Bodylife nummer 5 2016

Gedurende het weekend van 3, 4 en 5 juni vond de eerste editie van Healthy Fest plaats bij Centerparcs De Eemhof in Zeewolde. Een 3-daags evenement waar alles draaide om sport, mind, eten en vrienden. Tijdens het evenement werd duidelijk dat een gezonde levensstijl meer dan ooit leeft onder de Nederlandse bevolking. Op dit festival dan ook geen liters bier en fastfood, maar groentesapjes, clean food en uitdagende workouts.

Fotografie: Robin Jongerden/RJ-Creations

Healthy Fest vond plaats bij Centerparcs De Eemhof in Zeewolde, een locatie waar een bosrijke omgeving en strand elkaar ontmoeten. Voor de outdoor sportfanaat een ideale plek. Tijdens het evenement kwam elk aspect van sport aan bod; rennen, fietsen, zwemmen, yoga en nog veel meer. Dit alles onder begeleiding van bekende sportprofessionals, waaronder Guy van der Reijden, Lars Schuijling en Thirza van de Hoef.

Mykillerbodymotivation

Lieke van Lexmond gaf het startschot voor het festival. Daarna kon onder andere een bootcamp van de Gladiator Workouts gevolgd worden. Ongekend populair bleken personal trainers als Guy van der Reijden en Carlos Lens. Van der Reijden verzorgde onder andere een high intensity workout en ook Lens zorgde ervoor dat iedereen het beste uit zichzelf haalde tijdens zijn workout. ‘Mykillerbodymotivation’ Fajah Lourens gaf een twintig minuten durende total body workout, waarmee alle spieren effectief werden getraind. Naast deze workout gaf zij voedingsadvies en lichtte ze toe hoe je verantwoord met voeding om moet gaan. Jermain Breidel, head coach van de Nike Run Club Nederland, pushte onder het motto ‘Je kunt meer dan je denkt, en ik ben er om je te helpen!’ de deelnemers over hun grenzen heen door middel van een explosieve looptraining.

Yoga

Naast actieve workouts, kon er ook deelgenomen worden aan yoga- en meditatiesessies.

Motivational speaker Michael Pilarczyk inspireerde de bezoekers voor een healthy, wealthy en happy life en benadrukte dat je moet doen wat je wilt en je door niemand moet laten beïnvloeden. Een rustmoment werd gecreeerd bij yogagoeroe Thirza van de Hoef.

Liefhebbers van gezonde voeding kwamen uitgebreid aan hun trekken. Zo was er een Food Market en kon een raw vegan workshop gevolgd worden. Inspirerende lezingen over voeding van onder andere OER-sterk schrijver Richard de Leth en voedingscoach Vivian Reijs stonden ook op het programma.

Energie

Aan het sociale aspect werd tevens veel aandacht besteed. Beginnend met een gezellige borrel op vrijdagmiddag, een goed moment om bij te komen en nieuwe mensen te ontmoeten. De borrel werd ondersteund door een DJ en live muziek. Ook was er een kampvuurmeditatie, een welkome activiteit na een dag vol inspanningen. Tot slot was er een trefbaltoernooi, waar iedereen nog even een tandje bij zette. Na drie dagen geïnvesteerd te hebben in lichaam, geest en voeding ging iedereen vol energie naar huis. Terugkijkend op het festival kan geconcludeerd worden dat Healthy Fest inspeelt op een nieuwe trend. Naast de popfestivals zullen we dit soort gezonde festivals, waar aandacht aan body en mind wordt besteed, in de toekomst waarschijnlijk nog veel vaker gaan zien.

Aftermovie Healthy Fest


 

 

Edities