miha bodytec in de club: Proefondervindelijk bewezen goed

Verschenen in Bodylife nummer 4 2016

Toen Michiel van Drie en Dennis van der Hoeven, de eigenaren van fitnessclub Sport2bfit in Hazerswoude-Rijndijk in november vorig jaar een nieuw pand openden, besloten ze de gelegenheid te baat te nemen om meteen voor 2016 iets nieuws toe te voegen aan hun portfolio. Dat werd miha bodytec, maar wel na dat systeem zelf getest te hebben: “We hebben de instelling: eerst zien, dan geloven. Daarom wilden we bodytec eerst zelf uitproberen om te ondervinden of alle beweringen kloppen.”

Dennis: “Sport2bfit is een fitness- club die zich kenmerkt door de aandacht voor de leden. Een club voor alle leeftijden en de daarbij passende behoeften.” “Alle diensten hebben onze leden als uitgangspunt”, vult Michiel aan. Die filosofie zorgt er niet alleen voor dat de club floreert, maar ook dat de beide eigenaars zorgvuldig zijn bij het kiezen van nieuwe trainingssystemen.

Testen

Michiel van Drie is bepaald geen beginneling op het gebied van sporten: hij heeft een vechtsport-achtergrond, maar ook heel veel ervaring met het testen en meten van topsporters – en heeft met zijn ATDS zelfs een eigen testsysteem ontwikkeld. Vandaar ook dat Sport2bfit naast alle moderne faciliteiten en inhouse fysiotherapie ook een aparte afdeling voor professionele testen en meten biedt.

Maar juist die achtergrond zorgde ervoor dat Michiel extra geïntrigeerd raakte in bodytec training. Vanuit zijn ervaring met het begeleiden van topsporters was hij goed bekend met EMS, maar zoals velen dacht Michiel in het begin dat EMS alleen voor lokale stimulatie ingezet kan worden. “Maar het full body systeem van miha bodytec geeft je juist de mogelijkheid om je hele lichaam op alle grote spiergroepen simultaan te trainen.”



Markt

Zowel Michiel van Drie als Dennis van der Hoeven weten uit ervaring dat er nogal wat verschillende systemen op de markt zijn, maar ook dat die niet allemaal even effectief zijn voor een specifieke doelgroep, of veel nieuwe leden opleveren. Vandaar ook dat zij, toen ze over bodytec lazen in body•LIFE, dat eerst zelf wilden uitproberen. “We zijn daarom gaan trainen bij Bodytec Leiderdorp,”vertelt Michiel. “We zouden twee maanden lang twee keer per week gaan trainen, maar we konden dat uiteindelijk maar één keer per week doen vanwege de drukte in ons eigen centrum. Toch zijn we erg tevreden met de resultaten: voor 20 minuten aan training waren de resultaten werkelijk verbluffend – en we zijn echt wel wat gewend,” aldus een lachende Dennis.

Workshop

Dankzij die eigen ervaring met bodytec konden Dennis en Michiel goed inschatten voor welke opzet er in hun club gekozen moest worden. Om er zeker van te kunnen zijn dat miha bodytec echt bij de filosofie van Dennis en Michiel paste – het niveau was met name belangrijk – benaderden ze miha bodytec om een inhouse workshop te komen geven bij Sport2bfit. Goed opgeleide instructeurs is één van de belangrijkste pijlers van de filosofie van de beide ondernemers. Voor Michiel en Dennis was het cruciaal dat hun medewerkers en trainers niet alleen een opleiding zouden krijgen in het gebruik van de bodytec apparatuur, maar juist ook over de fysiologie en werking op de spieren. Dennis vertelt: “Die workshop overtrof al onze verwachtingen. De instructie had veel diepgang en was erg hands-on, zodat wij direct erna aan de slag konden met het geven van trainingen.”

“We hebben nog wel even getwijfeld of we één of twee toestellen zouden nemen”, vult Michiel aan. “Maar we zijn achteraf blij dat we voor twee stuks hebben gekozen, want zo konden we de grote aanvraag van proef-lessen veel beter inrichten.”

Blij

In februari 2016 werd miha bodytec® geïntroduceerd bij Sport2bfit, en nu, drie maanden later, zijn Dennis en Michiel blij met hun beslissing, het systeem op te nemen in het aanbod van hun centrum. “Zowel onze leden als onze instructeurs zijn enorm enthousiast over bodytec. Niet alleen over de resultaten, maar juist over het feit dat ze er zoveel plezier mee hebben. En aandacht voor onze leden is misschien wel de belangrijkste pijler van onze filosofie,” aldus Dennis.

Michiel sluit af: “Samengevat: het beginnen met de bodytec profit studio heeft al onze verwachtingen overtroffen. Wij zijn net een paar maanden bezig en geven nu al vaak meer dan 100 bodytec sessies per week. Reken maar uit!! …….gewoon doen zou ik zeggen.”

Meer weten over een miha bodytec profit centre, of een workshop op locatie? Neem dan contact op via info@miha-bodytec.nl

www.bodytecalphenaandenrijn.nl
www.miha-bodytec.com/nl
www.appsolutetraining.nl

 

Edities