KCALculated Food: Bied meer service aan je klanten en promoot een gezonde leefstijl

Verschenen in Bodylife nummer 4 2016



Bij een gezonde leefstijl hoort niet alleen bewegen, maar ook gezonde voeding. Snel en goedkoop snacken is uit. In de supermarkten wemelt het van de kant-en-klaar maaltijden. Of die allemaal gezond zijn, is maar de vraag. In veel van deze ‘ready to eat’ maaltijden zitten smaakversterkers, e-nummers en chemicaliën. De consument vraagt om eerlijke en lekkere producten die gezond zijn voor lichaam en geest.

Een trend die KCALculated Food heeft omarmd. Het bedrijf biedt sinds vorig jaar gezonde kant-en-klare maaltijden zonder e-nummers en toevoegingen aan speciaal voor de fitnessbranche en daar buiten. “Meal preparation wordt steeds populairder in Nederland, maar niet iedereen heeft er tijd voor of zin in”, vertellen de initiatiefnemers Kaz van der Waard en Jeroen van der Zwan. Zij signaleerden dat veel klanten van fitnesscentra rondliepen met vragen over verantwoorde voeding en voornamelijk gemiste doelen.

Volhouden is moeilijk

“Uitgebalanceerde voedingsschema’s die specifiek waren afgestemd op iemands persoonlijke doelstelling, bleken in de praktijk niet of nauwelijks te worden nageleefd”, licht Kaz toe.

“Mensen ervaren gezond eten vaak als moeilijk, vooral het volhouden is lastig. Een terugval ligt al gauw op de loer. De discipline voor klanten om netjes te eten en dit vol te houden, is soms zwaarder dan naar de sportschool te gaan. En vind maar weer eens de motivatie om je voedingspatroon te veranderen.” De visie van KCALculated Food is dat iedereen die het te druk heeft om zelf gezonde maaltijden voor te bereiden, ook gezond en lekker kan eten. Trainen is belangrijk om een gezond lichaam te krijgen, maar minstens zo belangrijk is goede voeding waarin alle ingrediënten zoals koolhydraten, eiwitten en vetten inzitten voor een gezonde leefstijl. “Hier komen wij als KCALculated Food een handje helpen”, verduidelijkt Jeroen. “Gezien het feit dat men steeds meer gezond wil leven, vinden wij dat wij hierbij toegevoegde waarde kunnen bieden met ons concept. Het aanbieden van samengestelde weekmenu’s met een hoge voedingswaarde aan klanten van fitnesscentra en Personal Trainers is nu zonder ingewikkelde toestanden van het kopen in de supermarkt en/of het zelf bereiden peanuts geworden. Bovendien zijn onze maaltijden erg lekker en passen perfect in een voedingsschema. Op dit moment zitten we met het KCALculated Food concept in een stijgende lijn. Dat hadden we een jaar geleden niet gedacht toen we begonnen met dit concept.”

KCALculated Food concept

Het is volgens Kaz een fabel dat je met alleen bewegen een goed en gezond lichaam krijgt. “In grote lijnen kun je stellen dat 70% van hoe je eruit ziet wordt bepaald door wat je eet en 30% door beweging. Een combinatie aanbieden aan je klanten klink utopisch. Het aanbieden van een compleet pakket met beweging en voeding staat garant voor een optimaal resultaat en win-win situatie voor de klanten én voor de sportschool en PT’er. Hier profileren we ons graag als ‘Ready to Go partner’. En hoe fijn is het om direct te starten met deze service zonder zorgen. Onze maaltijden zijn samengesteld met als doel: Afslanken of spier opbouw. Je kunt daarom kiezen uit een Weightloss of een Power maaltijd.”

Verdienmodel

Het verdienmodel dat KCALculated Food hanteert, is eigenlijk heel eenvoudig. “De levering van onze producten gebeurt via twee kanalen: De ambassadeurs (Personal Trainers, diëtisten enz.) en het fitnesscentrum als afhaal-en verkooppunt”, vertelt Kaz. “De ambassadeurs bepalen samen met ons welke marge ze weg willen geven aan hun klanten. In totaal is er 25% te verdelen. Dat kan 10% zijn maar ook 15%. Welke marge je hanteert, bepaal je zelf. Hoe meer marge, hoe meer verdiensten. Tevens dien je op Social Media als ambassadeur periodiek wat te posten. Bestellen gebeurt via een code die fitnesscentra en ambassadeurs krijgen als ze bij ons klant worden. Met deze code kunnen klanten bij ons op de website bestellen en zo krijgt de fitnessondernemer of Personal Trainer per maand de marge die zijn klanten hebben opgegeten. Kortom: hoe meer resultaat van de klant hoe meer inkomen het fitnesscentrum/Personal Trainer heeft.”

Waarom werkt KCALculated Food wel ten opzichte van dieet menu’s:

  • Als eerste Gemak! Minder discipline nodig voor de consument
  • Ik wil niet koken
  • Ik kan niet koken
  • Ik weet niet wat ik moet koken
  • Ik heb geen zin om te koken
  • Ik heb geen tijd om te koken (of boodschappen)

Voordelen van het KCALculated Food concept voor fitnesscentra en ambassadeurs

  • Verdien met de doelstelling van jouw leden
  • Meer inkomsten met meer tevreden klanten
  • Bied je klanten een extra service en dus een volwaardiger aanbod van diensten
  • Bied je klanten meer waar voor hetzelfde fitnessabonnement of PT
  • Bied je klanten sneller en effectiever resultaat
  • Onderscheid je club van de concurrentie en budgetclubs
  • Genereer meer inkomsten zonder inspanning voor het product
  • Krijg gratis marketing materiaal (templates)
  • Ontvang een Afhaalpunt sticker voor op de gevel
  • Verkoop zelfstandig of op maat
  • Verkoop naar keuze onder eigen naam of logo, powered by KCALculated Food!
  • Integreer KCALculated Food “ready to eat” maaltijden in bestaande eetschema’s

Tenslotte: Leef gezond en eet smakelijk

Als extra service biedt KCALculated Food:

  • Organiseer samen met KCALculated Food sample avondjes tegen kost prijs
  • Filosofeer met KCALculated Food over het inzetten van ‘ready to eat’ maaltijden in bestaande voedingsschema’s
  • Kopieer van de professionals voedingsschema’s t.b.v. de fitnessbranche
  • Optimaliseer en verander de maaltijden constant
  • KCALculated Food doet er alles aan om het bestelproces zo gemakkelijk mogelijk te maken


Meer informatie: www.KCALculatedFood.nl


Edities