VES open 2016: Een nieuwe manier om 'partners' te ontmoeten

Verschenen in Bodylife nummer 4 2016

Op vrijdag 20 mei werd voor de eerste keer de VES open georganiseerd, een dag die volledig in het teken stond van ontmoeting, netwerken en uitwisseling. Zo’n 45 VES ondernemers en 13 vertegenwoordigers van bedrijven hebben elkaar deze dag in België gevonden en zijn intensief met elkaar opgetrokken. Daarnaast zijn er twee aansprekende clubs in België bezocht.

De VES (Vereniging Exclusieve Sportcentra) heeft drie belangrijke pijlers waarop haar beleid is gebaseerd: netwerken, marketing en inkoop. Zij werkt met ruim 50 bedrijven samen die een exclusief voordeel en/of extra dienstverlening bieden aan de aangesloten leden. Regelmatig worden de partners van de VES onder de aandacht gebracht van de ondernemers via nieuwsbrief en mail. Zo’n ‘papieren’ kennismaking is echter tamelijk eenzijdig. Zo is het idee ontstaan om partners en VES ondernemers samen te brengen tijdens een interactieve dag die zowel leuk als effectief is. Deze missie is geslaagd.

Clubbezoeken

Vanuit twee opstapplaatsen vertrok de touringcar in alle vroegte richting David Lloyd in Brussel, waar Richard van Riel – verantwoordelijk voor David Lloyd in Nederland én VES bestuurslid – als gastheer optrad. Hier werd de groep gastvrij ontvangen en werd genoten van een bijzonder lunchbuffet. Deze David Lloyd locatie, gevestigd in een kasteeltje,  is één van de meest succesvolle vestigingen in Europa. De club is zeer exclusief met een abonnementsprijs die ver boven het gemiddelde in de premiumbranche ligt. Het succes van deze club wordt gekopieerd naar andere steden. Zo heeft David Lloyd onlangs een nieuwe vestiging geopend  in Antwerpen en binnenkort volgt Madrid.

Na een uitgebreide rondleiding ging de rit verder naar Wellnessclub Fitopia in Antwerpen, de enige Belgische club die bij de VES is aangesloten. Ondernemers Erik en Chrisje Defillet zwaaien hier de scepter en hebben van Fitopia een indrukwekkend multifunctioneel centrum gemaakt. De 10.000 vierkante meter omvat fitness, CrossBox, groepsleszalen, een skatehal, een beauty-afdeling, horeca en een uitgebreide sauna- en wellnessfaciliteit die ook voor niet-leden toegankelijk is. De servicestandaard is van excellent niveau. Fitopia heeft de zekerheden van de VES - zijnde de beloften die de VES clubs maken naar hun klanten – vol ingezet.



Speeddate

Na een welkomstdrankje mét Belgische bonbons werd elke partner via een speeddate ronde in de gelegenheid gesteld om zijn bedrijf, product en dienstverlening steeds aan een groepje van 4 VES ondernemers te presenteren. Zo ontstond een dynamische uitwisseling van informatie. Uiteraard was er alle ruimte om de kelen met een smakelijke ‘Leffe’ te smeren.

De dag werd afgesloten met een bedrijfspresentatie waarin de cijfers niet geschuwd werden. Erik Defillet oogstte veel lof voor zijn openheid en ondernemerschap.

Het was een geslaagde dag met een innoverend tintje, dat zeker voor herhaling vatbaar is.


Thomas Stuart, Gerflor:

“De VES Open is een ideaal moment om als partner in gesprek te gaan met zaakvoerders die ondernemingsschap hoog in het vaandel dragen. Ze denken constant na hoe ze hun business moeten leiden en waarmee ze het verschil kunnen maken ten opzichte van de concurrentie in een snel veranderende markt. Als partner is het ideaal om dit soort ideeën op te vangen en te zoeken hoe wij hen hierbij kunnen helpen. Onze producten kunnen heel vaak een passend antwoord bieden op hun behoeftes. Tijdens de VES Open zijn er heel veel interactiemomenten met de ondernemers en leer je van hen wat zij belangrijk vinden. Een goede ervaring die naar meer smaakt! ”

Bert de Groot, Fitnesscentrum Roden:

“Na het bezoeken van twee fantastische high-end clubs inclusief uitgebreide bedrijfs-presentaties weet je nog beter wat er mogelijk is in de branche en waar je staat met je eigen club vooral op het gebied van prijs/kwaliteit verhouding. Het contact met de aanwezige leveranciers was vooral door de gekozen organisatievorm (speeddaten) erg prettig. In een kleine setting kort en bondige informatie ontvangen over diensten en producten die mogelijk interessant zijn. Ook de informele gesprekken met collega’s over onderwerpen die ons bezig houden blijken altijd weer waardevol. De goed verzorgde lunch en diner (mogelijk gemaakt door de aanwezige leveranciers) maakten deze dag helemaal af. Kortom de VES open was een dag vol informatie, inspiratie én gezelligheid!”



Deelnemende VES partners:

  • CWS - Dienstverlening en producten voor sanitaire ruimtes
  • Life Fitness - Leverancier fitnessapparatuur
  • NHN Support - Leverancier Clubplanner
  • Max Profit - Inkooporganisatie
  • Rescue Mate - Bedrijfshulpverlening
  • Hidden Profits - Online marketing
  • EasySource - Inkooporganisatie
  • Gymapps - Mobiele apps
  • Diatso - Geluid- en beeldtechniek
  • Fanly - Loyaliteitsprogramma
  • Giebros Technics - Zwembadtechniek
  • Gerflor - Vloeren
  • Langterm - Verzekeringen en risicobeheer
  • Hiddit - Voedingsupplementen

 

Edities