Kwaliteit in krachttraining wordt op waarde geschat: Life Fitness produceert populaire Hammer Strength nu ook in Europa

Verschenen in Bodylife nummer 4 2016

Strong is the new skinny, krachttraining is voor iedereen. Van jong tot oud beseft de consument hoe leuk en vooral hoe goed krachttraining voor je is. Mits je het met de juiste technieken uitvoert en met de juiste apparatuur en benodigdheden. Hammer Strength, éen van de krachttrainingsmerken van Life Fitness, zorgt er in ieder geval voor dat deze randvoorwaarden in orde zijn.

De vraag naar de plate loaded toestellen, de meer traditionele steekgewichten, de Ground Base toestellen en met name de rigs & racks, is dermate toegenomen in Europa dat de Amerikaanse fabrikant nu ook in Europa gaat produceren. “Dat betekent voor de Europese markt dat de levertijden veel korter worden”, tipt Herman Bakker, Country Manager van Life Fitness in de Benelux, alvast.

Je kunt het je bijna niet meer voorstellen, maar het is nog niet zo heel lang geleden dat krachttraining enkel geassocieerd werd met bodybuilders. Dat de schijven en dumbbells in de hoek van de fitnesszaal toebehoorden aan ‘macho's die graag naar hun eigen spierbundels kijken’. Het contrast met het imago van krachttraining anno 2016, waarbij ook vrouwen zich van hun sterkste kant laten zien, is groot. Natuurlijk zijn er ook nu de fanatiekelingen - mannen én vrouwen - die de grootste en de sterkste willen zijn. Maar de doelgroep voor krachttraining is immens groot geworden. Het besef dat een goede krachttraining ook zijn vruchten afwerpt voor duursporten, voor het verkrijgen of behouden van een lijf zonder overgewicht en voor het ‘shapen' van je lichaam, is doorgedrongen tot iedere leeftijdsgroep en bij iedere ambitie van fitheid. Mits je er de juiste technieken voor gebruikt in combinatie met de juiste toestellen en benodigdheden.



Effectieve krachttraining

Het krachtige merk van Life Fitness dat faciliteert in effectieve krachttraining was - in lijn met de wereldwijde trend - ook in Europa altijd al populair. De krachtapparatuur en benodigdheden van Hammer Strength zijn te vinden bij zowel grotere fitnessclubs, medische faciliteiten, universiteiten en in toenemende mate bij de kleinere fitnessclubs die zich als hoogwaardige boutique fitness in de markt profileren. “Uiteraard zijn we enthousiast over het feit dat krachttraining door een steeds bredere doelgroep wordt gedaan. Het feit dat men ook in Europa daarbij de kwaliteit van krachtapparatuur op waarde weet te schatten, is voor ons natuurlijk een zeer positieve ontwikkeling. In de Benelux krijgen wij steeds meer vraag vanuit bijvoorbeeld boutique clubs die een onderscheidend concept willen neerzetten met Hammer Strength, maar ook meer clubs in het middensegment richten steeds vaker een ‘performance-zone’ in, waarin Hammer Strength zeer goed past”, ziet Bakker. Hammer Strength heeft een wereldwijde reputatie als de beste trainingsoplossing voor performance en krachttraining met haar onderscheidende krachtlijnen.

Productie in Hongarije
In Hongarije is de Europese Hammer Strength-productie gestart om aan de marktvraag, die meer dan verdrievoudigd is, te voldoen. De productie is een aanvulling op de fabriek in thuisland Amerika. Bakker: “We starten in Europa met de immens populaire Rigs & Racks krachtlijnen. Dit is een voordeel voor de ondernemers die in hun club, boutique of PT-studio werken met Hammer Strength: het scheelt aanzienlijk in de levertijd.” Wanneer een fitness- of trainingscentrum meer dan vijftien toestellen of apparaten heeft staan, kan het bovendien de status Official Hammer Strength Training Center aanvragen bij de fabrikant. Een gewaardeerd kenmerk van professionaliteit en resultaatgericht trainen.

De nieuwste aanwinst: HD Athletic
De nieuwste aanvulling op de brede productlijn van het groeiende krachttrainingsmerk zijn de aanvullingen bij de Racks en de compleet nieuwe Rigs. Op FIBO 2016 lanceerde de fabrikant onder meer de HD Athletic. Met deze combinatie van Rigs & Racks kun je krachttrainen op Olympisch niveau. De configuraties zijn volledig flexibel in te delen naar persoonlijke wensen en gerichte doelen om die te vervullen. De krachtige trainingsmiddelen scheppen zonder twijfel de sfeer van een premium trainingsruimte vanwege hoge kwaliteit en aandacht voor detail. “Dat is waar Hammer Strength ook om bekend staat. Met deze krachtapparatuur bereik je het beste resultaat op het hoogste niveau.”



Gary Jones’ ambitie

Gary Jones besloot in 1989 dat het beter moest kunnen. Zijn intentie was om krachttraining te verbeteren toen hij Hammer Strength op de markt bracht. Het verbeteren van de krachttraining was precies wat hij deed. En hij bleef maar doorgaan. Met zijn eigen kennis en de kennis van anderen ontwierp en fabriceerde hij machines vanuit een biomechanische visie: apparaten die bewegen op dezelfde manier als een lichaam dat doet. Hammer Strength helpt je om je eigen doelen te bereiken en stimuleert je om je grenzen te verleggen. Met de plate loaded toestellen, de rigs & racks, de steekgewichten en de Ground Base toestellen kan dit op ieder sportniveau in zowel individuele training of in Small Group Training.

Kijktip
Neem een kijkje in de fabriek! Bekijk onderstaand de video Hammer Strength: How it’s made 


 


 

Edities