De top vijf innovaties van Matrix Fitness tijdens FIBO 2016

Verschenen in Bodylife nummer 3 2016

Van een ware trainingsklassieker tot ‘state-of-the-art’ technologie. In vier dagen bent u massaal langsgekomen om deze én andere innovaties uit te proberen. Wilt u nog eens in rustig tempo nalezen wat Matrix Fitness u tijdens FIBO 2016 heeft gepresenteerd? Wij hebben de top vijf innovaties van dit jaar op een rij gezet:

S-Drive Performance Trainer
Een van de hoogtepunten is absoluut de S-Drive Performance Trainer. Dit veelzijdige toestel is alles wat u van een self-powered loopband mag verwachten, en meer. Perfect te integreren in groepstrainingen dankzij het compacte ontwerp en de oneindig veel intensieve trainingsmogelijkheden. Opties als sled training, parachute weerstand en een uniek harnassysteem voor sprint- en behendigheidstrainingen zijn eenvoudig af te stemmen op het niveau van uw sporters. En met behulp van de twee geïntegreerde transporthendels plaatst u de S-Drive op elke gewenste plek in uw centrum.



Roeier
Matrix Fitness toonde ook de nieuwe roeier. Deze trainingsklassieker is makkelijk te integreren in ieder groepstraining circuit. Door de magnetische weerstand staat deze roeier garant voor soepele roeislagen plus een extra stille werking. Op ruimtegebrek hoeft u niet te letten: het toestel is namelijk door het functionele design eenvoudig verticaal op te bergen. Tot slot is de roeier bestand tegen de meest intensieve workouts zodat uw sporters blijven genieten van een fantastische roei-ervaring, dag in dag uit.

Personal Trainer Portal
Tijdens de FIBO kon u ook kennismaken met het nieuwe Personal Trainer Portal, waarmee trainers eenvoudig persoonlijke trainingsprogramma’s ontwikkelen en leden helpen hun trainingsdoelen te bereiken. Het intuïtieve dashboard biedt trainers de mogelijkheid hun sporters direct te voorzien van feedback. Tevens wisselen zij gemakkelijk gegevens uit, zoals over fitnessactiviteiten en voeding, om zo de resultaten van leden te maximaliseren. Het Personal Trainer Portal is compatibel met apps en wearables als Fitbit, MyFitnessPal en nog veel meer.

The 7xi experience - inclusief Workout Training Network
Buiten het ervaren van de nieuwste fitnessapparatuur, was er volop de mogelijkheid tot het uitproberen van het geüpdatete 7xi console. Het geïntegreerde navigeerbare touchscreen biedt leden direct toegang tot functies als het weerbericht, social media streams en het bekijken van video’s. Tevens hebben zij inzicht in belangrijke work-out informatie met slechts één druk op de knop. Het 7xi console bevat o.a. Virtual Active, Asset Management, Sprint 8, Virtual Coaching. 

Bovendien beschikt het Matrix 7xi console over het ‘Workout Training Network’ platform, dat gepaard gaat met een exclusieve app. Een uniek marketingtool dat een sterke verbinding creëert tussen uw fitnesscentrum en uw leden. Het begint met een xID, de login waarmee sporters direct toegang hebben tot al hun work-out data. Aan een xID kan ook een beloningsprogramma worden gekoppeld, waarbij leden punten kunnen worden toegereikt voor check-ins, personal training, aankopen, social posts en meer. Tot slot kunnen sporters persoonlijke doelen creëren, meedoen aan challenges en hun mede-sporters aanmoedigen in de ‘social feed’.


Bedankt!
Matrix Fitness bedankt iedereen voor wederom een geweldige beurs! En natuurlijk is het verhaal niet compleet zonder een paar gave kiekjes. Deze kunt u op uw gemak bekijken via de Matrix Fitness Benelux Facebookpagina. See u next year @FIBO!

P.S. FIBO vindt volgend jaar plaats van 6 t/m 9 april 2017…
Zet u hem alvast in de agenda?
Edities