Healthclub Heijenoord Arnhem - Fitnessclub van het Jaar: Functional gym in voormalige brouwerij

Verschenen in Bodylife nummer 2 2016

Sinds de oprichting in 1994 is Healthclub Heijenoord uitgegroeid tot een sportcentrum met regionale bekendheid waar kwaliteit en persoonlijke aandacht bij alle activiteiten centraal staan. Eigenaar Toon Stelling is daarom zelf ook dagelijks op de vloer aanwezig om les te geven. “Een fitnesscentrum leid je niet vanachter een bureau. Je moet zichtbaar zijn voor je leden en weten wat er speelt.” Hoewel de club aan de Amsterdamseweg in Arnhem een groot aantal leden telt, kent het bevlogen team van Heijenoord vrijwel alle mensen bij naam. “Bij ons sporten veel gezinnen, maar ook jongeren en senioren voelen zich hier thuis; ons oudste lid is 97 jaar.” Bijzonder is dat de Healthclub ook vier blinde sporters begeleidt. “Zij konden nergens terecht, terwijl er met relatief weinig aanpassingen goede trainingen mogelijk zijn. Juist voor mensen zonder zicht zijn weerstandoefeningen belangrijk, zodat ze zich fysiek en mentaal sterker voelen.”

Fitness terug naar de basis

Als antwoord op de groeiende vraag naar functional training, opende Stelling in januari 2015 Functional Gym als tweede locatie, op een steenworp afstand van de Healthclub. “In een voormalige brouwerij met een robuuste uitstraling gaan we hier met fitness terug naar de basis, met crosscamp, bootcamp, bokszaktraining, Krav Maga (zelfverdediging) en open gym. Leden krijgen met één abonnement gewoon toegang tot beide locaties. Veel groepen jongeren volgen Krav Maga, waarbij de natuurlijke reflexen van het lichaam uitgangspunt zijn.”

Bevlogen team

De verkiezing tot Fitnessclub van het Jaar voelde voor het bevlogen team van 25 professionals als een prachtige bevestiging van hun inzet, meldt Stelling trots. “Eerder werden we winnaar uit de stad en de provincie, nu hebben we landelijke erkenning gekregen. De award is voor onze leden ook het bewijs dat ze een goede keus hebben gemaakt door bij ons te komen sporten.” Op social media wordt Healthclub Heijenoord veelvuldig gefeliciteerd. Maar eigenaar Stelling schreeuwt zijn overwinning niet van de daken. “Er zijn meerdere goede clubs, waarvan wij er eentje zijn. Borstkloppers zullen we nooit worden, wel blijven we met passie ons werk doen.”

www.healthclubheijenoord.nl

Functional gym in voormalige brouwerij

Met maar liefst tachtig groepslessen per week biedt Healthclub Heijenoord jong en oud de mogelijkheid om op een inspirerende en verantwoorde manier met clubgenoten te sporten. Uiteraard kunnen leden bij de sfeervolle VES club in Arnhem ook kiezen om individueel te trainen met een Personal Coach. Extra faciliteiten als sauna, internet, kinderopvang en fysiospreekuren zijn allemaal gratis. Dat deze uitgebreide dienstverlening wordt gewaardeerd, bleek uit de hoge score van gemiddeld 9,89 waarmee Healthclub Heijenoord als winnaar uit de bus kwam tijdens de Verkiezing van Fitnessclub van het Jaar 2015.

Tekst Pien Koome

Healthclub Heijenoord Arnhem - Fitnessclub van het Jaar

Edities