Supersport Fitness zet eerste stappen op Nederlandse bodem

Verschenen in Bodylife nummer 1 2016

Rebel Sport in Huizen

Supersport Fitness zet eerste stappen op Nederlandse bodem

Supersport Fitness, producent van fitnessapparatuur, is sinds enkele maanden actief op de Duitse markt. Inmiddels zijn ook de eerste stappen op Nederlandse bodem gezet. De onderneming, gevestigd in de omgeving van Berlijn, heeft overigens al 20 jaar ervaring op het gebied van sportartikelen en -apparatuur. Kenmerk van beide categorieën: kwaliteit.

In de showroom in Berlijn kunnen geïnteresseerden de fitnessapparatuur bewonderen. “Wanneer er tot aankoop wordt overgegaan, betalen wij het ticket terug”, aldus David von Hase, bedrijfsleider van Supersport Fitness. “Maar ook op onze stand op de FIBO is iedereen van harte welkom.”

Volgens Von Hase is een helder prijsstelling uitermate belangrijk. “Juist bij het handhaven van een optimale kwaliteit en design tegen onze extreem lage prijzen is dit van onschatbare waarde – met een transparante kortingslijst waar niet van afgeweken moet worden. Van onze kant krijgen inkopers geen voorkeursbehandeling middels ondoorzichtige kortingsregelingen! De kenmerken waar ik als ondernemer naar streef, zijn om het in het kort te zeggen: supereerlijk, supergunstig geprijsd, superfunctioneel en supercool met een superkwaliteit.”

Productie op het hoogste niveau

Sinds enkele maanden is de nieuwe aanbieder van fitnessapparatuur Supersport Fitness actief in Duitsland en dus sinds kort ook in Nederland. Hoewel de onderneming nieuw in de branche is, kan er geprofiteerd worden van 20 jaar ervaring op het gebied van sportartikelen en heeft het een solide reputatie.

Supersport Fitness levert een breed assortiment kwalitatief hoogwaardige kracht- en cardioapparatuur. Daarnaast biedt het de reeds jaren wereldwijd verkochte apparatuur van het merk DHZ en vanaf 2016 een nieuwe high-end Supersport lijn van apparaten, waarover tot nu toe geen gedetailleerde informatie bekendgemaakt was.

Producent is DHZ, een gevestigde en sterke Chinese onderneming, die produceert volgens hoge kwaliteitsnormen (DIN ISO 9001) en met een hoogwaardig machinepark zoals de Trump Laser en 3D buizen-lasersnijder, evenals lasrobots, wat garant staat voor een productieproces van hoog niveau.

Het productieoppervlak van DHZ beslaat 60.000 m2. Momenteel wordt geïnvesteerd in een nieuwe productiecapaciteit van meer dan 140.000 m2, aangevuld met een kantoorruimte van 40.000 m2. Hierdoor kan ook het team van ingenieurs, dat op dit moment 70 medewerkers telt, worden uitgebreid waardoor er ook meer mogelijkheden voor nieuwe ontwikkelingen worden gecreëerd. De omzet moet in de toekomst groeien naar 100 miljoen euro.

Bedrijfs- en servicestructuur

De Duitse partner, Supersport Fitness GmbH, beschikt over een landelijke dekking in Duitsland met bijbehorende servicedienst. Omdat de eigenaren zelf afkomstig zijn uit de fitness- en vechtsport, weten zij dat elk sportcentrum zijn eigen doelen nastreeft. Centra moeten zich lokaal individueel positioneren. “Juist de achterstand op het gebied van investeringen en de angst voor investeringen is een hoofdpijndossier voor hun voortbestaan. Dankzij onze prijzen kunnen we juist die centra weer perspectief bieden”, aldus salesmanager Michael Birk.

Supersport Fitness GmbH presenteert zich als deskundige gesprekspartner en leverancier van hoogwaardige en gunstig geprijsde fitnessapparatuur, die de centrumeigenaar kan helpen zijn doelen te bereiken. Daarbij ligt de focus altijd op de individuele behoeften van het centrum en zijn directie.

De kosten moeten verlaagd respectievelijk geoptimaliseerd worden zodat de eigenaars van de centra in de prijstechnisch agressieve fitnessmarkt kunnen overleven. Dit geldt met name voor de inkoop van sportapparatuur en voor de reparatie- of serviceprestaties. Dankzij enkele partners kan het bedrijf ook interessante lease- of financieringsmogelijkheden aanbieden.

Kwaliteit & design

De kwaliteit en het design van de apparatuur voldoen vanzelfsprekend aan de huidige eisen van de markt. “Onze apparaten worden in andere landen al veel gebruikt en wij kunnen met deze ervaring die in vele jaren is opgebouwd een uitstekende kwaliteit garanderen”, zegt Birk.

“Wij bieden een sensationele prijs-kwaliteitsverhouding. Inmiddels is in de branche wel bekend dat Supersport Fitness garant staat voor zowel een hoge kwaliteit als een optimale aanschafprijs”, vult Von Hase aan. “We nodigen centrumeigenaren van harte uit om onze apparaten te komen bekijken en uit te proberen.”

Maak kennis met Supersport Fitness tijdens FIBO van 7 tot en met 10 april 2016 in Keulen.

Hal 6R60

Stand DHZ: Halle 9D19

www.supersport-fitness.de

De nieuwe fabriek van DHZ, waar de apparatuur van Supersport geproduceerd wordt.

“We zijn meer een school dan een standaard sportclub. In ons pand zijn vijf interne scholen gevestigd, met elk zo’n zeshonderd leden."

John van Heel

EFAA, j.vanheel@efaa.nl

06-53623485

Drie van de vier eigenaars van Supersport Fitness GmbH.

Vlnr: David von Hase, Zhou Yueming en Michael Birk

Edities