Fitnesstrends 2016: Bodyweight training van de troon gestoten door wearables

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr10 2015
Genomineerden vakjuryprijs zijn bekend

Als professioneel vakblad juicht body•LIFE innovatie in de branche van harte toe. Om die reden wordt door middel van de body•LIFE Innovatie Award een podium geboden om innovatie en slim ondernemerschap te belonen. Onlangs werden de twaalf genomineerden voor de vakjuryprijs bekendgemaakt. Zij zullen zich presenteren aan de deskundige jury op 19 januari a.s. De uiteindelijke winnaar van zowel de vakjuryprijs als de publieksprijs wordt begin februari bekend gemaakt tijdens de officiële uitreiking.

Via www. bodylifeinnovatieaward.nl

kan het publiek nog tot en met 31 januari 2016 stemmen op de favoriet voor de publieksprijs. De award is namelijk opgedeeld in twee categorieën, de publieksprijs waarbij de winnaar bepaald wordt door online voting en een vakjuryprijs, waarbij een vijfkoppige jury een winnaar aanwijst. De vakjury bestaat dit jaar uit John van Heel, Thomas Verheij, Kim de Vor en Pauline Rebel. Onlangs voegde zich hier de winnaar van de Fitnessclub van het Jaar Verkiezing aan toe, Antonio Verschuren, eigenaar van Medisport uit Etten-Leur.

Op 19 januari zullen de twaalf genomineerden door middel van pitches proberen de vakjury te overtuigen. Vorig jaar werd Pixformance gekozen als winnaar van de vakjuryprijs. De winnaar van de publieksprijs was BORN TO MOVE van Les Mills.

U kunt nog tot 31 januari uw

stem uitbrengen op het meest veelbelovende product of concept via

www.bodylifeinnovatieaward.nl.

Het kan dus een product zijn waarvan u denkt dat dit de meeste impact zal hebben op de branche of een product waarin u zelf het meest geïnteresseerd bent om dit in uw eigen centrum toe te passen.

 

De winnaar zal begin februari bekend worden gemaakt tijdens de uitreiking van de body•LIFE Innovatie Awards.

Breng daarom nu uw stem uit en steun innovatie in de branche!

body•LIFE Innovatieaward 2015

De jury luisterde aandachtig naar de deelnemers.

De genomineerden namens

de vakjury zijn:

• Immersive Fitness van Les Mills

• ECO-POWR lijn van SportsArt Fitness

• Kcalculated Food

• Polar A360

• Core Power PRIMAL

• Stabicore

• Animal Flow

• Fit in 5 weken

• Funxtion Interactive

• Wav-e

• Nationale Fitness4daagse

• In-Trinity fitnessboard van Matrix Fitness  

John van Heel

EFAA

Fit!vak 2016

Op 11 december hield Fit!vak, de brancheorganisatie van de fitnessbranche, de algemene ledenvergadering, waarin onder andere het beleidsplan 2016 werd gepresenteerd en er een kijkje werd gegund in het nieuwe kwaliteitskeurmerk in ontwikkeling.

Communicatie en een nieuw keuring- en positioneringssysteem!

Fit!vak onderkent dat de consument Fit!vak nog niet kent en dus ook niet weet dat Fit!vak centra kwalitatieve sportcentra zijn. In 2016 gaat Fit!vak dus aan de slag om de consumentencommunicatie te verbeteren. Dat begint bij een duidelijke uitstraling over wie is wie en met welke kwaliteit wordt het product geleverd. Om dit vorm te geven heeft Fit!vak een bureau in de arm genomen, welke een interessant model presenteerde waarin elk lid, of het nu een lowbudget is met slechts 1 activiteit, of een full service kwaliteitsclub met alle expertises, hun eigen zaak duidelijk kunnen profileren. Een vignet met een duidelijke segment formulering gepaard met icoontjes per service product zoals medisch, PT, sauna, groepslessen, enz. Wordt vervolgd in 2016 dus.

Kenniscentrum fitness!

In 2016 wil Fit!vak zich meer gaan richten op het verzamelen, delen en verspreiden van relevante kennis. Daarvoor gaat Fit!vak zich in 2016 meer richten op onderzoek, leden voorzien van bruikbare toepasbare kennis, peilen over ontwikkelingen in de branche, imago onderzoek, klanttevredenheid onderzoek en retentie onderzoek.

Fitness Innovatie Lab

Fit!vak wil sneller en gemakkelijker in kunnen spelen op innovaties en technologische ontwikkelingen en start daarom in 2016 met het Fitness Innovatie Lab. Hiermee wil Fit!vak onderzoeken op welke wijze innovatie en technologische ontwikkelingen enerzijds de kerntaken van Fit!vak en anderzijds het businessmodel van fitnesscentra een impuls kunnen geven. Denk aan online communicatie, toenemend gebruik van wearables, enz.

Blessure preventie en kennisplatform

In samenwerking met de Hogeschool Arnhem Nijmegen, VUmc richt Fit!vak in 2016 het kennisplatform blessurepreventie op. Uit onderzoek blijkt namelijk dat fitness een blessuregevoelige sport is. Door goede kennis over blessurepreventie over te dragen naar fitnessprofessionals en fitness consumenten kan het aantal blessures in fitness worden teruggedrongen. Deze informatie zal ook beslist een plek krijgen binnen het nieuw te ontwikkelen kennisplatform iFitness van Fit!vak. Fit!vak wil hiermee kennis delen en professionals stimuleren om zich te blijven ontwikkelen.

Sitting is killing!

Aansluitend aan de Fit!vak ledenvergadering presenteerde de Finse inspanningsfysioloog Arto Pesola zijn Sitting is Killing presentatie, naar zijn gelijknamig boek. Zijn presentatie inspireerde en ik denk persoonlijk dat wij als branche deze bal op moeten pakken, samen inactiviteit moeten gaan bestrijden. Daar komt in 2016 beslist een vervolg op.

Het ziet er naar uit dat we van 2016 een boeiend jaar gaan maken, Fit!vak heeft zijn speerpunten bepaald, jij ook?

Edities