Inspirerend Cybex PROevent MoveToLive

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr8 2015
Inspirerend Cybex PROevent MoveToLive

Soms zijn alle voorwaarden al aanwezig, maar gaat het om net dat extra beetje aandacht. Tijdens het PROevent dat MoveToLive onlangs organiseerde stond een hernieuwde kennismaking met het merk Cybex centraal. Een merk dat meerwaarde biedt door zich te onderscheiden op biomechanica, veelzijdigheid en design.

Tekst Loet van Bergen

MoveToLive had er voor gekozen eigenaren en instructeurs uit te nodigen die Cybex al in hun centra hebben staan. Ze werden meegevoerd langs de verrassende plussen van het merk en konden die aan den lijve ondervinden. De prachtige locatie in Naarderbos, met aan de ene kant uitzicht over het Gooimeer en aan de andere kant de golfbaan, zette de toon.

Het eerste PROevent past volledig in de vernieuwde belofte van MoveToLive ‘Move to a better gym’, waar opleiding en training een belangrijke pijler van is. Niet enkel op de momenten dat apparatuur wordt geleverd, maar in de gehele cyclus. Tijdens deze dag werden de aanwezigen door de twee internationale sprekers en Cybex experts Julia Dalgleish en Andrew Holland, meegenomen in de Cybex filosofie, het onderscheidend vermogen, de veelzijdigheid van de toestellen, de laatste fitnesstrends, hoe daar op in te springen en hoe van de leden bewuste en kritische leden te maken. Waarbij dat laatste natuurlijk direct de positie van de ondernemer versterkt.

De power van krachttraining

Julia startte het programma en benadrukte het belang van krachttraining gedurende de hele levenscyclus en de noodzaak om het lichaam voortdurend te blijven uitdagen. Zij vertelde kort over de geschiedenis van krachttraining en ging dieper in op de redenen waarom het meer dan logisch is dat krachttraining ieder jaar weer hoog scoort als internationale fitnesstrend. “De invloed van krachttraining op het dagelijkse leven is hoog. Het verbetert de spierkracht, spiermassa en het spieruithoudingsvermogen. Daarnaast is het een probate training voor het tegengaan van spiermassa en spierkrachtverlies dat al na het twintigste levensjaar start. Ook verlaging van de cholesterolwaarden en bloeddruk en verhoging van het metabolisme zijn belangrijke effecten van krachttraining.” Maar dan moet men wel blijven variëren. “Mensen zijn van nature lui. Het lichaam past zich aan aan wat je doet; voortdurend blijven uitdagen is daarom van groot belang”, is de boodschap van Julia die zij ook inhoudelijk verder toelichtte. Met deze lezing gaf MoveToLive haar klanten handvatten in handen om de boodschap door te geven aan instructeurs en leden. Een element dat ook zo werd opgepakt door ondere andere Henk Sjabbens, van Sjabbens Sport & Health: “Ik geef veel presentaties over lifestyle en wat Julia vertelde over de rol van krachttraining in de levenscyclus, kan ik goed gebruiken in mijn presentaties.”

 

Veelzijdigheid

Al tijdens haar lezing haalde Julia verschillende praktijkvoorbeelden aan, waarbij de optimale biomechanica, veiligheid en veelzijdigheid van de Cybex toestellen werden geroemd. Tijd dus om de toestellen te bekijken en uit te proberen. Zowel Julia als Andrew namen een deel van de groep mee langs de verschillende Cybex toestellen. We stonden stil bij de Arc Trainer, dat door de vele verschillende incline levels niet alleen dienst kan doen als cardio- maar ook als krachttrainingstoestel. En waarbij de druk op de (knie)gewrichten 84% minder is dan bij gewone crosstrainers, terwijl er wel meer calorieën worden verbrand. Een terecht paradepaardje uit het Cybex portfolio. Dat dit jaar groeide met de introductie van de SPARC. Speciaal ontworpen voor HIIT met weerstand op basis van lucht. De proefpersonen moesten het zweet al snel van het voorhoofd vegen, waarbij één van de testers nét geen 1000 watt aantikte. De intensiteit, het gebruiksgemak en de look en feel deden velen instemmend knikken.

Via de Bravo Pro – die het gat tussen vrij trainen en gefixeerd trainen vult met haar oneindige mogelijkheden met kabels en wel/geen stabiliteitssteun – kwamen we bij de twee nieuwste krachtlijnen; de Prestige en de Eagle. Hier kwam het thema ‘ontdek de verrassende plussen van Cybex’ helemaal goed uit de verf, want de mogelijke oefeningen op de krachttoestellen blijken veel groter dan gedacht. Onder andere door de dual axis technologie, maar ook door slimme beweeglijnen, multigrip handplaatsingen en innovatieve elementen. Zoals de Eagle leg press waarbij in plaats van dat de plaat wordt weggeduwd juist de stoel beweegt, zodat er veel meer verschillende snelle en explosieve oefeningen uitgevoerd kunnen worden. Het effect werd gevoeld en aantekeningen gemaakt.

Positieve reacties

Zo vond Petra Creemers van Relife Fitness het een leuke en leerzame dag: “We hebben veel contacten opgedaan en ervaringen uitgewisseld met andere Cybex gebruikers. We zijn echt gecharmeerd van het merk Cybex vanwege de vele mogelijkheden, effect en gebruiksvriendelijkheid. Inmiddels staat ons centrum vol met Cybex apparatuur."

Ook MoveToLive is tevreden over het verloop van de dag en noemt die voor herhaling vatbaar. Zij benadrukken nogmaals de positieve gevolgen die het zal hebben op de instructeurs en de leden, maar ook de ongedwongen sfeer waarin het plaatsvond. Zoals Henk Sjabbens benadrukte: “Het is een goede zet van MoveToLive om op deze manier hun klanten meer te betrekken bij de apparatuur en mogelijkheden. Dat zou wat mij betreft vaker mogen gebeuren.”

“Ondernemers moeten niet met minder genoegen nemen”, aldus Petra Creemers

Henk Sjabbens: “Het was een leerzame dag. Ik kan de informatie die ik heb opgedaan goed gebruiken om mijn leden en instructeurs te scholen.”

Move to a better gym. MoveToLive

MoveToLive profileert zich steeds nadrukkelijker met haar slogan ‘Move to a better gym’. Een belofte met een duidelijke betekenis: MoveToLive is er voor u als ondernemer. Zij is uw partner in business en biedt ondersteuning die zich uitstrekt van marketing en strategie tot opleiding en financiering. Altijd redenerend vanuit uw situatie, waardoor er ruimte geboden wordt voor groei.

Edities