Miljoeneninvestering voor Virtuagym

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr8 2015
Miljoeneninvestering voor Virtuagym

Virtuagym Professional, de oplossing voor professionals in de branche, is sinds de start in 2012 uitgegroeid tot een wereldwijd leidend pakket dat clubs en trainers helpt technologie succesvol in hun bedrijf in te zetten. Recent heeft Virtuagym een investering van 2,1 miljoen euro binnengehaald voor verdere ontwikkeling en groei.

Van zolderkamer naar professionele oplossing

Virtuagym werd in 2008 opgericht door broers Paul en Hugo Braam. Na een jaar lang ontwikkelen op hun zolderkamer werd Virtuagym in 2009 gelanceerd, een website waarmee mensen gemakkelijk en met plezier aan hun gezondheid konden werken. In 2012 werd Virtuagym Professional gelanceerd, na enthousiaste reacties vanuit fitnessbranche. Dat de broers een innovatief product met potentie hadden ontwikkeld, bleek toen in 2013 Sanoma Ventures investeerde in het groeiende bedrijf. Virtuagym groeide in de laatste paar jaar uit tot een bedrijf met ruim 50 man personeel en meer dan 1800 klanten wereldwijd. Met naadloos geïntegreerde tools voor mobiele apps, trainings- en voedingsbegeleiding, roostering en ledenadministratie levert het een alles-in-één oplossing die onderscheidend is in de markt. Met de nieuwe investering van 2,1 miljoen euro wil het bedrijf de innovatie en groei verder versnellen. “Met onze Professional-oplossing bieden we in feite 5 software-pakketten in één tegen een veel lagere prijs.” zegt Hugo Braam. “Dat is mooi voor onze klanten, maar vormt een uitdaging voor ons als bedrijf: waar veel systemen door één of twee ontwikkelaars worden gebouwd, hebben wij 20 man op productontwikkeling. Deze investering stelt ons in staat te blijven investeren en onze missie om wereldspeler te worden in deze markt te realiseren.”

Innovatie om trots op te zijn

De missie van Virtuagym lijkt geen loze belofte. Inmiddels werken ruim 1800 fitnessbedrijven wereldwijd succesvol met hun software en volgens de broers is dit nog maar het begin.

“De afgelopen twee jaar stonden bij ons in het teken van extreme groei,” aldus Braam. “We groeiden met 900% per jaar, wat laat zien dat we echt iets anders doen dan de rest. Virtuagym is nu beschikbaar in 7 talen en we leveren onze diensten in 25 landen, daar liggen verdere groeikansen. Begin dit jaar openden we ook een vestiging in Los Angeles. Ik vind het bijzonder dat wij als Nederlands bedrijf innovatie brengen in Amerika, wat toch wordt gezien als de bakermat van de fitnessbranche. Dan ben ik trots op wat we als team al hebben bereikt.”

Voor meer informatie over Virtuagym, kijk op

www.virtuagym.com/professional.

Al sinds haar oprichting in 2008 speelt Virtuagym een centrale rol in de veranderende fitnessindustrie. Dankzij het toenemende gebruik van innovatieve technologieën, zoals stappentellers, fitness apps, virtuele trainers, en tal van andere slimme apparaten, verandert de manier waarop consumenten omgaan met fitness.

Edities