TRX waarschuwt voor inferieure namaak

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr6 2015
TRX waarschuwt voor inferieure namaak

Amstelkwartier heeft als nieuwe wijk in Oost alles in zich om uit te groeien tot een dynamisch stadsdeel van Amsterdam. Begin 2015 ging MT Fitness in deze trendy buurt van start met een bijzonder concept: geen typische sportschool, maar een inspirerende locatie waar onder begeleiding effectief getraind wordt.

Eigenaar Sascha Müller is daarnaast ook oprichter van Transatlantic Fitness en importeur van TRX Nederland. Als personal trainer waarschuwt hij voor de gevaren van inferieure namaak producten waar de markt mee wordt overspoeld door het succes van TRX. “De risico’s op ernstig letsel zijn groot.”

‘Fitness is a journey, not a destination’. Deze spreuk is Sascha Müller op ’t lijf geschreven. De 37-jarige eigenaar van MT Fitness en Transatlantic Fitness in Amsterdam is altijd op zoek naar innovatieve sportconcepten. Als voormalig professioneel skater is Sascha vooral gefascineerd door sporten waarbij kracht en balans hand in hand gaan. TRX is daar een goed voorbeeld van. “Deze trainingsmethode ontstond in Amerika bij US Navy Seals en wordt inmiddels wereldwijd omarmd. Bij deze complete body workout komt het hele lichaam aan bod.”

Exclusieve importeur

Müller traint sinds 2009 met TRX en is als partner van het Duitse Transatlantic Fitness exclusieve importeur van TRX in de Benelux. Groot voordeel van TRX is dat alle oefeningen ook thuis simpel uitvoerbaar zijn; de constructie neemt niet veel plaats in. “De band kan in principe overal worden aangehaakt. Je hangt ‘m over een deur, buiten aan een boom of bevestigt hem aan een balk of plafond. Dat is alles: je kan meteen beginnen.” Een ander pluspunt is dat gebruikers alle oefeningen kunnen uitvoeren op hun eigen niveau. “Hoe zwaar je traint, bepaal je zelf door je lichaamspositie met handen en voeten aan te passen. Ideaal: alle spiergroepen worden gebruikt en er zijn honderden variaties in oefeningen.” Wel raadt Sascha starters aan eerst een aantal lessen te nemen bij gespecialiseerde instructeurs. “MT Fitness biedt groepslessen en speciale workshops ter kennismaking. Wie liever altijd onder begeleiding wil sporten, kan terecht bij een personal trainer. Steeds meer mensen kiezen voor individuele coaching; met een goede motivator stijgen mensen soms echt boven zichzelf uit. Dat geeft een enorme kick.”

Onbetrouwbare imitaties

De populariteit van TRX heeft ook een keerzijde. “De markt wordt overspoeld met goedkope, maar onbetrouwbare imitaties. Als distributeur worden wij dagelijks gebeld door mensen die rommel krijgen aangeboden, met alle risico’s van dien. Door goede voorlichting proberen we mensen alert te maken. Inferieure kopieën zijn gevaarlijk. Een goede leidraad is, dat producten die twintig procent onder de verkoopprijs van TRX worden aangeboden, eigenlijk altijd fake zijn. Als iemand blijvend letsel oploopt in jouw sportschool, betekent dat het einde van je onderneming. Een erkende importeur garandeert kwaliteit en veiligheid. Dat hoort bij elke sport voorop te staan.”

Voor info: www.trxtraining.nl/herken-een-origineel.

Tekst Pien Koome

Sascha Müller kiest met Transatlantic Fitness voor innovatieve concepten

Animal Flow is een innovatief fitness- en bewegingsprogramma waarbij een breed scala aan oefeningen op de grond zonder verdere hulpmiddelen wordt uitgevoerd. Bedenker Mike Fitch uit Florida liet zich voor deze trainingsmethode inspireren door Martial Arts, yoga, capoeira, freerun en verschillende bodyweight disciplines. Hij bedacht een reeks functionele grondoefeningen waarvan een deel op handen en voeten wordt uitgevoerd. Vier jaar geleden introduceerde hij zijn Animal Flow op de fitnessmarkt. Nadat het in Amerika in korte tijd razend populair werd, volgde een wereldwijde lancering. In Europa is Sascha Müller de enige Master Trainer van het Animal Flow team. Na presentaties aan de Engelse markt met workshops en cursussen in Londen is nu ons land aan de beurt. Sascha verzorgt in Amsterdam in eigen huis bij MT Fitness tweedaagse cursussen voor instructeurs.

Oprichter Fitch bij MT Fitness

Sascha is trots dat hij deel uitmaakt van het selecte team trainers van Animal Flow. “We zijn als enige in Nederland officieel gecertificeerd om lessen te verzorgen. Mike Fitch was in juni bij MT Fitness aanwezig toen we de tweedaagse cursus voor het eerst presenteerden. Het werd een geweldig en inspirerend weekend. Behalve deelnemers uit Nederland waren er afgevaardigden uit België, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Spanje, Turkije, Bulgarije en zelfs Guatemala naar Amsterdam gekomen. De workshop tot Level 1 Animal Flow instructeur bestond uit twee intensieve dagen. Na het behalen van hun certificaat mogen deelnemers in eigen land lessen verzorgen en de Animal Flow missie verder uitdragen.”

Ritmische powertraining

Animal Flow verbetert de lichaamshouding, stimuleert de metabolische vetverbranding en werkt positief bij herstel van blessures. Sascha: “Het is een geweldige training. Je verbrandt calorieën en werkt je lekker in het zweet. De oefeningen maken je sterk, zowel fysiek als mentaal.” Het uitvoeren van de Flows zorgt voor een betere mobiliteit, kracht, uithoudingsvermogen en power. In uitdagende, dierlijke en vloeiende bewegingen leren deelnemers hoe ze hun lijf optimaal kunnen trainen. “Animal Flow is heel visueel ingesteld en past daarom goed bij deze tijd”, vindt Sascha. “Na de cursus is iedereen in staat zelf Flows te maken uit combinaties van aangeleerde bewegingen; de mogelijkheden zijn dan eindeloos. Iedereen die met Animal Flow in aanraking komt, is meteen enthousiast over de vele variaties en het effect op de soepelheid van je lichaam. Wie weet wordt het ook in ons land een grote rage.”

Animal Flow nieuw in fitnessland

Innovaties in de fitnessbranche volgen elkaar in hoog tempo op. Sommige nieuwe trainingsmethodes blijken een gouden greep, andere verdwijnen na enkele maanden in de vergetelheid. Voor Animal Flow zijn de verwachtingen hooggespannen. Dit complete fitnessprogramma zou volgens kenners wel eens een grote rage kunnen ontketenen. Transatlantic Fitness in Amsterdam heeft de primeur om Animal Flow in de Benelux te introduceren.

Primeur voor Transatlantic Fitness in Amsterdam

De eerstvolgende tweedaagse cursus Animal Flow Level 1 (instructeurs) wordt gegeven op 31 oktober/1 november 2015. Locatie: MT Fitness, Amstelstroomlaan 2 in Amsterdam. Voor informatie: http://www.transatlanticfitness.nl/opleidingen/animal-flow-level-1.html. Zie ook: www.transatlanticfitness.nl en www.animalflow.com

Edities