Nieuws

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr6 2015

Genezing diabetes 2 mogelijk

Meer dan een miljoen mensen hebben diabetes type 2 in Nederland en meer dan honderdduizend mensen hebben diabetes zonder dat ze dit weten en elk uur overlijdt er iemand in Nederland aan de gevolgen van diabetes. Tot nu toe werd altijd gedacht dat diabetes type 2 een ongeneeslijke aandoening was. Mogelijk komt hierin, door nieuw wetenschappelijk onderzoek, verandering. Fitnesscentra kunnen met deze informatie een belangrijke bijdrage leveren aan het terugdringen van deze ernstige ziekte. Op 12 september geeft Sonnevelt Opleidingen een gratis open dag. Tijdens het middagprogramma hebben fitnesscentra / personal trainers de mogelijkheid kennis te nemen van de nieuwe 3-daagse opleiding Diabetes Omkeerbaar.

Meer informatie: http://www.sonneveltopleidingen.nl/open-dagen/3 Vragen over deze nieuwe ontwikkelingen op het gebied van diabetes kunt u sturen aan Cora de Fluiter: cora@coradefluiter.nl

1e NK Elliptigo een feit

Afgelopen zomer is het eerste NK open Elliptigo gehouden in Amsterdam. Het motto was : “Loop de snelste marathon ooit”.

Bij de heren was Hendrik Maes (België) de snelste en bij de vrouwen een gezamenlijke 1e plaats voor Miranda Boonstra

(Ned)  en Annika Pfitzinger uit Nieuw-Zeeland.

In de Benelux zijn er nu al meer dan 10 fitnesscentra die Elliptigo’s als outdooractiviteit aanbieden. Bezoek de stand op de Fitness en Wellness Top en maak kans op een gratis Elliptigoclinic.

Inschrijvingen Fitness4daagse

Inmiddels is de inschrijving voor de allereerste Nationale Fitness4daagse geopend. "We weten nog niet wat we kunnen verwachten, maar we krijgen al veel leuke reacties", aldus voorzitter van Stichting LetsDo, Anika Kuiper. "Er hebben zich voor deze eerste editie meer dan 70 clubs/Trainers ingeschreven, toevallig goed verspreid door heel Nederland. Alleen in Limburg; Zuid-Holland en Amsterdam is het nog schaars."

“Ons doel is om met 5 jaar een begrip in Nederland te zijn”, vervolgt Anika. “Het zou mooi zijn als de fitnessbranche een week per jaar volop positief in de schijnwerpers staat.”

Aanmelden: www.fitness4daagse.nl, Initiatief van: www.stichtingletsdo.nl, Bekend van: www.fitnetwerk.nl

Van Munster Media Groep ondertekent Bewegen is Medicijn Convenant

Inactiviteit is misschien wel de nummer 1 oorzaak van de toename van chronische aandoeningen en vroegtijdig sterven. Per week sterven er minimaal 150, maar naar verluidt misschien wel 400 tot 500 mensen als gevolg van een inactieve leefstijl. Het landelijke initiatief, ‘Bewegen is Medicijn’ gaat de strijd tegen inactiviteit aan en roept daarvoor beweeg- en leefstijlprofessionals, maar ook zorgorganisaties en bedrijven op om dit te ondersteunen. Van Munster Media pakt de bal op en haakt in als ondertekenaar van het Bewegen is Medicijn convenant. “Binnen Van Munster Media Groep, o.a. uitgever van bodyLIFE, streven wij duurzame inzetbaarheid na”, aldus Michael van Munster, eigenaar van Van Munster Media Groep. “Het ‘Bewegen is Medicijn’ convenant sluit daar uitstekend op aan.”

John van Heel, initiator van ‘Bewegen is Medicijn’: “Overal waar mensen leven, leren of begeleid/verzorgd worden moet er een positieve stimulans worden gegeven om actief en gezond te leven. Bedrijven die het Bewegen is Medicijn convenant ondertekenen onderkennen dit belang en steunen de beweging naar een gezonder leven en maatschappij voor de toekomstige generaties.”

www.bewegenismedicijn.nl

Edities