FWTop weer 2 dagen lang het middelpunt van de fitnessbranche

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr6 2015
Weer 2 dagen lang het middelpunt van de fitnessbranche

Op 17 en 18 september vindt in Expo Houten alweer de vijfde editie van de Fitness &Wellness Top (FWTop) beurs plaats. Een mix van toonaangevende merken en verrassende nieuwkomers, netwerkende fitnessondernemers en interessante demo’s, u vindt het hier allemaal. In totaal zijn er ruim 75 deelnemers en bedrijven aanwezig die met elkaar noviteiten, diensten en de allerlaatste fitnessapparatuur laten zien.

FWTop

Net als vorig jaar zullen er weer veel virtuele toepassingen te zien zijn. Deze ontwikkeling is niet meer weg te denken bij onder andere groepslessen. Op de stand van Life Fitness is er zelfs een virtuele personal trainer; Pixformance. Als exclusief leverancier van Pixformance voor de Benelux kan iedereen op de stand van Life Fitness kennis maken met dit vooruitstrevende concept. De innovatieve trainingsvorm maakt gebruik van een groot digitaal scherm, waarbij sporters direct live worden gecoacht in de technische uitvoering van hun workout. Pixformance is als stand-alone unit en als onderdeel van een functioneel circuit te gebruiken.

Virtuagym biedt een volledig mobiele coachingsoplossing voor training en voeding middels de nieuwe Food app, waarmee klanten zelf hun voeding bijhouden. De trainingsdatabase is verder uitgebreid naar meer dan 2500 3D-geanimeerde oefeningen, ook op het gebied van revalidatie, preventie en prestatie. De mobiele trainings-app is tevens uitgebreid met een mobiele ledencommunity met discussiegroepen en ledenprofielen, voor een volledige en sociale clubervaring.

Software die overal beschikbaar is op verschillende devices en altijd benaderbaar, ook buiten de club, is dus een belangrijke trend. Ook bij Boss, die op het gebied van clubmanagement software de nieuwste slimme, toekomstgerichte software laat zien. De nieuwste technologische mogelijkheden zorgen misschien wel voor het belangrijkste aspect van automatisering: de leden centraal kunnen stellen.

Functioneel trainen

Verder is er veel aanbod op het gebied van functioneel trainen, deze trend is niet meer weg te denken in fitnessland. Op één plek een grote diversiteit aan functionele trainingen en groepslessen geven en ook nog eens licentievrij, dit zijn belangrijke eigenschappen van Connexus van Matrix. Maar ook de termen veelzijdig, flexibel en verstelbaar zijn er onlosmakelijk mee verbonden. Vrijstaand of gemonteerd aan de wand. Arie Boomsma zal enkele demo’s geven.

Ook Meijers Fit en Gezond presenteert de laatste trends op het gebied van functioneel trainen. Zo is er extra aandacht dit jaar voor de volledig vernieuwde Core Power programma’s. Core Power biedt vijf compleet vernieuwde trainingsprogramma’s waarmee functioneel trainen toegankelijk wordt voor iedereen. De Core Power Trainingsprogramma’s zijn workouts van 30 minuten voor groepen van 6-12 personen, ontwikkeld voor specifieke doelgroepen, van senioren tot krachtsporters en bootcampers. Elk programma heeft zijn unieke combinatie van trainingsmaterialen, ondersteund met instructieposters, gelamineerde exercise cards en instructievideo’s in de Core Power App.

Maximale beleving

Door het gros van de standhouders wordt ingespeeld op een maximale beleving, zo is onder andere merkbaar bij Matrix die het Landmark programma presenteert tijdens de FW Top. Parijs, Dubai en New York kunnen

bezocht worden met het Landmark programma, waarbij realtime een iconisch gebouw beklommen kan worden zoals de Eiffeltoren of de Burj Khalifa.

De basis van de Fitness

en Wellness Top 2015 ligt

in een kwalitatief goede exposantenlijst en een

prettige locatie

MoveToLive laat iedereen overal ter wereld trainen via de Google Maps integratie. Bovendien voelen de sporters hoe de stijging en daling op zowel fiets als loopband levensecht wordt nagebootst. Buiten wordt naar binnen gehaald en de routine wordt hiermee verbroken.

Vorige editie werd er gekozen voor Expo Houten als de nieuwe locatie, door de centrale ligging een ideale locatie. Goed bereikbaar, langs de snelweg en gratis parkeren. Van zowel de bezoekers als de standhouders zijn er erg veel positieve reacties binnen gekomen over de nieuwe locatie. Ook in de bezoekersaantallen was dit duidelijk merkbaar.

Dit jaar is de beurvloer 1500 m2 groter geworden. De deelnemerslijst van de Fitness en Wellness Top 2015 ziet er veelbelovend uit. Naast een aantal nieuwkomers zijn eigenlijk alle toonaangevende bedrijven aanwezig. Het aantal exposanten groeit nog ieder jaar, net zoals het aantal bezoekers. Vorig jaar had de helft van hen concrete investeringsplannen, belangrijkste redenen voor een bezoek aan de beurs waren: gericht informatie verzamelen, inspiratie opdoen, netwerken en de beursaanbiedingen.

Veel ondernemers zijn in deze tijd op zoek naar hun onderscheidend vermogen. Op de Fitness en Wellness Top 2015 kunnen zij zich laten inspireren en op zoek gaan naar iets dat hen echt anders maakt dan de concurrentie. Bezoekers zien hier noviteiten en niches waar zij niet dagelijks mee in aanraking komen. Alles wat hot is, is hier te vinden.

Professionals in de fitness- industrie die op de hoogte willen blijven van alle ontwikkelingen, mogen op dit evenement zeker niet ontbreken

Ook op het gebied van marketing en het aantrekken van nieuwe leden, valt er genoeg inspiratie op te doen op de FW Top. Zo introduceert Greinwalder & Partner de gloednieuwe campagne ‘Fit in 5 weken’. Hierbij heeft de firma onder andere de handen ineen geslagen met Milon, Hidden Profits en Myline. Het overkoepelende doel van het project is mensen te motiveren tot een actieve leefstijl en meer beweging. De deelnemers volgen hierbij een programma van vijf weken met diverse uitdagende onderdelen, zoals een online fitheids-check, een weight control system, lekkere recepten, een app, plus updates en motivatie via wekelijkse newsletters en een Facebookcampagne. Elke training wordt online geteld. Dit zorgt voor nog meer motivatie en enthousiasme.

Iedereen die vooraf kaarten bestelt, met een uitnodigingscode van een van de standhouders, mag gratis naar binnen. Daardoor kunnen ondernemers en sportschoolhouders er eenvoudiger voor kiezen om meerdere instructeurs of andere werknemers mee te nemen, om gezamenlijk de beurs te bezoeken.

Een perfect moment dus om de gezichten achter de deelnemende bedrijven te zien. Zoals bij Milon, die niet met verkopers werkt, maar met ervaringsdeskundigen die hun sporen hebben verdiend in de fitnessbranche en met de Milon Cirkel en hun praktijkervaring kunnen overbrengen op de toekomstige Milon ondernemers.

Body Biz en de the Exhibition Company hebben een gezamenlijke missie met dit evenement: het verenigen van de branche. “We denken puur aan de branche en willen de beurs voor iedereen betaalbaar houden. Daar krijgen we al jaren enthousiaste reacties op. De branche ziet het belang in van deze beurs.”

www.fwtop.nl

Life Fitness

Naast de Pixformance presenteert LifeFitness de Explore Console, een toegankelijk console-optie met connectiviteit voor de cardio toplijn Elevation Series en staat de Life Fitness Row GX trainer centraal. Het op water gebaseerde weerstandsysteem van de ROW GX zorgt voor een natuurlijke beweging, kenmerkend voor de Life Fitness producten.  Ook is een nieuwe stap binnen de Synrgy360 familie gemaakt. Met een diversiteit aan Synrgy360 –en Multi-jungle units zijn er diverse trainingsopties mogelijk voor iedere ruimte en doelgroep.  

www.lifefitness.nl

Virtuagym

Virtuagym heeft sinds de vorige FW Top een enorme ontwikkeling doorgemaakt: er worden inmiddels meer dan 1500 klanten bediend over de hele wereld, zo is het team meer dan verdubbeld in omvang, is er een nieuw kantoor in Los Angeles geopend en is het programma tevens beschikbaar in het Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans en Portugees. Bezoekers kunnen tijdens de FW Top onder andere kennis maken met de ledenadministratie die is uitgebreid met opties voor onder andere documentbeheer. Verder is de toegangscontrole verbeterd, met bijvoorbeeld een tourniquetkoppeling. Via de app is mobiel lesmanagement mogelijk gemaakt. Met nieuwe opties voor ketenondersteuning is Virtuagym nu ook een krachtige tool voor sportscholen met meerdere locaties. Op de Fitness & Wellness Top kun je bij stand 715 deze reeds beschikbare oplossingen in werking te zien, maar kun je ook een kijkje achter de schermen krijgen.

www.virtuagym.com

Matrix

Matrix zal tijdens de FWTop te vinden zijn in hal 2. Bouw kracht op en creëer een betere balans, coördinatie en lenigheid van het lichaam en maak kennis met de In-Trinity®. Sprint 8® is dé sleutel tot meer spiermassa, vermindering van het vetpercentage en verbetering van het uithoudingsvermogen. En dat in slechts 20 minuten, 3 keer per week! Maak kennis met deze ‘Game-Changer’ op het gebied van interval training. Exclusief beschikbaar voor 7xi Matrix-apparatuur. Wie kennis wil maken met de nieuwste fitnessaanwinsten van Matrix kan een mail sturen naar marketing@matrixfitness.nl of bellen met 030 24 45 435. Matrix stuurt dan een relatiecode waarmee u zich online kunt registreren voor gratis toegang tot de beurs.

www.matrix.nl

Meijers Fit en Gezond

Op een ‘functional playground’ van 100m2, zal een team van trainers klaar staan voor het beantwoorden van vragen en het geven van demonstraties. Naast de Core Power programma’s (zie www.corepower.nl) is er dit jaar extra aandacht voor de productlijn van TriggerPoint. De zelfmassage producten van Trigger Point zijn de laatste jaren hard gegroeid in populariteit en worden steeds meer toegepast in sportbegeleiding en personal training. Het uitgebreide assortiment van Trigger Point tools biedt behandelmogelijkheden voor verschillende blessures; van de voet, tot de nek en schouder.

www.meijers.com

MoveToLive

Move to a better gym met MoveToLive. Met 3 all-in concepten wordt er op de beursstand ingespeeld op de laatste trends en worden pasklare oplossingen geboden. Oplossingen waarmee leden het maximale geboden kan worden met minimale investeringen. Naast de maximale beleving door het trainen waar ook ter wereld via de Google Maps integratie is er Maximale aandacht – Intensiveer de interactie tussen leden en trainers met de high intensity interval training oplossingen. Slimme inzet van middelen en optimaal trainen gegarandeerd en Maximaal rendement – Kracht en cardio, op en achter het toestel; geef uw leden meer resultaat met deze one-stop workout. Vraag uw (gratis) kaarten aan via: marketing@movetolive.com (code 3358) en u wordt gebeld voor het maken van een beursafspraak.

www.movetolive.nl

Greinwalder & Partner

Greinwalder & Partner inspireert dagelijks miljoenen mensen in hun streven naar een gezonde en gelukkige levenswijze. Bij de wereldmarktleider op gebied van marketing en consulting voor de fitnessbranche vinden fitnesscentra een partner voor succesvolle ondersteuning. Met als doel: Het winnen van nieuwe leden, het langer behouden van leden en het verhogen van het rendement. Naast Fit in 5 Weken is er tijdens de FWTop aandacht voor de Slim Belly en Slim Legs en Finyo Stofwisselingskuur. Geef je club meer vermogen met het tuningpakket, een traject van 3 maanden intensieve begeleiding door ervaren consultants. Voor een turbo op je sales, marketing en rendement. Greinwalder is te vinden op stand 300 in hal 1.

www.greinwalder.com

Milon

Indien u kennis wil maken met de nieuwste ervaringsdeskundigen van Milon, dan is de Fitness & Wellness Top 2015 een mooie gelegenheid. Dan zijn, de gehele of een gedeelte van de beurs, aanwezig: William van Lent (eigenaar van My35 in Blerick en Voerendaal), Remon van Loon (eigenaar van Aad van Loon Sport in Barendrecht), Robbert de Moor (eigenaar van Delta Sportcentrum in Hulst, Terneuzen en Delta Milon Club Goes), Wouter ter Haar (eigenaar van Fit & Wellnesscenter Oosterbeek) en Jur Roemers (eigenaar van Palestra in Dokkum). Voor de fysiotherapiemarkt zijn Gunther Spapens (BrinkPoint Preventie in Diessen) en Han de Hair (Gymnasion in Joure en In Vorm in Hilversum) de nieuwe partners, waarbij Han ook deels in de fitnessmarkt aan de slag zal gaan. Meer weten over de Milon Cirkel of een afspraak met één van de leden van het Milon Cirkel adviesteam: 0032 (0)13 32 56 07 of benelux@milon.com.

www.miloncirkel.com.

Boss

Boss is reeds 26 jaar met veel plezier, passie en toewijding, onderdeel van de leisurebranche. Door de jaren heeft Boss de technologie exponentieel zien ontwikkelen. Dit resulteerde elke 5 tot 8 jaar in een nieuw pakket voor de afnemers. Omdat de technologische ontwikkelingen de laatste jaren harder gaan dan ooit tevoren en tevens een steeds meer mobiel karakter krijgen is het noodzaak dat de ondernemer daar goed op kan inspelen. De afgelopen maanden is er met een professioneel team intensief gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe software voor de leisurebranche. Benieuwd hoe u kunt profiteren van de nieuwste mogelijkheden? Het team van Boss informeert u graag tijdens de Fitness & Wellness Top.

www.boss.nl

Edities