Fitness Result - Leverancier en financier van tweedehands fitnessapparatuur

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr5 2015

FitnessResult

Leverancier en financier van tweedehands fitnessapparatuur

De vraag naar tweedehands fitnessapparatuur neemt toe. Dit merkt Managing Director Nino Duijzer van Fitness Result B.V duidelijk in de markt. “Daar hebben we op tijd op ingespeeld.” In eerste instantie was Fitness Result een winkel waar fitnessapparatuur voor thuisgebruik werd verkocht. “Al snel ontdekten we dat er een grote vraag was vanuit bijvoorbeeld sportscholen, bedrijfsfitness, hotels en fysiotherapiepraktijken om zowel nieuwe als gebruikte professionele fitnessapparatuur aan te schaffen.” Tekst Loet van Bergen

Fitness Result richt zich internationaal op de professionele fitnessmarkt. “We zijn onlangs verhuisd naar een bedrijfspand met loods en werkplaats in Roosendaal”, vertelt Duijzer. “Daarnaast hebben we in Nederland nog diverse loodsen waar we fitnessapparatuur hebben opgeslagen. De tweedehands fitnessapparatuur komt uit heel Europa. Op het moment dat de grote merken in Europa fitnesscentra gaan vernieuwen, doen wij een bod om ze te bemachtigen. Inmiddels weten alle grote merken ons te vinden.”

Tevreden klanten

Dat er veel vraag is naar tweedehands fitnessapparatuur blijkt wel uit het aantal klanten dat Fitness Result in haar bestand heeft. “Op dit moment hebben we 2500 klanten. Sportcenter Balance was onze eerste sportschool die we hebben ingericht met tweedehands apparatuur van Life Fitness, Technogym en Panatta.”

Eigenaar Loek Geeraets is zeer te spreken over Fitness Result. “De service en de prijs is goed. Waarom 13.000 euro betalen voor een loopband als je bij Fitness Result een volledig gereviseerde loopband kunt kopen voor 2700 euro? Hoewel het niet de allernieuwste apparatuur is, voldoen ze uitstekend. En op een beeldscherm op de loopband of crosstrainer zit niemand te wachten”, aldus Geeraets.

Een andere sportschool die Fitness Result heeft ingericht is Dojo Burning Heart in Hilversum. “In eerste instantie ging om een ruimte van 200 m2”, licht Duijzer toe. “Samen met eigenaar Jerry de Jong hebben we een plan van aanpak gemaakt ten aanzien van de investering en het leasen van de apparatuur. En dat heeft zijn geld wel opgeleverd. De sportschool is gegroeid van 140 leden naar 1000 leden met 3 verdiepingen aan fitness.”

“Nieuwe apparatuur kopen is ook niet slim”, vervolgt Duijzer. “Een kwart miljoen nieuw kost 80.000 euro tweedehands. Hiermee kunnen fitnesscentra sneller hun break even point halen.”

Inmiddels weten steeds meer bedrijven Fitness Result te vinden. Niet alleen in Nederland maar ook internationaal. “We leveren aan 21 landen fitnessapparatuur zowel binnen Europa als Afrika en Zuid-Amerika. In Frankrijk hebben we een dealer zitten. De andere landen hebben lokale monteurs die de installatie en reparaties doen.”

Service

Fitness Result heeft geen eigen serviceafdeling. “Wij werken met diverse bedrijven en ZZP’ers om service op locatie voor ons te verzorgen en te zorgen dat de fitnesstoestellen optimaal gereviseerd uitgeleverd worden. Hierdoor kunnen we zeer snel reageren op een eventuele storing. Doordat wij per provincie monteurs hebben kunnen we zeer snel ter plekke zijn, en blijven de voorrijkosten lager.”

Fitness Result biedt fitnessapparatuur aan in drie verschillende condities: as it is. De apparatuur wordt verkocht zoals die is en er zit geen garantie op. Touched Up: schoongemaakt en getest + 3 maanden garantie. Refurbished: waarbij de apparatuur volledig gereviseerd is, opnieuw gespoten en nieuwe bekleding. Er zit 12 maanden garantie op. “Voor het spuiten en bekleden werken met lokale bedrijven. Het reviseren van de apparatuur gebeurt in Roosendaal. We hebben cardio- en krachtapparatuur van alle merken zoals van Life Fitness, Technogym, Matrix, Cybex en Startrac-onderdelen op voorraad, zowel originele onderdelen als een vergelijkbaar product.”Duijzer noemt als voorbeeld banden voor de loopband. “Een originele band kost wel 3 keer zoveel dan een alternatief product en dat qua kwaliteit net zo goed is. De apparatuur die we verkopen is gemiddeld tussen de 4 en 6 jaar oud. We hebben een bestelkanaal en er wordt binnen 5 tot 10 werkdagen geleverd. Voor garantiegevallen kunnen fitnessondernemers gebruik maken van een ruilsysteem. Dat wil zeggen, dat als een toestel binnen de garantieperiode een defect vertoont dat niet direct ter plaatse verholpen kan worden, men een gratis leentoestel krijgt."

Financiering voor (startende) ondernemers

“Onze grote kracht is ons leaseplan voor zowel de beginnende ondernemer als de bestaande ondernemer”, vertelt Duijzer. “Fitnessondernemers kunnen bij ons zowel nieuwe als gebruikte fitnessapparatuur leasen. Zeker voor starters is leasen interessant. We zijn daarin heel coulant. Ook als je BKR geregistreerd staat, is lease mogelijk. Bij lease hoort wel een goed businessplan. Startende ondernemers ondersteunen we bij het opstellen van het ondernemersplan. Daar hebben we aantal specialisten voor.”

Lease biedt volgens Duijzer veel voordelen. "Onze Financial Lease kent gedurende de looptijd een vaste afschrijving en vaste maandelijkse leasetermijnen. De ondernemer weet dus precies waar hij aan toe is. Tevens is het mogelijk de looptijd van de lease af te stemmen op de economische levensduur van het bedrijfsmiddel. Verder bieden wij bij leasing van fitnessapparatuur de mogelijkheid om de restwaarde van de fitnessapparatuur in de overeenkomst te betrekken als slottermijn. Hierdoor kan een lagere maandelijkse leasetermijn worden berekend. Na betaling van de laatste termijn wordt men automatisch volledig eigenaar van de apparatuur. Gedurende de looptijd is de fitnessondernemer economisch eigenaar van de apparatuur. Hiermee komt de apparatuur op de balans te staan. Wij verzorgen voor de ondernemer de gehele financiële afhandeling. Het enige wat hij hoeft te doen is de benodigde bescheiden aanleveren. Als de overeenkomst ingaat, zorgt de leasemaatschappij voor een rechtstreekse betaling aan de leverancier. Ook hier heeft de ondernemer dus geen omkijken naar. Van Financial Lease wordt veel gebruikt gemaakt. We hebben nu, 150 clubs in lease, waarvan er een het niet gered heeft.”

www.fitnessresult.nl

Edities