Bekende fitnessexperts inspireren tijdens ROAD TO FITNESS

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr5 2015
Bekende fitnessexperts inspireren tijdens ROAD TO FITNESS

Op zaterdag 27 juni vond de eerste editie plaats van ROAD TO FITNESS: een vernieuwend inspiratie-event voor fitnessprofessionals, waarbij deelnemers in een road trip diverse bijzondere trainingslocaties in Nederland bezochten. Bekende fitnessexperts, waaronder Arie Boomsma en Erwin van Beek, deelden alle ins & outs over hun persoonlijke ‘road to success’. Daarnaast werd iedereen uitgedaagd om mee te doen met verschillende inspirerende workouts.

De ‘road to fitness’ startte om 9.00 uur bij het Hampshire Hotel in Huizen. Alle deelnemende fitnessprofessionals luisterden daar aandachtig naar het succesverhaal van gezondheidscoach en ingenieur levensmiddelentechnologie Ralph Moorman. Ralph heeft vele boeken geschreven op het gebied van voeding, waaronder ‘De Hormoonfactor’ (2009), ‘De Boodschappencoach’ (2013) en ‘Vullen of Voeden’ (2014, in samenwerking met presentator Wilfred Genee).

Wees uniek

Ralph begeleidt niet alleen cliënten, maar helpt ook levensmiddelenconcerns bij het ontwikkelen van gezonde en eerlijke alternatieven die passen in de huidige samenleving en het tijdsbeeld. Het belangrijkste advies dat Ralph voor de fitnessprofessionals in de zaal had luidde: ‘Zorg ervoor dat je uniek bent als trainer of ondernemer en werk samen met de juiste mensen. Denk lange termijn, heb geduld, maar blijf in beweging!’

3SIXTY5 en Clean Meals

Na een korte break nam Guy van der Reijden het stokje over. Guy is al meer dan 15 jaar werkzaam als personal trainer van Bekend Nederland. Hij traint verschillende modellen en atleten in zijn succesvolle 3SIXTY5 gyms in Abcoude en Huizen. Na een kijkje te hebben genomen in zijn mooie studio in Huizen, grenzend aan het Hampshire Hotel, werd hem het hemd van het lijf gevraagd over zijn indrukwekkende onderneming. Naast 3SIXTY5 lanceerde Guy dit jaar ook een healthy, ready-made food concept: Clean Meals.

Top-atleet Erwin van Beek

Na het succesverhaal van Guy, was het tijd om met de bus te vertrekken naar Reebok CrossFit 020 waar topatleet Erwin van Beek iedereen met veel enthousiasme ontving. Met een achtergrond in judo, Thai boxing en fitness vond Erwin in 2007 in Crossfit een competitieve omgeving waarin hij werd uitgedaagd om te presteren. CrossFit bood hem een platform om een ongekend niveau in fysieke fitness te bereiken. Hij geniet er enorm van om zijn passie voor CrossFit te delen met de leden van Reebok CrossFit 020.

Trainen bij Reebok CrossFit 020

Na een indrukwekkende presentatie over Erwin’s leven als professioneel CrossFit atleet en de principes die CrossFit wereldwijd zo populair hebben gemaakt, was het tijd voor de eerste workout van de dag. Onder leiding van Erwin van Beek himself en zijn top team onderging de groep een echte CrossFit training.

Er was een circuit uitgezet met deadlifts, tire flips, touwtrekken, roeien, kettlebell swings, kettlebell arm push presses, box jumps, pull-ups, sprints en squat jumps. Samen met een workout buddy deed iedereen zijn uiterste best om in twee minuten zoveel mogelijk herhalingen per onderdeel te maken. ‘Blijf authentiek en bied kwaliteit aan in je trainingen’, was het belangrijkste advies dat Erwin de groep meegaf.

Onderweg naar Arie

Eenmaal op adem gekomen, vertrokken we weer met de bus. Ditmaal naar de inspirerende VondelGym in hartje Amsterdam. De groep werd in drieën verdeeld en onderging om de beurt een stoere zaktraining (boksen) en CrossFit training. Ook gaf Arie Boomsma een presentatie over zijn leven als Bekende Nederlander met een eigen gym. Eigenaar Arie vertelde vol passie over het ontstaan van zijn VondelGym. Voor de trainingen die hij volgde, waaronder boksen en Crossfit, moest hij altijd naar verschillende plaatsen in de stad gaan en zo kwam hij op het idee van een gym waar alles onder 1 dak te vinden is. Opvallend in zijn gym was de healthy food & drink bar.

De VondelGym community

VondelGym is nu een half jaar open en is op dit moment gigantisch populair in Amsterdam. De gym heeft 1.400 leden en het break-even-point lag op 750 leden, wat het succes in cijfers uitdrukt. Volgens Arie zit het succes in de open ruimte van de gym, de persoonlijke betrokkenheid van de trainers en het bewust creëren van een hechte community waar leden graag bij willen horen. De sfeer van de community in de gym probeert VondelGym ook op social media terug te laten komen.

Geïnspireerd naar huis

Rond 16.45 uur stapten alle ROAD TO FITNESS atleten moe, voldaan en vol nieuwe inspiratie in de bus voor de terugreis naar de verzamelplek in Huizen. Iedereen was erg onder de indruk van de gastvrijheid van de presenters en van hun eerlijke verhaal. Ook voor de presenters zelf was ROAD TO FITNESS meer dan geslaagd. Zo concludeerde Arie in het volgende berichtje op de VondelGym Instagram, Twitter en Facebook pagina: “LAPT op bezoek vandaag! Was een mooie dag, mensen! #vondelgym #event #LAPT”

Kijk voor meer informatie over ROAD TO FITNESS en andere interessante fitness workshops/opleidingen op www.lapt.nl.

Edities