Gebruikte fitnessapparatuur waarmee je voor de dag kunt komen

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr4 2015
Gebruikte fitness- apparatuur waarmee je voor de dag kunt komen

“We hebben ons gespecialiseerd in moderne en gebruikte fitnessapparatuur en vertegenwoordigen hoofdzakelijk de merken Panatta en Technogym”, vertelt Rob. Daarnaast zijn we sinds kort de exclusieve dealer van Panatta voor de Nederlandse en Duitse markt.” Met een gemiddelde voorraad van 300 fitnessapparaten en 3000 verkochte apparaten per jaar is Fitness Occasions één van de grote aanbieders op dit gebied. “Door onze internationale contacten kunnen wij de beste en meest interessante fitnessapparatuur tegen attractieve prijzen aanbieden.” “Het aanbod van Fitness Occasions is een totaalpakket”, vult Peter aan. “Wij regelen niet alleen de beste deal voor de klant wat betreft aanschaf van de apparatuur, maar we verlenen ook aftersales service zoals garantie, service en onderhoud en financiering.”

Zo goed als nieuw

Sinds 1998 is Rob actief in de markt voor gebruikte fitnessapparatuur. Rob: “In die periode was nieuw gemakkelijker te krijgen dan tweedehands. Toen was financiering geen probleem. De crisis heeft voor een ommezwaai gezorgd waardoor de vraag naar tweedehands fitnessapparatuur is toegenomen. We doen al heel lang zaken met Technogym die ons benaderd heeft om de apparatuur die zij inruilen als tweedehands te verkopen. Daarnaast kopen we ook zelf tweedehands apparatuur op. Met Technogym hebben we een goede samenwerking waarbinnen zij originele onderdelen en technische ondersteuning leveren.” Voordat de apparatuur de verkoop in gaat, worden de toestellen geheel gedemonteerd en defecte onderdelen vervangen. Dit alles gaat in overleg met de opdrachtgever. Indien nodig worden de frames opnieuw geëpoxeerd in de door de klant gewenste kleur en weer gemonteerd. Na de revisie is het toestel weer zo goed als nieuw en klaar voor de verkoop of lease. Peter: “De apparatuur kan zelfs in de eigen huisstijl geleverd worden. Denk aan diverse kleuren en ook eventuele logo’s welke verwerkt kunnen worden in de apparatuur. Dit doet veel met de uitstraling en professionaliteit van de fitnessruimte. Op alle fitnesstoestellen die door ons zijn gereviseerd, krijgen klanten een jaar garantie. De service wordt uitgevoerd door ons eigen gekwalificeerd personeel.” “In het begin werden we niet serieus genomen door andere partijen in de markt”, zegt Rob. “Nu we zo succesvol zijn, wil iedereen graag met ons samenwerken. Maar we hebben de boot afgehouden en doen hoofdzakelijk Technogym apparatuur.”

Panatta

Sinds 1 maart jl. is Fitness Occasions officieel en exclusief dealer van Panatta Sport geworden voor de Nederlandse en Duitse markt. Daar zijn Rob en Peter trots op. “Het is een prachtig merk waar we jarenlange ervaring mee hebben met de verkoop op de Nederlandse markt. Panatta is gewoon een kwalitatief hoogwaardig product en prijstechnisch zeer competitief met andere merken. Veel mensen kennen Panatta. Door alle perikelen in de afgelopen jaren, heeft het imago van Panatta een deuk opgelopen. Dit willen wij weer herstellen. Peter en ik zien het als een uitdaging om Panatta weer op de rails te zetten. In ieder geval hebben klanten nu weer een vertrouwd aanspreekpunt.” Op de recent gehouden FIBO pakte Panatta goed uit. Het merk presenteerde 4 complete fitnesslijnen: SEC LINE (de instaplijn van Panatta), EVO lijn (qua prijs in het middensegment), XP Line (de duurste lijn) en de Freeweight High Performance lijn (een complete lijn van apparatuur en banken met vrije gewichten voor het trainen van kracht en conditie van de spiergroepen). Daarnaast wordt eind dit jaar de MONOLITH LINE geïntroduceerd, een gehele nieuwe lijn van Panatta met een mooie uitstraling als aanvulling op de bestaande lijnen. “Met Panatta hebben we een mooie aanvulling op het assortiment tweedehands fitnessapparatuur van Technogym”, licht Peter toe. “Het bijt elkaar niet, want Technogym richt zich meer op het cardio en wellness gebeuren en Panatta op de krachttraining. Beide merken combineren we vaak met elkaar bij de inrichting van een fitnesscentrum.”

Voordelig fitness apparaten leasen

“Een volledig nieuw ingerichte ruimte is ideaal maar ook kostbaar”, stelt Rob. “Een goede mix van gebruikte en nieuwe apparatuur kan de aanschaf- of leaseprijs aanzienlijk verlagen zonder dat de ondernemer inlevert op kwaliteit. Door onze jarenlange ervaring in de fitness markt hebben we met diversen financiële instellingen onder de noemer Fitlease een goed en uniek concept kunnen opbouwen op het gebied van financieren van tweedehands en nieuwe fitness- en cardio-apparatuur. Dit houdt in dat we vrij snel een financiële oplossing op maat kunnen aanbieden. Daardoor kunnen we onze klanten zoals sportscholen, fysiotherapeuten, scholen, hotels, brandweer en gemeenten complete concepten aanbieden tegen interessante leasetarieven. Het gaat om full operationele lease, dus inclusief reparatie, onderhoud en verzekering. Wij staan garant voor de financiering. De ondernemer hoeft hierbij geen grote investering te doen en loopt geen economische risico’s. Anders dan bij de meeste banken en andere financiële instellingen hanteert Fitlease een soepel acceptatiebeleid. Dit kan omdat wij de branche goed kennen.”

Fitlease biedt een vaste maandelijkse prijs aan voor de inrichting van de fitnessruimte. Regulier onderhoud eens per jaar is de standaard waardoor de apparatuur optimaal functioneert. Mocht er onverhoopt een toestel niet naar behoren functioneren dan zorgt Fitlease binnen 24 uur voor reparatie of zelfs vervanging van het toestel zodat de business gewoon kan doorgaan. De apparatuur is verzekerd tegen brand-, diefstal- en eventuele cascoschade. “Onze klanten worden op deze manier volledig ontzorgd en hoeven niet een eenmalige hoge investering te doen”, merken Rob en Peter tot slot op.

www.fitnessoccasions.nl

Fitness Occasions BV is een onderneming met meer dan 17 jaar ervaring in de fitnessbranche. Het bedrijf wordt geleid door Rob Wagemaker en Peter Ruchtie die beiden hun sporen in de fitnessbranche hebben verdiend.

Tekst Loet van Bergen

Fitness Occasions

Edities