Daag jezelf uit tijdens de Nationale Fitness4Daagse!

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr4 2015
Daag jezelf uit tijdens de Nationale Fitness4Daagse!

Naast de zwem- en wandel4daagse heeft Nederland nu ook een Fitness4Daagse. Deelnemers kunnen zichzelf uitdagen om van 20 t/m 26 september maximaal 4 keer (minimaal 3 keer) een bezoek te brengen aan een deelnemende fitnessclub of personal trainer. Het maakt niet uit voor welke activiteit wordt gekozen: Spinning, Zumba, Fitness, Bootcamp of iets anders. Doel is om naast FUNctional ook vooral FUN te beleven.

Uitdaging

Een Nederlander bezoekt gemiddeld 1,1 keer per week een sportschool of fitnessaccommodatie (TNO-rapport). Dat betekent dat er voor de reguliere fitness-beoefenaar nog voldoende uitdaging is om vaker te sporten. Daarom is de Fitness4Daagse enerzijds opgezet om mensen te motiveren extra in beweging te komen en anderzijds de drempel te verlagen voor niet-sporters. “We gaan geen oefeningen opleggen, zoals minimaal 5 km roeien of meedoen aan een spinning-les’’, zegt voorzitter van Stichting LetsDo, Anika Kuiper. “Ieder mens is anders, dus gaat het vooral over het ‘komen naar de club’ en ‘jezelf uitdagen’. Dit maakt dat de Fitness4Daagse voor iedereen toegankelijk is, onafhankelijk van het niveau.”

Aanmelding

De clubs en personal trainers kunnen zich t/m 30 juni aanmelden. Zij ontvangen eind juli het promotiepakket (flyers, stempelkaarten, scripts e.d.) en kunnen vanaf 1 augustus promoten.

De aanmelding voor de Fitness4daagse verloopt via de website www.fitness4daagse.nl. De deelnemers kunnen zich daar vanaf 1 augustus aanmelden en betalen bij hun eerste training in totaal € 9,95 p.p. aan de club of € 34,95 p.p aan de trainer (hiervan hoeft niets worden afgedragen). Op vertoon van een volle stempelkaart, behaald na minimaal 3 keer sporten, ontvangen zij o.a. hun persoonlijke Fitness4Daagse Certificaat. (De Stichting is nog op zoek naar een hoofdsponsor voor een extra gadget.)

Stichting LetsDo

Het evenement wordt georganiseerd door Stichting LetsDo. Uiteraard helpen zij op landelijk niveau mee promoten. Stichting LetsDo is in de fitnessbranche al jaren actief met het bieden van inspiratie voor sportinstructeurs. Ze doen dat onder meer door het uitwisselen van gratis workouts en vacatures via www.fitnetwerk.nl

Edities