TACOYO ondernemers aan het woord

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr4 2015
Ondernemers aan het woord

De Anti-stress groepsles TACOYO is sterk groeiende in Nederland. Knap, want in groepslesland lijkt het soms overvol te zitten. Toch weet TACOYO als betrekkelijk nieuwe aanbieder zich een goede plek te verwerven binnen de fitnessbranche, niet in de laatste plaats omdat de maatschappelijke ontwikkeling ten aanzien van burn-out en stress juist nu erg actueel is.

De overheid lanceerde vorig jaar de campage ‘check-je-werk-stress’ onder leiding van Minister Asscher om stressklachten bespreekbaar te maken. Maar liefst 90% van alle ziekten heeft een relatie met stress en volgens de WHO is dit de meest bedreigende chronische ziekte samen met obesitas van deze eeuw. Maar binnen de sportschool zag je dit nog niet terug. Het was wachten op de juiste oplossing.

Het probleem is namelijk steeds groter aan het worden. De gezondheidscijfers m.b.t. stress in Nederland zijn het slechtst van heel Europa. Al in 2014 berichtte body•LIFE Benelux dat werkstress beroepsziekte nummer één is geworden in Nederland en België. Tacoyo Nederland ziet dit als een uitgelezen kans voor de progressieve fitnessondernemer die zal moeten inspelen op de maatschappelijke vraag om te onthaasten.

Waar andere Body & Mind lessen zich richten op algeheel welbevinden van lichaam en geest gaat TACOYO verder door haar deelnemers specifiek om te leren gaan met spanningsklachten en tegelijkertijd te werken aan hun lichamelijke conditie. Een totaaloplossing die aanslaat anno 2015. Wie van uw leden heeft er tegenwoordig geen last van stress, haast, spanning en een overvolle agenda? Hoe heeft u bijvoorbeeld dit artikel gelezen? Staand? Zittend? Gehaast? Thuis na een dag op de zaak toch nog even de laatste ontwikkelingen doornemen? Of maakt u tijd om op de hoogte te blijven? We hopen het laatste.

Wilt u meer informatie over TACOYO dan

kunt u contact opnemen met:

Tacoyo Nederland B.V.

020-7717088 - info@tacoyo.nl - www.tacoyo.nl

Opleidingsdagen TACOYO:

• Zon. 28 juni en zon. 12 juli 2015

• Zon. 20 sept. en zon. 27 sept. 2015

• Zon. 01 nov. en zon. 15 nov. 2015

TACOYO

body•LIFE Benelux vroeg twee TACOYO-ondernemers uit te leggen wat TACOYO voor hun centrum heeft gedaan. Wie de doelgroep is en hoe TACOYO zich onderscheidt van andere groepslessen binnen hun aanbod.

M&M TheNext

Locatie: Nijkerk

Bestaat sinds:

februari 2009

Leden aantal: +/- 1600

Marco en Monique van Kooten opende in 2009 het bij de VES aangesloten: M&M The Next in Nijkerk met Les Mills® lessen als Sh’Bam, Bodybalance, CxWorx, Bodypump, RPM en Grit. In combinatie met onder andere Pilates en Zumba is het centrum één van de grootse binnen de regio. Marco van Kooten vertelt.

- Waarom past TACOYO bij jullie club?

“De club is puur gericht op kwaliteit en resultaat voor onze leden. In het bijzonder springen het rug- en gewricht-concept, Five & De Milon Cirkel eruit. Deze tijd vraagt om een concept als TACOYO want hoeveel beweegprogramma’s je ook aanbiedt, de anti-stress doelgroep was nog niet vertegenwoordigd. TACOYO vult dat perfect in voor ons.”

• TACOYO doet iets met je! Wat deed het met jou en waarom heb je voor Tacoyo gekozen?

“TACOYO is bijzonder door de combinatie van interval en ont-stressen. Je voelt na de les wat het doet. Door toeval had ik de bodyLIFE advertentie gelezen en het sprak ons direct aan door de anti-burnout/anti-stress gedachte.”

• Hoe zou je de TACOYO groepsles in je eigen woorden omschrijven?

“Volgens de leden een zeer positieve ervaring. Ontspannend. Na de les voel je dat je daadwerkelijk ook wat hebt gedaan. Je gaat vervolgens volledig ontspannen naar huis. Dit geef je ze echt mee.”

• Welke leden doen bij jullie aan TACOYO, hoe zou je de doelgroep omschrijven?

“Met name dames, maar ook heren vanaf 25 t/m 55 jaar. Voornamelijk de eenvoud ervaren ze als prettig.”

• Als je TACOYO vergelijkt met andere groepslessen wat valt je dan op?

“Niet moeilijk te volgen, leden bepalen zelf de intensiteit, juist die basis is kenmerkend.”

• Vind je dat anti-stress lessen goed passen in een fitnessclub en waarom?

“Juist in deze tijd zijn deze onmisbaar, echt een aanvulling en totaal iets anders dan mijn reguliere Les Mills programma’s.”

• Bij wat voor soort fitnessclub denk je dat de TACOYO groepsles past en bij welke wellicht niet?

“Bij clubs die out-of-the-box denken. Je hebt leden zoveel te bieden. Stress in deze tijd, iedereen kent of heeft het. Hoe fijn is het als je handvatten kan bieden aan (potentiële )leden om ze met spanningsklachten om te leren gaan. Ik ken geen les die leden ook iets meegeeft om thuis en op het werk te gebruiken. Daar komen ze natuurlijk voor terug.”

Sportcentrum Splendid

Locatie: Eindhoven

Bestaat sinds: 1 april 1995

Leden aantal: middelgroot

Op 1 april 2009 openden John en Suzan van Hout Sport-

centrum Splendid in Eindhoven. Een sociaal sportcentrum waar mensen ook komen voor een praatje en vooral waarde hechten aan goede begeleiding. Vooral de 50 plus-lessen lopen erg goed. Verder staan op het programma Club-Joy® lessen als ClubYoga, ClubPower, Grith Strenght maar ook, Pilates en X-core. Een eigen ontworpen circuittraining die erg druk bezocht wordt elke dag is een van de grootste trekkers. Eigenaar John van Hout vertelt.

- Wanneer ben je met TACOYO begonnen?

“Wij hebben TACOYO nu al bijna 3 jaar op het rooster staan en de les groeit nog steeds. Ik heb veel nieuwe klanten kunnen aantrekken, vooral in het begin want TACOYO trekt een doelgroep die nu wel de drempel van onze sportschool over durft dat is waar je het voor doet natuurlijk.”

• TACOYO doet iets met je! Wat deed het met jou en waarom heb je voor TACOYO gekozen?

“Tacoyo is de unieke combinatie tussen inspanning en ontspanning. Je gaat helemaal relaxed de les uit.”

• Welke leden doen bij jullie aan TACOYO, hoe zou je de doelgroep omschrijven?

“Iedereen doet mee aan TACOYO, jong en oud, iedereen kan het volgen op zijn of haar eigen niveau. Voor iedereen de juiste inspanning en voor iedereen de juiste ontspanning.”

• Als je TACOYO vergelijkt met andere groepslessen wat valt je dan op?

“TACOYO is de enige les die 5 kwartier duurt. De les eindigt met een kwartier totale ontspanning, daardoor gaat iedereen helemaal relaxed de deur uit. Ook genieten de mensen van de variatie in de muziek, dit keer geen house, maar alle genres van top 40 tot jazz.”

• Vind je dat anti-stress lessen goed passen in een fitnessclub en waarom?

“Wij vinden dat zeker. In deze gestreste tijd waarin iedereen druk is, sluiten anti-stress lessen perfect aan.”

• Bij wat voor soort fitnessclub denk je dat de TACOYO groepsles past en bij welke wellicht niet?

“Tacoyo past bij elke club, maar met name clubs die zich richten op 35+ zullen heel veel effect hebben. Bij onze TACOYO-lessen wordt het steeds drukker.”

'Maar liefst 90% van alle ziekten heeft een relatie met stress en volgens de WHO is dit de meest bedreigende chronische ziekte samen met obesitas van deze eeuw.'

Nieuwe Core Power Programs

Core Power biedt 5 compleet vernieuwde trainingsprogramma’s waarmee functioneel trainen toegankelijk wordt voor iedereen! De Core Power Trainingsprogramma’s zijn workouts van 30 minuten voor groepen van 6-12 personen, ontwikkeld voor specifieke doelgroepen, van senioren tot HIIT en Bootcamp. Elk programma heeft zijn unieke combinatie van trainingsmaterialen, ondersteund met instructieposters, circuit cards en instructievideo’s in de Core Power App. Hieronder maakt u vast kennis met 3 nieuwe programma’s.

PRIMAL

Haal maximaal rendement in minimale tijd met Core Power PRIMAL! Deze High Intensity Interval Training brengt trainen back to the basics: rennen, springen, stoten, trappen en werpen! Train met de beste moderne trainingsmaterialen en bouw kracht, motoriek en uithoudingsvermogen.

STRONGMAN

Core Power STRONGMAN combineert weerstands- en strongman training in een uitdagende circuittraining. Strongman bestaat uit taakgerichte maximaal-oefeningen, zoals odd object lifting, weight carrying, weight pulling/pushing, weight hold en strongman conditioning. Ga de strijd aan met jezelf en verbeter je persoonlijke record!

BOOTCAMP

Core Power BOOTCAMP is ontwikkeld om functioneel trainen overal te kunnen toepassen. Met een uitgebalanceerde combinatie van lichtgewicht, draagbare trainingsmaterialen die je gemakkelijk kunt meenemen in de bijgeleverde rugtas kun je in no-time overal een bootcamp training starten.

Meer weten over core power?

www.corepower.nl

Edities