THE GLADIATOR WORKOUTS® nu ook virtual

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr3 2015
THE GLADIATOR WORKOUTS® nu ook virtual

THE GLADIATOR WORKOUTS® zijn ontworpen om fitter te worden in de breedste zin van het woord. Dit succesvolle trainingssysteem was al ‘live’ te volgen bij veel fitnesscentra en personal trainers, maar sinds kort ook aan te schaffen via Club Virtual.

Er bestaat maar een kleine kans dat je niet eerder van deze trainingen gehoord hebt, toch is de aanname van wat GLADIATOR WORKOUTS® inhoudt vaak verkeerd. In de jaren na het ontstaan is zorgvuldig geschaafd aan de formule, met als uiteindelijk resultaat een praktisch en veelzijdig trainingssysteem.

Het THE GLADIATOR WORKOUTS® (TGW) concept bestaat uit 3 formats. Alle drie hebben ze een eigen, uniek karakter, maar zijn toch onderling goed te combineren. Zo zijn workouts in een SPARTACUS-format gebaseerd op circuittraining en MAXIMUS-formats gebaseerd op superset training. Ondertussen bestaan er zo’n 50 grondig geteste GLADIATOR WORKOUTS®, met en zonder materiaal.

Het mastertrainer-team heeft nationaal en internationaal reeds vele instructeurs opgeleid tot certified TGW-instructor. In Nederland start TGW nu met een virtueel aanbod. Er zijn een aantal workouts uit het concept verfilmd die uitstekend te volgen zijn via een scherm.

Het meetrainen met een instructeur op een scherm is al ingeburgerd sinds er in de jaren ‘80 workoutvideo’s verschenen.

Waarschijnlijk hebben er meer mensen thuis met lessen meegedaan dan in alle clubs ter wereld bij elkaar. Dat dit zich nu pas doortrekt naar clubs is eigenlijk verbazingwekkend! De argumenten dat het niet tegen live-lessen op kan zijn begrijpelijk, maar er zijn ook legio voorbeelden te noemen waarin virtueel lessen juist in het voordeel zijn. Zo kan de club voordelig lessen op het rooster zetten in daluren of als try-out voor een nieuw soort les. Ook als er geen bekwame instructeur gevonden kan worden of als er plotseling een instructeur uitvalt, vormt virtueel lessen een uitkomst!

Trainingsresultaat

Puur fitness, high intensity interval, met als doel de hormoonhuishouding positief te triggeren en snel resultaat te brengen. Zo heeft elke training een lang ‘na-effect’ en zal progressie snel merkbaar zijn. Qua duur zijn alle workouts maximaal 30 minuten. Kort en intensief trainen is bewezen de beste methode om snel resultaat te boeken. Een ander bijzonder kenmerk is dat de workouts ‘rest-based’ zijn. Dit houdt in dat het gestimuleerd wordt om op tijd te rusten wanneer de uitvoering niet optimaal meer is vanwege vermoeidheid. Anders dan het pushen ‘bootcampstyle’ van “Hou vol! Ga door!” wordt nu gecoached op liever één volledige squat, dan 10 halve. Even rusten kan weer ‘maximaal gaan’ betekenen en daar wordt lekker op gemotiveerd.

De klant heeft daardoor de controle in eigen handen en zal maximaal proberen te presteren.

Voor iedereen geschikt

In de workouts is veel differentiatie aanwezig, dat houdt in dat een fitte deelnemer maximaal rendement kan behalen, maar een niet-fitte of startende deelnemer de les ook prima kan volgen.

De meeste workouts zijn overigens zonder materiaal. In de toekomstige workouts kan er met klein fitnessmateriaal gewerkt worden zoals dumbells of barbells. Materiaal dat in elke club voldoende voor handen is.

Met minimaal 8 verschillende workouts in een jaar is periodisering op korte periodes heel goed mogelijk en ontstaat er geen verveling en veel trainingsprikkel. Aanbevolen is na 4 tot 6 weken over te stappen op een andere workout.

Minimale investering

De virtual workouts zijn een mooie aanvulling op het bestaande lesrooster en voor de kosten hoef je het in ieder geval niet te laten. Voor € 59,- per maand krijg je alle workouts, plus de specials én 25% korting op de opleidingen en trainingen van THE GLADIATOR WORKOUTS®. GET FIT FAST!

Voor meer informatie mail info@trainthetrainers.nl of

bel 010-3070020. Club Virtual 085 888 28 53.

Edities