Nieuws

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr3 2015

Al je communicatie in één systeem met Gym Apps

Je eigen app, je eigen website en je Social Media in één keer bijwerken? Dat is vanaf heden mogelijk: Gym Apps lanceert (mobiele) websites en levert dat in één systeem voor al je online communicatie. In ons Content Management Systeem beheer je niet alleen je app, maar ook je website, Facebook, Twitter én pushberichten! De zogeheten communicatiecockpit zorgt ervoor dat je online communicatie gemakkelijk vanuit één centraal punt te beheren is. “Ons App CMS wordt als eenvoudig ervaren. Wij wilden daarom een mogelijkheid bieden om dat gemak ook bij websites te creëren”, vertelt Hans Donkers, directeur van Gym Apps. “Wij wisten dat de echte toegevoegde waarde zit in het aanbieden van een totaalpakket. Het is nu dus mogelijk om alles te regelen vanuit één platform.”

Meer informatie? www.gym-apps.nl

fit20 genomineerd voor Entrepreneur Of The Year verkiezing 2015

fit20 behoort volgens EY tot een select gezelschap van succesvolle groeiende ondernemers. De snelgroeiende fit20 franchiseformule is om die reden genomineerd voor de titel EY Emerging Entrepreneur of the Year 2015. Op de jurydag van 16 juni presenteren alle genomineerden zich middels een elevator pitch. Een jury, onder leiding van Hans Biesheuvel, kiest op deze dag de finalisten die zich tijdens de galafinale in het najaar presenteren.

Informatie: www.fit20.nl.

Wattbike presenteert PowerApp en PowerHub tijdens FIBO 

Tijdens de FIBO 2015 heeft Wattbike haar nieuwe powerapp en powerhub gepresenteerd. Gebruikers van de Wattbike kunnen hun trainingen nu op android telefoons en de iPhone bekijken en analyseren. Met behulp van het digitale platform powerhub kunnen Wattbikers in de cloud door uitgebreide data-analyse hun vooruitgang volgen. Ze kunnen live hun sessie volgen en de trainingsdata opslaan. In  een gemakkelijk connectie naar Strava en Training Peaks is voorzien. Tijdens FIBO presenteerde Wattbike ook de update van haar Wattbike Power Cycling Software. De gratis programmatuur toont persoonlijk vermogen, hartslag en cadans groepsgewijs. Ieder kan in zijn eigen trainingszone trainen, ongeacht niveauverschillen binnen de groep.

HAN Sport en Bewegen onderzoekt of bietensap topsporters helpt

Kan bietensap de prestaties van topsporters verbeteren? Met die vraag startte Kristin Jonvik anderhalf jaar geleden namens HAN Sport en Bewegen een promotieonderzoek. Ze vond onder anderen de rugbysters van de Ladies Seven bereid om mee te doen.

De elite-sporters die helpen bij het onderzoek worden verdeeld in twee groepen. De ene groep krijgt eerst bietensap zonder nitraat, de ander met. “Daarna wisselen ze”, legt Kristin Jonvik uit. ‘Daarna kijken we per persoon naar de verschillen in prestatie. Het doel is om te kijken of bietensap kan zorgen voor een betere prestatie.”

De deelnemers krijgen vanaf zes dagen voor een test elke dag 2 maal 70 cc bietensap. Jonvik: “En daarna hopen we een correlatie aan te tonen. Is het te zien in het bloed? En is het te zien op het veld? Uiteindelijk kun je er wel iets over zeggen, maar eerst moet er nog heel veel worden getest.”

Meer informatie: www.HAN.nl/SENECA.

Edities