Genomineerden overtuigen jury

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr1 2015

In totaal werden er 12 presentaties gehouden van circa 5 minuten.

body•LIFE Innovatie Award

Genomineerden overtuigen jury

Op 30 januari vond de jurydag van de body•LIFE Innovatie Award bij Health Club Gold’s Gym in Nieuwegein. De jury, bestaande uit Lilian Rijfkogel van Artros Bewegingscentrum, Piet Willemsen van VES, Han Doorenbosch van Train More, Rob Geurts van Gold’s Gym en John van Heel van EFAA, had al in een eerder stadium overleg met elkaar gehad en op basis hiervan 15 producten/concepten uitgekozen die zich voor de jury mochten komen presenteren. In totaal werden er 11 presentaties gehouden van circa 5 minuten, waarin de genomineerden voor de body•LIFE Award de jury dienden te overtuigen van waarom hun product/concept de body•LIFE Innovatie Award 2014 zou moeten winnen.

Na een inleiding van jurylid en gastheer Rob Geurts van Health Gold’s Gym gingen de presentaties van start. De jurydag werd afgetrapt door Mark Nijland van Club Joy met Virtual Training Concepts. Een concept dat past in de fitnesstrends van 2015. Volgens Mark verdient dit concept de body•LIFE Innovatie Award omdat het een puur Nederlands product is. Na Mark Nijland volgden nog 10 andere presentaties met een verscheidenheid aan producten en concepten. Opvallend was Surfset Fitness. De presentator had zelfs een surfboard meegenomen om het live te demonstreren. Overigens hadden alle genomineerden zich goed voorbereid met een pakkende presentatie, aangevuld met een filmpje dat liet zien hoe het product/concept er in de praktijk uitziet. Veel van de gepresenteerde producten/concepten spelen in op de fitnesstrends van 2015 zoals bijvoorbeeld Aging Gracefully van MoveToLive, een concept voor ouderen. Ook de SYNGR Bluesky van Life Fitness behoort door de mogelijkheid voor body weight training tot de fitnesstrends van 2015. Volgens Life Fitness speelt de SYNGR Bluesky in op 12 fitnesstrends. Een andere trend die tijdens de presentatie naar voren kwam, waren de apps zoals van Gym Apps. De boodschap hierbij: mensen zijn tegenwoordig altijd en overal mobiel. Wil je leden aan je binden, dan moet je onderscheidend zijn! Hierbij is het goed om altijd en overal bereikbaar te zijn. Mensen willen niet meer naar hun PC lopen om te weten hoe laat hun fitnessles start. Daarnaast moet het ook fun zijn om lid te zijn bij een fitnessclub. Dit doe je het beste met een echte mobiele app. Al met al was het een leuke jurydag waaruit weer eens bleek hoe innovatief de branche is en dat er steeds meer nieuwe oplossingen bedacht worden. Na afloop ging de jury in beraad om de winnaar van de body•LIFE Innovatie Award te kiezen.

Uitreiking body•LIFE Innovatie Award 2014

De bekendmaking van de winnaars (publieksprijs en juryprijs) van de body•LIFE Innovatie Award 2014 zal plaatsvinden op 16 maart 2015 in Kasteel de Hoge Vuursche in Baarn, tegelijk met de bekendmaking van de winnaars van de Fitnessclub van het jaar verkiezing.

Publieksprijs

Naast de vakjury bepaalt het publiek wie kans maakt op de body•LIFE Innovatie Award via de Publieksprijs. Steun innovatie in de branche en breng voor eind februari je stem uit op het meest vernieuwende product/concept van 2014 via award.bodylifebenelux.nl en maak tevens kans op mooie prijzen.

Hieronder de top 10 kandidaten voor de body•LIFE Innovatie Award 2014 publieksprijs, waarop nog tot 28 februari gestemd kan worden via award.bodylifebenelux.nl

1. BORN TO MOVE van Les Mills

2. Pixformance

3. SURFSET Fitness Europe

4. Virtuagym

5. V-GYM

6. Slim Legs van Greinwalder & Partner

7. Gym Apps

8. PRAMA van Pavigym

9. eGYM

10. IC7 Indoor Cycle met Coach by Color vermogensprogramma van Indoor Cycling Group

Breng nu je stem uit via award.bodylifebenelux.nl!

De volgende producten/concepten werden gepresenteerd aan de jury tijdens de body.LIFE Innovatie Award

- Virtual Training Concepts

- Surfset Fitness

- Aging Gracefully van MoveToLive

- SYNGR Bluesky van Life Fitness

- Virtuagym professional

- Fit Experience

- Pixformance

- eGYM

- Gym Apps

- M3F Frame van M3F Sport

- IC7 Indoor Cycle met Coach by Color vermogensprogramma van Indoor Cycling Group

De jury luisterde aandachtig naar de deelnemers.

Gym Apps speelt in op de app-trend.

Edities