E=MC²®; Energy= Muscular x (Cardiovascular x Circulation)

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr2 2010

health&wellness I Voedingspatroon

I body LIFE 2I2010

Laat ‘afvallers’ niet afvallen

ls afvallen de doelstelling is, is het aan u om de klant de juiste hulpmiddelen aan te reiken. Alleen sporten is niet voldoende, wanneer de klant er een ongezond voedingspatroon op nahoudt. Gevolg: na een tijdje zakt de moed hem in de schoenen, omdat het gewenste resultaat uitblijft. Deze klant komt in een voor u risicovolle fase: ga ik door of stop ik ermee? Hoe zorgt u ervoor dat ‘afvallers’ volhouden?

Realistisch verwachtingspatroon

Op het moment dat uw klant u vertelt dat ‘afvallen’ zijn doelstelling is, is het belangrijk dat u samen met de klant gaat kijken wat er in zijn situatie nodig is zijn doel te bereiken. Als u alleen een trainingsprogramma samenstelt voor de klant, mist u een belangrijk stuk in het proces. Want hoe goed uw trainingsadvies ook is, als de klant er buiten uw centrum een potje van maakt, zullen uw inspanningen voor hem nooit genoeg zijn om hem er daadwerkelijk in te laten slagen gewicht te verliezen. Advies: vraag de klant naar zijn voedingspatroon! Luister goed en laat de klant weten hoe belangrijk voeding is in combinatie met bewegen. Vertel de klant dat gezond en voldoende eten noodzakelijk is om het lichaam goed te laten functioneren. Pas wanneer dat het geval is, kan de klant de gewenste resultaten (lees: gewicht verliezen) met trainen bereiken. Als de klant dat beseft, bent u al een stap verder. De klant koppelt zijn succes dan niet alleen aan het sporten, maar weet dat er ook een stuk eigen verantwoordelijkheid bij komt kijken.

Voedingsadvies

Geef de klant de belangrijkste richtlijnen mee die hij direct kan toepassen in zijn voedingspatroon:

Eet 6 x per dag: 3 hoofdmaaltijden en 3 x een tussendoortje, dit houdt de verbranding hoog gedurende de dag.

Eet voldoende! Kunt u het rustmetabolisme van de klant meten? Dat aantal calorieën plus een toeslag van zo’n 100 - 200 calorieën per dag voor activiteiten is de energiebehoefte van een persoon. Minder eten heeft jojoën tot gevolg.

Eet gevarieerd! Varieer overdag met brood en beleg, zuivel en fruit, ’s avonds met groente, vlees, vis, aardappelen, pasta en rijst. Kies bij voorkeur voor volkoren varianten.

Voorbeelden van een goede daginvulling om mee te geven aan de klant gratis op te vragen via anke@benfit.nl.

Hoeveel van uw leden hebben ‘afvallen’ als doelstelling? En hoeveel van uw leden lukt het daadwerkelijk om het gewenste aantal kilo’s kwijt te raken? De ‘afvaller’ komt met een verwachtingspatroon naar uw centrum; “Ik ga sporten, dan zal ik afvallen.” Maar wat gebeurt er met de klant die al drie maanden twee keer in de week uw centrum bezoekt, maar nog niets of slechts enkele kilo’s is afgevallen? Waar blijft deze klant zijn motivatie vandaan halen?

Anke Hendriks

Marketing Manager bij

BenFit.nl, het voedings-

& levensstijl-programma voor

de fitnessbranche.

Edities