Groepsfitness volgens een managementsysteem

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr2 2010

health&wellness I news

NEWS

Vernieuwing in fitness

I body LIFE 2I2010

InBody R20 voor snelle lichaamsanalyse

InBody bepaalt de lichaamssamenstelling door middel van elektroden. Via acht contactpunten wordt het hele lichaam met twee frequenties snel geanalyseerd. Deze analyse vindt plaats ongeacht leeftijd of geslacht. Een meting met de InBody R20 geeft een zeer nauwkeurige weergave van onder meer het vetpercentage en vetmassa van het totale lichaam, de vetmassa en vetvrije massa per lichaamsdeel, spiermassa, totaal lichaamswater en het Basal Metabolic Rate (ruststofwisseling). Een meting op de InBody R20 geeft binnen 30 seconden een objectief beeld van de lichaamssamenstelling. Geboekte resultaten als gevolg van training en professionele begeleiding zijn direct zichtbaar op de resultatenpagina. Een regelmatige meting helpt bij het bepalen van de juiste trainingsvorm en is een ideaal uitgangspunt bij het opstellen van een persoonlijk trainingsschema voor ieder niveau. De InBody R20 is ook met Bluetooth verkrijgbaar. Dankzij Bluetooth is het mogelijk om de gegevens draadloos te verzenden naar de InBody. Meer informatie: info@meijers.com

Ioniserende armband populair bij sporters

De populariteit van de Trion:Z, de ioniserende armband, stijgt met een rap tempo; overal in de topsport en niet alleen in de golfwereld, maar ook in tennis, running, squash, cricket, zeilen en de Formule 1 zie je sporters met de kleurrijke Trion:Z armbandjes opduiken. De therapeu-

tische magneten en negatieve ionen van de Trion:Z armband blijken een natuurlijke heilzame werking op lichaam en geest. Er zijn tal van kleuren en ontwerpen verkrijgbaar. Unieke vezels van de Trion:Z armband (StayersTM) bevatten mineralen die negatieve ionen produceren. Zij helpen om schadelijke positieve ionen te neutraliseren. Elektronische apparaten, mobiele telefoons, elektriciteitskabels etc. stralen immers positieve ionen

uit die opgenomen worden door het menselijk lichaam. Onderzoek toont aan dat, wanneer we te veel en te lang blootgesteld worden aan positieve ionen, dit kan leiden tot stress, hoofdpijn, vermoeidheid, spierpijn en misselijkheid. Negatieve ionen helpen de invloed van positieve ionen te neutraliseren. Trion:Z bevat eveneens therapeutische magneten van 1.000 Gauss waarvan de polen alternerend noord-zuid georiënteerd zitten in een gepatenteerde matrix. Hierdoor verhoogt de doeltreffendheid en de kracht van de magneten.

Meer informatie: www.pucet.nl

Nieuw NessFit toestel voor fysiotherapie-, en pilatesmarkt.

NessFit, bekend van fitnessapparatuur met Italiaans design voor de professional, komt met een nieuw toestel op de markt: het Functional Body System (FBS). De FBS is bedoeld voor fysiotherapeuten en pilatesstudio’s en combineert kwaliteitsmaterialen met ongekende functionaliteit. Fysiotherapeuten kunnen met de FBS het volledige bewegingsapparaat van hun cliënten trainen, van praktisch weerstand-loos tot volledige belasting. De FBS gebruikt veerkracht, zwaarte-kracht en gewichten, alleen of in combinatie, om belasting of juist ontlasting te creëren. Het toestel kan gecombineerd worden met andere bekende toestellen die gebruikt worden in pilatesstudio’s zoals de Fysiodynamica, Gravity, Half Cadillac, Reformeren, Total Body. De FBS is een robuust en zeer compleet systeem, dat door het slimme design ook simpel ingeklapt en verplaatst kan worden.

Meer informatie:

www.nessfitnederland.nl

Nieuw middel tegen ontsierende littekens

De internationale succesformule van Bio-Oil®, de effectieve huidolie in de strijd tegen littekens en striae, is inmiddels ook een bestseller in Nederland! Bio-Oil is een rijke, niet-vette olieformule waarin de effectieve, 100% natuurlijke ingrediënten zijn geplaatst in een volledig zuurstofvrije omgeving. De formule van Bio-Oil is uniek dankzij de toevoeging van de werkstof PurCellin™ Oil. Dit is een in het laboratorium nagemaakte creatie van de olie die (water)vogels afscheiden, om hun verendek optimaal waterafstotend te maken. Deze bijzondere werkstof zorgt ervoor dat de formule van Bio-Oil niet vet is en daardoor gemakkelijk absorbeerbaar voor de huid wordt. Aan deze formule werden verder plantaardige oliën van Lavendel, Rozemarijn, Kamille en Calendula toegevoegd. Deze oliën hebben stuk voor stuk talloze positieve effecten voor het verkrijgen en behouden van een mooie, gave en gezonde huid. Tevens werden aan de formule van Bio-Oil de vitaminen A en E toegevoegd, die in combinatie met de plantaardige oliën zorgen voor de meest krachtige en positieve eigenschappen voor een intensieve regeneratie van de huid en haar belangrijke functies.

Naast een vermindering van striae, huidstriemen, huidverkleuringen en bij een zeer droge huid, is Bio-Oil® hét aangewezen product tijdens de pré & after care voor een ieder die om wat voor reden dan ook een operatieve ingreep (medisch dan wel esthetisch) dient te ondergaan. Meer informatie:

www.bio-oil.com

BRYCK introduceert de BRYCK couch

De nieuwe BRYCK couch combineert de voordelen van een zitzak, het comfort van een loungebank en een stijlvol en eigentijds design samen in een unieke bank! In oktober 2009 lanceerde BRYCK al de… BRYCK chair! Hét alternatief voor de traditionele zitzak en vanaf 1 maart 2010 is nu ook die geweldige Tweezitter te koop, in diverse winkels en via de website van BRYCK. De BRYCK couch is vervaardigd uit polyester met outdoor UV coating, die voldoet aan de zgn. Europese reach norm. Verder is de zitbank voorzien van 6 kussens gevuld met EPS-re, hierdoor behoudt hij z’n vorm, maakt het hem extra sterk en het optimaliseert het zitcomfort. De BRYCK couch is te combineren met meerdere BRYCK chairs en…. de BRYCK hocker voor een complete loungeset. BRYCKS zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, rood, zand, licht- en donkergrijs.

Meer informatie: www.bryck.nl

Contourverlies met de nieuwe ‘Universal Contour Wrap’ methode

‘Universal Contour Wrap’ (UWC) introduceert een nieuwe methode voor contourverlies. Volgens de leverancier is reeds vanaf de eerste behandeling 15 centimeter contourverlies mogelijk. De ‘Universal Contour Wrap’ richt zich op de probleemzones zoals buik, billen, heupen en bovenbenen, die effectief en direct zichtbaar effectief worden aangepakt. Deze unieke methode voor direct zichtbare contourverbetering is inmiddels ruim 25 jaar op de markt en wordt in bijna alle landen van de wereld met spraakmakende successen toegepast. Ook in Nederland groeit het aantal salons flink. Tijdens een UWC- behandeling wordt de cliënt gewikkeld in 25 elastische windsels die vooraf gedrenkt zijn in een warme, mineraalrijke kleioplossing. De combinatie van klei en deze windsels helpt om los huidweefsel aan te spannen en zones waarin vet is opgeslagen direct compacter te maken. De nog warme zeeklei verwijdert de toxische stoffen van de vloeistof rond de vetcellen, terwijl de wikkeltechniek de zachte vetweefsels comprimeert, oftewel weer stevig tegen elkaar drukt. Hierdoor wordt de huid van de cliënt strakker. Het aanbrengen van de wikkels duurt minder dan 45 minuten, waarna de cliënt een uur lang kan relaxen, terwijl de behandeling zijn werk doet. Na de behandeling hoeft men niet te douchen, want de klei zorgt ervoor dat de huid aangenaam zacht aanvoelt, zonder resterende kleiresten of andere onzuiverheden. De UWC behandeling is ook geschikt voor de versteviging en lifting van de borsten, billen en dijen. Mensen met huidproblemen zoals psoriasis en eczeem merken een duidelijke verbetering van deze huidproblemen zodra de windels afgenomen worden vanwege de therapeutische eigenschappen van de dode zeeklei.

Meer informatie: www.miraclehouse.nl

news I health&wellness

body LIFE 2I2010 I

Edities