Hapro Seecret Age is no longer a secret!

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr4 2010

branche actueel I new line report

I body LIFE 4I2010

Life Fitness breidt zijn hoogwaardige en veelzijdige krachtapparatuur van de Signature Series uit met een nieuwe Plate Loaded lijn. Deze kenmerkt zich door de vertrouwde biomechanica van Hammer Strength en het functionele design van Signature Series.

Nieuwe Plate Loaded lijn completeert de Signature Series van Life Fitness

Op de IHRSA Trade Show afgelopen maart zijn de eerste 6 toestellen gelanceerd. Eind mei worden nog 6 toestellen geïntroduceerd, zodat deze nieuwe lijn in totaal 12 toestellen bevat en een complete oplossing biedt voor krachttraining. Met deze nieuwe lijn is Signature Series de meest uitgebreide lijn krachtapparatuur ter wereld.

Brede doelgroep

De Signature Series Plate Loaded lijn biedt volgens Jan Bazelmans, Country Manager Benelux van Life Fitness, een perfecte aanvulling op de bestaande lijnen binnen Signature Series zoals Signature Series Selectorized, - Cable Motion en - Benches & Racks. “Het zijn isolaterale toestellen met gewichtsschijven. Het voordeel hiervan is dat je meer krachtontwikkeling krijgt. Bij het ontwerp van deze lijn is er rekening mee gehouden dat iedereen de apparatuur kan gebruiken. Een lijn die de meer ervaren gebruikers een uitdagende workout biedt, terwijl ze eveneens toegankelijk zijn voor beginners. Aan het ontwerp van deze lijn is een heel traject vooraf gegaan. Life Fitness heeft wereldwijd onder bestaande klanten onderzoek gedaan naar de marktsegmenten binnen de fitnessbranche. Het blijkt dat Plate Loaded de snelst groeiende categorie krachttraining is. Wat ook naar voren kwam uit het onderzoek is dat deze lijn een uitstekende tussenstap vormt naar freeweight training en tevens goed aansluit bij het Journey concept van Life Fitness.”

Biomechanica

Aan de biomechanica is bij de nieuwe Plate Loaded lijn geen concessie gedaan. Er is gebruik gemaakt van de techniek van de Hammer Strength Plate Loaded apparatuur, die al meer dan 20 jaar toonaangevend is in de markt en kan bogen op een superieure biomechanica met zowel convergerend als divergerend bewegingspatronen. Niet voor niets is Hammer Strength een bekend begrip in de sport- en fitnesswereld: een robuuste lijn die veel wordt gebruikt door top- en krachtsporters. De Hammer Strength apparatuur geniet wereldwijd zelfs faam als de originele krachtapparatuur met gewichtsschijven. Net zoals bij Hammer Strength biedt deze nieuwe lijn ook de mogelijkheid om beide lichaamshelften onafhankelijk van elkaar te trainen.

Gebruiksvriendelijke bediening

In de nieuwe Plate Loaded lijn zijn alle goede eigenschappen van de betrouwbare Signature Series verenigd in combinatie met een functioneel design en elegante bekleding. Door het ergonomisch en aantrekkelijk design vinden de gebruikers gemakkelijk en comfortabel de juiste trainingspositie. Daarbij is ieder toestel voorzien van een instructiesticker met een afbeelding van de oefening en aanwijzingen voor het juiste gebruik van het toestel. Bazelmans: “Met de komst van deze Plate Loaded lijn is de Signatures Series compleet. Voor ieder trainingsdoel en prestatieniveau kunnen we passende apparatuur aanbieden voor veelzijdige trainingsmogelijkheden. Het maakt een doelgerichte en optimale krachttraining mogelijk. Met de Plate Loaded lijn mikken we op zowel jongeren als ouderen. Iedereen heeft baat bij krachttraining en je kunt met de gewichtsschijven die vanaf 2,5 kg verkrijgbaar zijn, de krachttraining net zo samenstellen als je zelf wilt. Door verschillende categorieën krachtapparatuur aan te bieden in de fitnessruimte kun je voorzien in de verschillende wensen en behoeften van leden. Niet iedereen traint op hetzelfde niveau, daarnaast is het belangrijk om variëteit aan te brengen in trainingsprogramma’s om het fitnessen interessant te houden. Vandaar dat Signature Series Plate Loaded een zeer gewenste aanvulling is op de Life Fitness Journey”, aldus Bazelmans.

Solide kwaliteit

De combinatie van ovale buizen en ergonomisch ontworpen kussens biedt een aantrekkelijk design wat zorgt voor een uiterlijk dat zowel toegankelijk als robuust is. Veel aandacht is bij het ontwerp besteed aan de stabiliteit en veiligheid. “Elk toestel wordt uitvoerig en intensief in het Life Fitness laboratorium getest op betrouwbaarheid, veiligheid en biomechanica”, legt Bazelmans uit. Alle apparatuur is dan ook voorzien van het EN certificaat.” De bijbehorende gewichtsschijven zijn van staal met daar omheen een laag van polyurethaan wat slijtvast is en minder beschadiging geeft bij het vallen op de grond. Tenslotte zijn er talrijke kleurencombinaties mogelijk. De frames zijn in negen verschillende kleuren verkrijgbaar en de bekleding zelfs in 30 verschillende kleuren. Daarnaast kan Life Fitness voldoen aan specifieke kleurenwensen van klanten en zijn deze toestellen te bestellen in duokleur framecombinaties.

Voor meer informatie:

www.lifefitness.com

body LIFE 4I2010 I

Edities