2de hands fitnessapparatuur in the spotlight

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr5 2010

business I news

I body LIFE 5I2010

PTontheNET: dé online tool voor Personal Trainers

PTontheNET.com is een website speciaal ontwikkeld voor Personal Trainers en andere Fitness Professionals. De website verschaft uitgebreide informatie over fitness in het algemeen en Personal Training in het bijzonder. Het bezoeken van deze website is een must voor elke Personal Trainer om up-to-date te blijven van de laatste trends binnen Personal Training en jezelf verder te ontwikkelen als Personal Trainer. Wat is er allemaal op PTontheNET te vinden? Mogelijkheden voor het creëren van op maat gemaakte online fitnessprogramma’s, meer dan 3.000 artikelen die geschreven zijn door gerenommeerde, internationale fitnessexperts, de nieuwste assessment tools, de laatste technologie voor het ontwikkelen van fitnessprogramma’s, audio clinics, live workshops door toppresenters uit de internationale fitnessbranche, informatie over het ontwikkelen van mooie websites en kortingen op PT producten. Let op: Personal Trainers die aangesloten zijn bij LAPT ontvangen gratis toegang tot PTontheNET! Interesse in PTontheNET? Neem contact op met LAPT via telefoonnummer +31 (0)416 54 32 32 of neem een kijkje op www.lapt.nl.

Twee derde Nederlanders sport

Precor heeft onlangs een hypermoderne nieuwe fabriek in Greensboro, North Carolina geopend. In deze nieuw geopende fabriek, die een investering van 26 miljoen dollar heeft gevergd, zullen alle Precor krachttoestellen van de C-Line en Icarian-Line geproduceerd worden. Een noodzakelijke investering om aan de grote vraag naar apparatuur te kunnen voldoen. Met meer dan 20.000 vierkante meter is de nieuwe fabriek twee keer zo groot als zijn voorganger in de Amerikaanse staat Californië. Bij de constructie van dit hypermoderne bouwwerk is veel aandacht besteed aan energiebesparing: de hele fabriek voldoet aan de vereisten van het Amerikaanse LEED-keurmerk, het meest erkende systeem voor het classificeren van ecologisch bouwen en is onlangs onderscheiden met de LEED Gold Certification. Ook bij de hypermoderne transportinstallatie voor het poedercoaten van de toestellen heeft men er op gelet dat deze uiterst efficiënt omgaat met energie. In de nieuwe Precor-fabriek wordt niet alleen geproduceerd. Het is ook een show-room voor het volledige portofolio van Precor en vormt tevens een trefpunt voor klantenmeetings. Voor meer informatie: www.precor.nl

NEWS

Fitness in business

Cursussen The Sports Company

Er zijn weer nieuwe cursusdata gepland. Op donderdag 1 juli vind er bij Fit Focus te Venlo een instructeurscursus Indoor Cycling plaats. Deze is niet voorbehouden aan instructeurs die gebruik maken van Keiser M3 Indoor Cycling Bikes, maar is toegankelijk voor alle instructeurs. Deelname levert een certificaat met 6 EREPS punten op. Op 8 juli vindt er bij Fit Focus te Venlo een cursus Sportvoeding level 1 plaats. Op 9 juli volgt level 2. Aanmelding kan via info@thesportscompany.nl . Zie voor meer informatie

www.thesportscompany.nl tab Keiser Academy.

Samenwerking Essent en Kentrium: een goede deal voor de fitnessbranche!

Energie staat volop in de belangstelling. Vele nieuwkomers op de markt stunten met prijzen en het is lastig om een goede keuze te maken. Feit is wel dat er veel op de energiekosten bespaard kan worden. Dat is zeker het geval als een fitnessondernemer nu bij een van de duurdere aanbieders zit. Want het vergelijken van prijzen, de voorwaarden en het onderhandelen kost veel tijd (en energie!). Kentrium is een adviesbureau gespecialiseerd in de fitnessbranche en heeft zich daarom verdiept in energie en de prijzen vergeleken. Het resultaat is een zeer goede deal met Essent. Een zeer gunstig tarief voor gas en elektra waardoor fitnessondernemers flink op hun kosten kunnen besparen.

Centra die deel willen nemen of meer informatie willen melden zich bij Kentrium 026-4463655 of energie@kentrium.nl.

Train your Brain; Train your Body

Artros gaat met haar programma “Train your Brain; Train your Body” de 55plusser kennis en handvatten geven om fysieke belasting en belastbaarheid gunstig te beïnvloeden. Om gezond te kunnen leven en de noodzaak voor aanspraak op medische zorg te controleren is het van belang een evenwichtige balans te bereiken tussen wat het lichaam kan en wat het lichaam moet. “Train your Brain; Train your Body” start met een individuele intake gevolgd door 10 weken kennis- en praktijktraining en een digitale follow-up van 21 maanden. Het programma omvat een individuele analyse van de fysieke belastbaarheid, het kennisniveau ten aanzien van fysieke belasting en de dagelijkse praktijk van het voedingspatroon en gezondheid. Daarna kan de 55plusser de voorwaarden voor verantwoorde gezondheid via training en voeding optimaliseren. “Train your Brain; Train your Body” geeft de 55plusser een totaaloplossing voor gezondheid en kan de noodzaak voor aanspraak op zorg geminimaliseerd worden.

Duurzame samenwerking TNO en NISB voor toonaangevende kennis in beweging

Wat werkt wel en wat werkt niet om Nederlanders meer en beter in beweging te krijgen? TNO en het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen gaan intensief samenwerken om meer kennis te ontwikkelen en te delen. Hierdoor kan de overheid straks nog gerichter beleid ontwikkelen om een gezondere en actievere leefstijl in Nederland te bereiken. Maar ook kunnen NISB en TNO Nederland internationaal op de kaart zetten met toonaangevende kennis op het terrein van bewegen en gezondheid. De samenwerking zal bestaan uit het gezamenlijk ontwikkelen en afstemmen van projecten, campagnes, producten, onderzoeken en lobbyactiviteiten. NISB en TNO hebben elkaar gevonden omdat hun expertise aanvullend is: NISB is sterk in implementatie en uitvoering in het land, terwijl TNO ontwikkeling van projecten ondersteunt met praktijkgericht onderzoek en ook achteraf de monitoring en evaluatie van activiteiten realiseert. De samenwerking van de beide instituten levert naar verwachting een grote bijdrage aan de bewijslast dat bewegen loont. De effecten van goede voorbeelden in de praktijk worden aangetoond en meer dan nu mogelijk is, van feiten en cijfers voorzien. Beide organisaties merken dat hier steeds meer behoefte aan is, om de broodnodige investeringen in preventie te waarborgen. Zo blijkt uit eigen onderzoek van NISB onder met name gemeenten dat daar de roep om kennis over effectiviteit van interventies en feiten en cijfers over de sector groot is. 

Een nieuw gezicht bij Greinwalder Marketing Services

Op 1 juni heeft Dorien Meima het stokje van Coördinator Benelux Stella Schinnerl overgenomen. Na 7 jaar de Unit Benelux met veel elan gemanaged te hebben neemt Stella een sabbattical. Daarin gaat zij met haar familie reizen en zich verder ontwikkelen op het gebied van marketing. Stella is nog tot eind juni actief bij Greinwalder & Partner.

Dorien heeft veel ervaring als product- en marketingmanager en past zo perfect in het succesvolle team van Greinwalder & Partner. Ook brengt ze kennis op het gebied van online marketing mee die ze optimaal kan inzetten in haar nieuwe baan. Dorien werkt vanuit het hoofdkantoor van Greinwalder & Partner in München en ondersteunt de 5 marketingspecialisten in Nederland. Verder is Dorien het aanspreekpunt voor alle administratieve zaken voor de bij Greinwalder aangesloten fitnesscentra voor marketingondersteuning en Slim Belly en Slim Back & Legs.

body LIFE 5vI2010 I

Edities