Stelling 2de hands fitnessapparatuur

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr5 2010

branche actueel I stelling

Tweedehands fitnessapparatuur:

een slimme investering?

Aan het woord eigenaar en directeur van Best Buy Fitness Ken van Wezel: “Tweedehands fitnessapparatuur aanschaffen is een hele slimme zet. Natuurlijk moeten er ook clubs nieuwe apparatuur aanschaffen anders is het aanbod van gebruikte apparatuur snel opgedroogd. De grote ketens krijgen gigantische kortingen bij de grote merken en zorgen ervoor dat wij goed onderhouden en matig belastte toestellen kunnen inkopen. Met onze technieken van revisie, die zelfs gaan tot het overspuiten in de juiste kleur, zijn onze producten als nieuw wanneer ze de deur uitgaan. Maar natuurlijk een behoorlijk bedrag goedkoper. Vergelijk het maar met de autobusiness, je kunt vanaf het nieuwste model al tweedehands kopen, dan is ‘de kop eraf’ zogezegd maar het product in prima staat. Wil je goedkoper dan zijn daar weer de oudere modellen. Zo is er eigenlijk voor ieder budget wel een fitnesstoestel te koop van een A-merk. En net zoals bij auto’s zijn er ook mensen die nieuw willen kopen omdat ze dat uit principe doen, tweedehands heeft geen status. Onze klanten geven uit principe liever minder geld uit!” besluit een lachende Ken.

Michel de Vink, Occasion Fitness BV

Natuurlijk ben ik het volledig ON-eens met deze stelling. Wij zien al jaren klanten bij ons binnen komen die bijna fluisterend vragen of het niet vreemd is als zij een complete inventaris met, gereviseerde, gebruikte spullen aanschaffen.

Mijn antwoord is simpel:” Als u geld wilt verdienen, dan is het raadzaam de investering in apparatuur te reduceren.”

Natuurlijk begrijpen wij dat onze klanten graag A-merken willen hebben. Dat betekent dat wij ons ook met name op de inkoop en verkoop van deze apparatuur richten. Apparatuur die wij inkopen doorlopen een compleet revisie proces. Daarnaast worden ze optisch hersteld. Leden zien het verschil niet tot nauwelijks tussen nieuwe apparatuur en goed gereviseerde producten.

Het is logisch dat grote ketens uitsluitend nieuwe apparatuur wensen te kopen. Door de schaalgrootte zullen zij enorme kortingen bedingen die voor individuele clubeigenaren (tot 3 centra) onhaalbaar zijn. Wij richten ons dan ook met name op het segment van de kleine en middelgrote bedrijven in de fitnessbranche.

Een kanttekening bij de stelling: Er zijn veel bedrijven die 2e hands apparatuur verkopen, die wij kenmerken als “dozenschuivers”. Het is geenszins onze bedoeling om partijen aan te wijzen die het naar ons idee niet goed doen, maar let op: Goedkoop is duurkoop. Wij hebben enige ervaring met het reviseren van apparatuur. Dit is geen kosteloos bedrijfsonderdeel. Slechte of geen revisie kan de verkoopprijs verlagen, maar dit is gelijk te merken aan de staat waarin u toestellen ontvangt. Maak dus in de keuze voor uw leverancier ook een keuze in kwaliteit.

I body LIFE 5I2010

branche actueel I in the picture

Tweedehands fitnessapparatuur

In deze rubriek komen leveranciers van fitnessapparatuur aan het woord. Het thema van dit nummer is tweedehands fitnessapparatuur. Tegenwoordig bieden de meeste leveranciers ook tweedehands apparatuur aan, die vaak door de eigen serviceafdeling helemaal gereviseerd worden en van nieuwe onderdelen worden voorzien en uiterlijk opnieuw gespoten worden met nieuwe bekleding. Voor fitnesscentra die niet gelijk willen investeren in nieuwe apparatuur, is dit een goed alternatief. Daarbij kan bij de meeste leveranciers ook een onderhouds- en zelfs een leasecontract worden afgesloten voor de tweedehands apparatuur. Waardoor in vergelijking met de lease van nieuwe apparatuur, enorm bespaard kan worden op de maandelijkse kosten. Bovendien wordt de kwaliteit gegarandeerd door garantie. In feite kan men dus geen buil vallen bij de aanschaf van tweedehands apparatuur. De leveranciers in dit verhaal staan borg voor betrouwbare apparatuur en goede service.

In the picture

Synchro 700 Technogym

De SYNCHRO is de Rolls Royce onder de elliptical crosstrainers en een weldaad is voor de sporter. Het toestel komt uit de Excite™ Line van Technogym en past qua looks bij de Selection Line en de Biostrength Line. De SYNCHRO 70 heeft een achteruitrijfunctie en heeft een soepele beweging die natuurlijk aanvoelt en uitgebreide instellingen en programma’s. Best Buy Fitness heeft een groot aantal SYNCHRO 700 op voorraad, zo goed als nieuw en met volledige garantie. Een gegarandeerde eyecatcher in uw club.

De prijs € 2799,00.

De voordelen op een rijtje:

- Het belt-aandrijfsysteem zorgt voor een vloeiende beweging

- met het Fast Track Control systeem kan de weerstand snel aangepast worden zonder de display te gebruiken via 2 knoppen op de handvaten.

- geschikt voor het WELLNESS SYSTEM, waarmee TV, IPod of radio

aangesloten kunnen worden.

- doelgericht displaysysteem dat de juiste feedback geeft tijdens de training.

Life Fitness CPO Treadmill

Deze loopband is het neusje van de zalm en zeer gewild binnen het aanbod gereviseerde toestellen. Compleet gereviseerd door een team van gecertificeerde monteurs en met één jaar garantie biedt u uw leden een comfortabele loopband bedoeld voor intensief gebruik. Hieronder volgen de belangrijkste kenmerken:

DX3â„¢ belt- en deck systeem

Dit systeem combineert een met wax-geïntegreerde belt, het Advanced Belt Tracking System (ABTS™) met ons gepatenteerde FlexDeck™ schokdempingssysteem voor de hoogste duurzaamheid en het ultieme comfort.

Hartslagsysteem

Het Lifepulseâ„¢ digitale hartslagsysteem biedt een comfortable, nauwkeurige meting met behulp van de ingebouwde handsensoren in de voor optimale grip ontworpen Ergo handgrepen.

Flexdeckâ„¢ schokdempingssysteem

Verlaagt de belasting van knieën en gewrichten 30% meer dan niet-dempende oppervlakten en vermindert zo de kans op blessures. Acht duurzame Lifespring™ schokdempers zorgen voor gelijkmatige demping over de hele band, onafhankelijk van het gewicht van de gebruiker en het looptempo. Deze loopband is geschikt voor gebruikers tot en met 181kg.

Variëteit in trainingsprogramma’s

Zone Training+™ hartslagprogramma’s passen automatisch de hellingshoek (tot 15%) aan zodat gebruikers in hun gekozen hartslagzone blijven. Andere trainingsprogramma’s zijn intervalprogramma’s, doelgerichte programma’s en verschillende fittestprogramma’s. In totaal heeft u keus uit maar liefst 28 verschillende workouts.

Optimaal gebruikersgemak

Het gebruik van het display spreekt voor zich waardoor de training moeiteloos wordt gestart. De geïntegreerde bidonhouders en de gecentreerde houder voor mp3-spelers bieden comfort en gemak.

Rapidworksâ„¢ service optimalisering

Onderhoud gaat snel en gemakkelijk met behulp

van de Auto Alert diagnose, die u inzicht geeft in de servicebehoeften van de loopband en alle onderhoudsactiviteiten registreert en automatisch voorziet van een datumweergave.

body LIFE 5vI2010 I

Edities