Ontwikkeling groene sportschool

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr7 2010

I body LIFE 7I2010

Teneinde de trends en ontwikkelingen binnen de fitnessbranche te peilen, leggen we toonaangevende spelers in de branche een prikkelende stelling voor. De reacties plaatsen we hieronder.

Stelling:

Delcom international BV

Het betalen van geleverde diensten en producten hoort nu eenmaal bij ondernemen

Het valt niet te ontkennen dat ook onze branche te lijden heeft onder de financiële crisis welke de hele wereldeconomie in zijn macht heeft.

De fitnessondernemer is een bevoorrecht ondernemer. Zijn klanten sluiten een overeenkomst voor meerdere maanden, zelfs jaren. De automatiseringsleverancier zorgt er over het algemeen voor dat lidmaatschapsgelden maandelijks, vooraf en per automatische incasso worden geïnd. De systemen zijn zelfs zover geavanceerd dat storno´s automatisch worden verwerkt. Indien een klant, om wat voor reden dan ook, niet heeft betaald, zorgt diezelfde automatiseerder er weer voor dat hij bij de toegangscontrole wordt gestopt met het vriendelijke doch dringende verzoek om aan zijn betalingsverplichting te voldoen. Een ideaal uitgangspunt, zou je zeggen.

Ondanks het feit dat de fitnessondernemer alle kansen heeft om zijn bedrijf tot een groot succes te maken, gaat deze crisis ook aan zijn deur niet voorbij. Helaas is het not done dit gegeven met de leverancier te overleggen en worden betalingstermijnen ongeoorloofd lang overschreden. Allerlei ‘tekortkomingen’ worden aangewend om uiteindelijk de openstaande factuur maar niet meer te hoeven betalen. Een incassobureau moet worden ingeschakeld. De klant betaalt de rente en kosten en de leverancier heeft misschien wel moeten lenen om aan zijn verplichtingen te voldoen. De relatie leverancier/klant is naar de knoppen. Alleen incassobureaus beleven gouden tijden in jaren waarin de economische crisis als een zwaard van Damocles boven eenieders hoofd hangt.

Het afsluiten van een lease overeenkomst of het aanvragen van een betalingsspreiding is natuurlijk wel de oplossing. De klant kan de betaling van gekochte diensten en/of goederen over een langere periode uitspreiden, de leverancier ontvangt zijn tegoeden en zal minder moeten investeren in debiteurenbewaking en het afsluiten van leningen. Voornamelijk zal uiteindelijk de relatie leverancier/klant intact blijven waarbij de leverancier er alles aan zal doen om de klant op alle fronten tevreden te stellen en de klant verzekerd is van een gezonde leverancier op wie ze tot in lengte van dagen kunnen terugvallen.

Delcom international BV

Dussendijk 14

4271 XL Dussen

0162 580258

0162 580987

www.dmssolutions.nl

Technogym

De keuze voor koop of lease is afhankelijk van de financiële situatie en wensen van de klant. Samen met onze financiële partner, De Lage Landen, adviseren wij onze klanten over de beste financiële keuze. Dit is een persoonlijk advies dat aansluit bij de persoonlijke wensen van de betreffende klant. Uiteraard wordt in het voorstel rekening gehouden met afschrijving, financiële constructie en het doel van de financiering. Iedere klant en dus iedere situatie is anders.

Technogym Benelux

Rhijnspoor 259,

2901 LB Capelle aan den IJssel

Tel: +31 (0) 10 - 422 3222 

Fax: +31 (0) 10 - 422 3222

E-mail: info_blx@technogym.com

www.technogym.com

Marco Vonk, Johnson Health Tech. Netherlands B.V.

Dit is aan de partijen die koop of lease overeenkomen. Maar in principe is het antwoord op de stelling nee. Sommige bedrijven kunnen de aanschaf niet doen zonder lease constructie. Tevens is niet ieder bedrijf sterk genoeg om een lease goedgekeurd te krijgen.

Sommige ondernemers leasen of lenen niet graag vanwege voor hen belangrijke redenen.

Het is dus een te algemene stelling voor situaties die exemplarisch zeer sterk verschillen.

Johnson Health Tech. Netherlands B.V.

Vleugelboot 14

3991 CL Houten

030 24 45 435

www.johnsonhealthtech.nl

Gezien de huidige economische situatie en de ervaringen uit het verleden is een lease-constructie altijd te preferen boven koop.

stelling I business

body LIFE 7I2010 I

Edities