Company Profile Mad Dogg Athletics

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr7 2010

business I Column Erik Heemskerk

I body LIFE 7I2010

Dan krijg je een regenboog. Met daarin alle kleuren. Alle smaken van het leven. Waarschijnlijk dat daarom Villa Joep! ervoor gekozen heeft een regenboog in haar logo op te nemen. Maar wie is Villa Joep!? Waarom Villa Joep!? En wat doet Villa Joep!?

Wie is Villa Joep!?

Rowald en Leontine, de ouders van Joep, lichten dit op www.villajoep.nl toe: “Joep is de naamgever van Villa Joep! Op 25 november 2002 werd bij hem een neuroblastoom tumor in zijn buik ontdekt. In het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam werd direct gestart met een reeks van zeer zware chemokuren. Na 6 intensieve maanden van behandelingen was Joep weer een beetje de oude en hebben we 3 heerlijke zomermaanden gehad.

Tot ons grote verdriet werden er op 26 september 2003 weer uitzaaiingen ontdekt en is onze Joep op 21 oktober 2003 toch overleden. Joep werd 4,5 jaar oud. Joep heeft gevochten voor zijn leven en alle zware medische behandelingen moedig doorstaan. Helaas mocht het niet baten.”

Waarom Villa Joep!?

“Daarom hebben wij Joep beloofd het gevecht tegen deze ziekte voort te zetten. Wij hebben hiervoor Villa Joep opgericht.”

Wat doet Villa Joep!?

“Deze stichting zal geld inzamelen voor onderzoek specifiek gericht tegen neuroblastoom kinderkanker.”

U vraagt zich mogelijk af (terecht) waarom een column over Villa Joep! in een fitnessmagazine? Van de project manager van een fitness vakbeurs…?! Villa Joep! heeft begin dit jaar contact met ons opgenomen, omdat zij al een aantal jaar met succes geld inzamelt in de fitnessbranche. Jaarlijks organiseert Villa Joep! in samenwerking met fitness centra aangesloten bij de VES het evenement ‘Spin for Live’.

Zowel het onderwerp (kinderkanker), het specifieke karakter hiervan (al 25 jaar geen vooruitgang qua overlevingskansen), als de oprichters van deze stichting (Rowald en Leontine Steijn) gaven ons direct een goed gevoel. Als een vakbeurs dan ook nog een bijdrage hieraan kan leveren, waardoor de overlevingskansen verbeterd kunnen worden, dan gaan wij ervoor!

De samenwerking tussen Villa Joep! en Fitness & Health Benelux krijgt tijdens de beurs fysiek gestalte in het evenement Ride 2 Cure. Bij de entree van de beurs krijgt u de unieke kans om verschillende soorten ‘fietsen’ -fitness én fysio- op één plek te vergelijken. Daarna kunt u op de beursvloer met de verschillende leveranciers kennis maken en nader van gedachten wisselen.

Er is één voorwaarde aan een vergelijkingsrit: u moet donateur worden voor minimaal € 5,- (éénmalig). En dan maakt u ook nog eens kans op een ‘fiets’ naar keuze. Twijfel daarom niet. Kom naar Utrecht en help mee ieder kind met neuroblastoom kanker te genezen.

PS: Een actie voor en in samenwerking met een goed doel is ook interessant voor u als ondernemer. Door maatschappelijk actief en betrokken te zijn laat u zichzelf van een andere kant zien en misschien dat u als bonus daardoor zelfs nieuwe leden mag verwelkomen...

Het regent en de zon schijnt

Erik Heemskerk,

project manager

Fitness & Health Benelux

Edities