‘EREPs moet kwaliteit fitnessbranche verhogen'

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr8 2010

I body LIFE 8I2010

Les Mills lanceert nieuw programma: SH’BAM!

Groot nieuws vanuit groepsfitness aanbieder Les Mills! In oktober lanceert Les Mills haar 9e groepsfitnessprogramma: SH’BAM! SH’BAM is een uniek dansprogramma, wat voor een omslag gaat zorgen binnen de fitnessbranche: zowel voor leden als voor clubs. De Les Mills programma’s worden momenteel in meer dan 1.000 clubs in de Benelux aangeboden en dit aantal blijft verder groeien. Fitness First heeft als eerste keten het nieuwe Les Mills programma SH’BAM afgenomen voor alle vestigingen in de Benelux!

Het nieuwste programma van internationaal groepsfitness aanbieder Les Mills is anders dan op sport georiënteerde groepsfitness workouts, aangezien SH’BAM gebaseerd is op de nieuwste moves, muziek en sfeer vanuit discotheken over de hele wereld. Phillip Mills, oprichter en CEO van Les Mills international, geeft aan: “SH’BAM erkent de populariteit van dans -momenteel één van ‘s werelds top 10 fitness trends, volgends de American Council on Exercise– en tegelijkertijd worden door SH’BAM vrouwen aangetrokken die niet van traditionele sporten houden.”

“Deelnemers aarzelen vaak of ze deel zullen nemen aan een groepsfitnessprogramma, maar de meeste mensen peinzen niet over een avondje stappen, het verhogen van hun hartslag en de hele avond dansen op de dansvloer!” aldus Mills. “Wij zijn erop uit om de muziek, moves en atmosfeer waar mensen van houden naar fitnessclubs over de hele wereld te brengen.”

Fitness Magic

SH’BAM is een full-body workout die simpele dansbewegingen op de nieuwste Top 40 hits combineert met dance muziek, remixen van bekende classics en moderne Latin tracks. De simpele choreografie wordt overgebracht door energieke en hoog opgeleide instructeurs, die deskundig zijn in het wat Les Mills noemt overbrengen van ‘Fitness Magic’. De structuur van SH’BAM maakt het voor deelnemers gemakkelijk om de simpele bewegingen te leren, plezier te hebben met vriendinnen en een fantastische cardio workout te ervaren. “De eenvoud zal de kijk van deelnemers op dans workouts veranderen”, zegt Mills. “Wij gaan bewijzen dat dans niet

alleen voor de ritmisch begaafden is.”

Aangezien SH’BAM gemakkelijk en snel te leren is, is het programma de perfecte aanvulling op BODYJAM - het meer complexe Les Mills dansprogramma dat momenteel in 3.800 clubs over de hele wereld wordt aangeboden. Samen gaan deze twee programma’s het voor fitnessclubs mogelijk maken om een nog groter deel van de dansmarkt aan te trekken en een antwoord te bieden op de vraag naar dans workouts. SH’BAM wordt net als alle Les Mills programma’s ondersteund door het kwaliteit waarborgende Les Mills systeem. Dit garandeert deelnemers een veilige en effectieve workout. Elke drie maanden zal de lancering van een nieuwe release plaatsvinden, met nieuwe choreografie, originele muziek en educatie materialen voor instructeurs.

SH’BAM bij Fitness First

Fitness First heeft als eerste fitnessketen in de Benelux het nieuwe Les Mills programma SH’BAM afgenomen. “Fitness First heeft de ambitie om de wereld fitter te maken. Om consumenten te motiveren te gaan bewegen, zijn uitnodigende en laagdrempelige beweegprogramma’s nodig. SH'BAM is zo’n programma. Gezien het succes van andere Les Mills programma’s, verwachten we dat SH’BAM zowel nieuwe als bestaande leden stimuleert te gaan bewegen”, aldus Richard van Riel, Product Director van Fitness First Benelux. “We zijn wereldwijd marktleider en willen voorop lopen met nieuwe ontwikkelingen in de industrie.”

Fitness First verwacht veel van de lancering van het dansprogramma. “De verwachting is dat leden het positief gaan ontvangen. Er is behoefte aan variatie, eenvoud en plezier. Drie eigenschappen die in SH’BAM aanwezig zijn. SH’BAM zal door leden gezien worden als een uitbreiding op het uitgebreide fitness, Personal Training en groepsfitness aanbod. SH’BAM is een groepsles waarbij medewerkers en leden samen werken aan een fittere levensstijl”, aldus Van Riel.

Succesvolle Pilot

SH’BAM werd in juni voor het eerst gepresenteerd aan Les Mills Trainers en agenten op de Global Summit in Athene. Speciaal voor het nieuwe programma is een Innovatie Team samengesteld, dat bestaat uit directieleden van Les Mills International en adviseurs uit andere landen. In 65 pilot clubs in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Australië en Nieuw-Zeeland werd SH’BAM in juli,

augustus en september uitvoerig getest in 65 fitnessclubs. Uit onderzoek onder 1.200 deelnemers aan het programma, blijkt dat 92% de les regelmatig wil volgen als de club SH’BAM vast op het lesrooster gaat aanbieden. 90% heeft gezegd dat zij het programma bij vriendinnen zouden aanbevelen.

Rachael Cohen, beter bekend als Program Director voor BODYCOMBAT en presenter op de BODYJAM instructor DVD’s, is Program Director voor SH’BAM. Op de instructor DVD van BODYJAM 53 werden een aantal tracks van de eerste release van SH’BAM getoond, om instructeurs alvast warm te maken voor de komst van het programma. Release 2 van SH’BAM werd gefilmd op 3 augustus.

Op 14, 15 en 16 oktober zal de voorverkoop van SH’BAM starten op Fitness & Health Benelux. Speciaal om het grote nieuws te presenteren, zal Phillip Mills in het seminartheater van de HDD Groep enkele lezingen geven. Inschrijven hiervoor kan via de banner van Fitness & Health Benelux op www.hddgroep.nl.

Exclusieve lancering op Megakwartaal 2010!

Op het Megakwartaal 2010, zaterdag 13 en zondag 14 november te NH Koningshof (Veldhoven, NL), vindt de première van SH’BAM plaats. Maak kennis met SH’BAM en neem deel aan de allereerste SH’BAM Masterclasses in de Benelux! De SH’BAM Masterclasses worden gepresenteerd door internationale SH’BAM presenter Mysti Oglesby (USA) en zijn vrij toegankelijk:

Zaterdag 13 november

09.35 - 10.35 SH’BAM (vrije inloop) - Presenter: Mysti Oglesby

10.55 - 11.55 SH’BAM (vrije inloop) - Presenter: Mysti Oglesby

Zondag 14 november

09.30 - 10.30 SH’BAM (vrije inloop) - Presenter: Mysti Oglesby

10.50 - 11.50 SH’BAM (vrije inloop) - Presenter: Mysti Oglesby

Wil je als één van de eerste clubmanagers/groepsfitnessmanagers/instructeurs in de Benelux SH’BAM ervaren? Schrijf je dan in voor deze speciale 2 uur durende workshop via lesmills.com/megakwartaal. Je kunt zelf kiezen of je actief wilt deelnemen aan deze opzwepende Masterclass of als toeschouwer bij de exclusieve lancering van SH’BAM aanwezig wilt zijn.

Neem voor meer informatie over SH’BAM en het Megakwartaal 2010 contact op met Les Mills via telefoonnummer +31 (0)416 34 97 25 of kijk op lesmills.com.

advertorial I business

body LIFE 8I2010 I

Edities