Marktoverzicht Indoor Cycling

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr9 2010

Joy Sport Evolution Pro

Perfecte prestaties, aandacht voor details en het gebruik van kwaliteitsmaterialen dit is waar de Joy Sport Evolution Pro voor staat. Eigenlijk is er maar één aspect het allerbelangrijkst wanneer u indoor cycling lessen geeft en dat is dat uw indoorbikes degelijk zijn.  Met de Joy Sport Evolution Pro verzekerd u zich hiervan.

We hebben het hier over een volwaardig en professioneel toestel dat voor ieder zichzelf respecterend fitnesscentrum een echte “must” is.

Een paar aspecten welke ervoor zorgen dat dit een topper is;

- Frame drie lagen verzinkt ter bescherming tegen roest

- Gepatenteerde nieuwe Smart-EZ release-System

- Groot en zwaar vliegwiel van 20 kg voor veilig en zwaar trainen

- SPD combi pedalen

- Mechanische remblokjes

- Zadel in hoogte en verticaal verstelbaar en het stuur verticaal verstelbaar.

- Alle draaiende onderdelen zijn voorzien van industrieel lagerwerk

- Een goed te bereiken draaiknop maakt het mogelijk tijdens het trainen snel en precies de kleinste weerstandsveranderingen in te stellen

Al met al een professionele kwaliteit.  Aangeboden tegen een lage aanschafprijs en dit betekent snel uw investering terugverdienen.

Het Joy Sport assortiment bevat tevens crosstrainers, loopbanden, hometrainers, en roeiers. Dit zowel voor professioneel als thuisgebruik.

De eisen die aan fitness toestellen worden gesteld worden alsmaar hoger.

Joy Sport is het merk dat als geen ander weet in te springen op nieuwe ontwikkelingen en eisen.

Wilt u meer weten dan kunt u op de website kijken www.fitness-import.nl Of ons bezoeken in de showroom: Fitness-Import B.V. Timmermannsweg 46, 5813 AP Ysselsteyn (Grens Brabant/Limburg)

Voor telefonische navraag 0478-542144.

Spinning® veel gekopieerd,

nooit geëvenaard

Innovex Fitness is de ‘Official supplier’ van de Star Trac Spinner® fietsen.

Met een ontwerp waarbij de ergonomie en vorm van de standaard fiets wordt weerspiegeld zijn de gepatenteerde Spinner fietsen van Star Trac® eenvoudig instelbaar naar lengte, gewicht en vaardigheid. Sinds 1989 kent de Spinner fiets kwaliteit en duurzaamheid, waarbij de ergonomie en instelbaarheid wereldwijd gewaardeerd wordt. Het originele en meest populaire indoor cycling programma ter wereld verdient de beste fietsen en alleen de Spinner fietsen zijn speciaal voor het Spinning programma gemaakt. De Spinner fietsen zijn betrouwbaar en duurzaam, zijn voorzien van gebruiksvriendelijke extra’s en hebben een speciaal ontwerp. Eigenschappen die klanten inmiddels gewend zijn van het Spinning® concept. Zet een aantal fietsen in een ruimte en probeer uw leden aan het fietsen te krijgen. Voeg hier de professionele begeleiding, innovatieve programma’s en solide trainingsprincipes van Mad Dogg Athletics aan toe, die het Spinning programma binnen de fitnessbranche tot een daverend succes hebben gemaakt, en probeer ze dan te stoppen.

Met een onderscheidende kernfilosofie, muziekprogrammering, een complete opleiding en een fiets gebouwd voor iedere vorm, grootte en vaardigheid, heeft het Spinning programma altijd één bijzonder doel gehad: om gezondheid en fitheid voor elke levensstijl te brengen.

Eindejaarsactie! Bel of e-mail ons voor meer info!

Innovex Fitness • Scheldeweg 3 • 3144 ES Maassluis

0031(0)10-5926774 • www.innovexfitness.nl

info@innovexfitness.nl

Finnlo Speedbike CRX

De Finnlo Speed Bike CRX is het topmodel van de Finnlo Indoor Cycles. De Speed Bike CRX is dusdanig geproduceerd dat deze professioneel inzetbaar is. De Finnlo Speedbike CRX is de juiste Indoor Cycle voor een gecombineerde kracht- en duurtraining met hoge snelheid. Deze Indoor Cycle van Finnlo is voorzien van een V-snaar aandrijving, een handmatig in te stellen weerstandsknop, filt remblokjes en is een echte doortrapper, dus zonder vrijloopsysteem. De computer van de Finnlo Speedbike CRX geeft de volgende waarden weer: Tijd, Afstand, Snelheid, Hartslag

Specificaties: Stuur verticaal in te stellen, Stuur horizontaal in te stellen, WPD pedalen, V- snaar aandrijving, Gewicht vliegwiel: 30 KG. Voorzien van computer: ja

Soort crank: 3-delig, Waterpas afstelbaar, Remsysteem via remblokjes, Draaiknop voor extra weerstang

Oorclip optie aanwezig, Oorclip wordt meegeleverd

Bidonhouder: ja, inclusief bidon

Extra informatie: Merk: Finnlo, Artikelnummer: 3202

Gewicht van het toestel: 75.5 kg. Garantie op arbeid bij thuisgebruik: 2 jaar. Garantie op arbeid bij professioneel gebruik: 1 jaar. Garantie op onderdelen bij thuisgebruik: 3 jaar. Garantie op onderdelen bij professioneel gebruik: 1 jaar. Maximaal gebruikersgewicht: 150 kg.

Transportwieltjes: ja. Afmetingen opgesteld (L x B x H in cm): 128 x 55 x 125

Finnlo- onderdeel van NRG fitness systems

Postbus 1797, 4700 BT Roosendaal, T. +31624100929,

W. www.finnlofitness.nl E. info@nrgfitness.nl

I body LIFE 10I2010

Teambike 800: Passie in het zadel

Precor introduceert een verbeterde indoor cycle

Precor heeft in eerste instantie een groot aantal tests verricht, om een nieuwe indoor cycle te ontwikkelen die zowel voldoet aan de behoeften van beginners als aan die van ervaren gebruikers. Door gebruikmaking van uiterst stevige, kwalitatief hoogwaardige onderdelen en materialen is de Teambike 800 uiterst betrouwbaar en bovendien gemakkelijk te bedienen. Dankzij zijn constructie, kan het toestel zeer hoog en permanent belast worden.

Een indoor cycle moet voor de sportschool een hoge levensduur hebben en betrouwbaar zijn. Wij hebben de Teambike 800 getest op 25 locaties in Europa, Afrika en het Midden-Oosten. De grote hoeveelheid gedetailleerde feedback van leden en sportschoolhouders hebben wij rechtstreeks gebruikt om dit nieuwe product verder te ontwikkelen. Met de Precor Teambike 800 kan men nauwkeurig met de weerstanden varieren zodat een effectieve cycling training mogelijk is. Een uitstekende constructie in combinatie met een aantrekkelijk modern design maakt elke gebruiker enthousiast, De Teambike 800 beschikt over gemakkelijk te bedienen functies, bijvoorbeeld het functionele multigrip-stuur, die de gebruiker zittend kan instellen. Het ergonomische unisex-zadel zorgt er voor dat men correct en comfortabel zit. De solide pedalen van Shimano zijn zodanig gevormd dat zij voldoen aan de behoeften van gebruikers met elk ervaringsniveau.

Over Precor: Precor is een merk van de Finse Amer Sports groep (Arc’teryx, Atomic, Mavic, Salomon, Suunto, Wilson). Door innovatie en toekomstgerichte technologie behoort Precor al meer dan 25 jaar tot de toonaangevende bedrijven in de fitness- en wellnessindustrie. Deze fabrikant van innovatieve cardio- en krachttoestellen (de eerste crosstrainer, de eerste Adaptive Motion Trainer) biedt een breed spectrum van sport- en fitnessoplossingen aan, die allemaal het resultaat zijn van jarenlang onderzoek en aan zeer hoge kwaliteitsnormen voldoen.

Voor meer informatie kunt u terecht bij: Precor Benelux, Vijzelweg 10, 5145 NK Waalwijk (NL)

Tel. +31 (0) 416 / 690859, email: info@precor.nl, www.precor.nl

GROUP CYCLE, de Italian cycling experience van Technogym

Group Cycle is dé indoor fiets voor groepslessen. Het ontwerp is afgeleid van professionele Italiaanse wielrenfietsen, waarbij kwaliteit, ergonomie en Italiaans design de belangrijkste elementen zijn. Een combinatie van fitness-biomechanica knowhow en de grootste wielrentraditie wereldwijd resulteert in een indoor fiets met een uniek design en zeer veel aandacht voor kwaliteit en details.

De gladde oppervlakken, gedetailleerde afwerking en naadloos ingebouwde afstelmechanismen

maken Group Cycle qua stijl en veiligheid uniek. Het afstellen van de fietsen gaat makkelijk en in een vloeiende beweging. Group Cycle is extreem duurzaam, doordat er gekozen is voor de beste materialen. Het aluminium frame is stevig maar licht, waardoor het op zware belasting is berekend, maar ook makkelijk verplaatsbaar is. Daarnaast heeft Group Cycle een kleine footprint zodat er meer fietsen in dezelfde ruimte geplaatst kunnen worden.

Voor meer informatie zie www.technogym.com/groupcycle, Technogym Benelux BV

Rhijnspoor 259, 2901 LB Capelle a/d IJssel

Tel.: +31 (0)10 422 3222

Fax: +31 (0)10 422 2568

E-mail: info_blx@technogym.com

Ultimate Indoor Cycling

De basis elementen van UiCycles zijn: 100% kwaliteit en een zeer lange levensduur

Focus op Duits vakmanschap! Indoor cycles worden blootgesteld aan intensief gebruik en zijn daardoor onderhevig aan  zware slijtage. Om deze reden is de hoogste kwaliteit essentieel. Kwaliteit die UiC Cyles biedt. UiC Cycles zijn ‘100% made in Germany’. Onderdeel voor onderdeel.  Zonder voorbehoud.

''U zult ons in de regel slechts een keer zien. Bij de installatie van uw nieuwe bikes."

Waarom?

UiC Cycles zijn onderhoudsvrij, omdat alle onderdelen zeer slijtvast zijn, en dus uiterst bedrijfzeker. De gehele productie vindt plaats in Duitsland. omdat UiC overtuigd is van de kwaliteit van de fietsen geven wij 4 jaar garantie op cranks, aandrijfriem en trapas.

Voordelen UiC Cycle, Frame en vliegwiel uit corrosie bestendig aluminium. 4 jaar garantie op cranks, aandrijfriem en trapas. 100 % made in germany.

Dubbele poedercoating. Zeer gevoelige en individueel te gebruiken weerstand aanpassing. Onderhoudvrije  aandrijfriem.  Hoogwaardige Shimano: PD-M 324 spd pedalen. Leverbaar in 3 standaard ral kleuren. customize je UiC Cycle

 

Het is nu ook mogelijk om je UiC Cycle van je eigen huisstijl te voorzien doormiddel van je eigen logos.

Daarnaast is het mogelijk om je eigen kleur samen te stellen.

Ultimate indoor Fitness,

Kattegat 32-5, 9723 JP  Groningen, Tel 050-5492147

www.gettheoutdoorin.nl,

G.tholen@uic-bv.n

marktoverzicht indoor cycling I business

body LIFE 10I2010 I

Recent is het nieuwe Sportcentrum Universum van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Hogeschool van Amsterdam (HvA) officieel geopend. Het nieuwe gebouw voor het sportcentrum is ontworpen door Rudy Uytenhaak Architectenbureau. De grootte is vergelijkbaar met die van de oude locatie (ruim 9.500 m2).

Wat kunt u leren van….van Delcom International

Universum omvat onder andere twee grote sporthallen, een aantal multifunctionele sportzalen, vier squashbanen, een klimmuur, fitnessvoorzieningen en een sauna. De horecavoorziening, eetcafé Oerknal, complementeert de nieuwbouw. Universum is hét sportcentrum voor studenten en medewerkers van de UvA en de HvA, maar ook andere studenten en niet-studenten kunnen er sporten. Jaarlijks nemen zo'n 12.000 mensen deel aan een van de ruim zeventig sportactiviteiten van het USC.

Omzetting

Voor de management en ledenadministratie software heeft Universum gekozen voor DMS Solutions van Delcom International. Dit na gedegen onderzoek tussen de verschillende aanbieders. “Daarbij scoorde ons systeem goed op betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid, meertaligheid en onafhankelijke database, die de vitale en benodigde informatie accuraat en in real-time genereert”, vertelt Jan Duijnhouwer van Delcom International. “Daarbij konden we garanderen dat de omzetting naar ons automatiseringssysteem geen gevolgen zou hebben voor de data.”

Bij de meeste software gebruikers zit de angst ingebakken om de overstap te maken naar een andere automatiseringsaanbieder. De onlangs door Delcom uitgevoerde installatie bij universiteit Amsterdam, Leiden en Delft (gemiddeld circa 45.000 records per club) heeft bewezen dat deze angst geheel onterecht was. De omzetting qua softwaresysteem van een club met 3 tot 10.000 records zal niet meer dan enkele uren in beslag nemen. Wat onderschat wordt bij een dergelijke implementatie is de voorbereiding. Door alles op een rij te zetten en te evalueren wat de wensen en de eisen, maar ook wat de beperkingen zijn, komt men vóór de daadwerkelijke omzetting tot een definitief eisenpakket. Daardoor kan men na de omzetting direct sturen op de van te voren uitgestippelde doelen. Daarbij zal het merendeel van de historie worden overgenomen. “Een ander aspect dat meespeelde in de keuze van ons systeem is dat we als Delcom Escrow gecertificeerd zijn. Een bank vraagt ook een terugkoop garantie van een apparatuur leverancier. Van elke klant deponeren wij de broncode van de software (en de bijhorende documentatie) bij de Escrow agent. Deze broncode wordt jaarlijks geüpdate bij nieuwe versies. De klant heeft op deze manier te allen tijde de zekerheid dat zijn applicatie niet verloren gaat”, aldus Jan.

Totale oplossing 

Het DMS systeem dat Delcom bij de UVA heeft geïnstalleerd regelt niet alleen de toegangscontrole, maar ook de bewegwijzering, de sturing van de verlichting, reserveren via internet, betalen via internet enz. Het is een client-server applicatie met de look and feel van een webbrowser die draait op een eigen interne server die gekoppeld is aan internet. Zodoende is toegang tot het systeem overal mogelijk en kunnen mensen zich ook via Internet inschrijven. De gebruiker heeft het idee op de eigen computer te werken waardoor deze niet gestoord zal worden om geregeld opnieuw te moeten inloggen. Het modulaire DMS-systeem slaat alle records van de leden op en dat zijn er inmiddels meer dan 50.000, waaronder ook de records van oud-leden.

DMS wordt daar geplaatst waar de klant dit wil. Bij Universum staat de server in de hoofdvestiging in de kelder. Het systeem draait niet alleen op de hoofdvestiging sportcentrum Universum in het Science Park Amsterdam, maar ook op alle nevenvestigingen: USC Tennis, met 8 hardcourt banen, in de Watergraafsmeer, het AMC Sport Centrum (ASC) naast het AMC, USC Fitness, een fitnessruimte nabij de Wibautstraat en het PCH Fitness in het centrum van Amsterdam in het P.C. Hoofthuis aan de Spuistraat. Daarnaast heeft Delcom ook het hele audiosysteem geleverd en geïnstalleerd in de fitnessruimte en groepszalen.

Vingerscansysteem

Het DMS-systeem is bij de UVA voorzien van een vingerscansysteem. Jan: “Er komt geen kaart meer aan te pas om toegang te krijgen tot het sportcentrum. Het sportcentrum voert dit nieuwe deurbeleid in omdat het efficiënter is en eenvoudiger voor de bezoeker. Mensen met een fitnessabonnement kunnen hun kaart immers nooit meer vergeten. Bovendien zitten ze niet meer met het probleem waar ze hem moeten laten als ze eenmaal binnen zijn.” Het is een kwestie van bij inschrijven de vinger laten scannen en een foto laten maken. De computer maakt vervolgens een code van de vingerafdruk en slaat die code op. De code wordt gebruikt ter controle. In totaal staan er in het sportcentrum Universum en de nevenvestigingen 22 vingerscanzuilen. Daar zit een computer ingebouwd en die zijn allemaal met elkaar verbonden. Alles wat er gebeurt wordt op de server opgeslagen. Alle handelingen binnen DMS zijn traceerbaar, dus toegankelijk voor rapportage door het management. Een systeem dat in de praktijk perfect werkt.

“Helaas zetten veel mensen echter nog hun vraagtekens bij controle door middel van vingerscan, omdat ze bang zijn dat hiermee hun privacy geschonden wordt. Toegang tot gebouwen, kluis, auto of motor of laptop, mobieltjes: ze hebben straks allemaal een vingerafdruksensor. De eerste tekenen zijn nu al zichtbaar. Er is een hemelsbreed verschil tussen de vingerscan systemen van vroeger en die van nu. Tegenwoordig kan de vingerscan ook reliëf scannen en kan het systeem ook vingers scannen die kleine beschadigingen hebben zoals littekens. In de beginperiode toen we zijn gestart met vingerscan systemen, en deze systemen negatief in het nieuws kwamen vanwege de fraude gevoeligheid, hebben we daar nadelige gevolgen van ondervonden waardoor opdrachtgevers afhaakten. Nu zijn deze systemen voor 100% betrouwbaar. We werken daarbij met geavanceerde bedrijven gespecialiseerd in vingerscan systemen. Zelf hebben we recent een USBswitch ontwikkeld dat de ongemakken van USB systemen voorkomt. Kortom: door gebruik van vingerafdruktechnieken bij UVA weet het sportcentrum precies wie het pand binnenkomt en van welke faciliteiten de persoon gebruik kan maken: alleen fitness of ook groepslessen.”

Retentie-instrument

Naast het DMS-systeem maakt Sportcentrum Universum ook gebruik van de PersonalTraining module van Delcom. Deze module kan geïntegreerd of als stand-alone oplossing worden gebruikt. Het biedt de instructeur een tool om de begeleiding beter af te stemmen op de klanten. Stel iemand is een maand al niet geweest. Zodra hij/zij binnenkomt gaat er een berichtje naar de computer of de PDA van de instructeur, die vervolgens de klant kan aanspreken op zijn langdurige afwezigheid en daarmee wellicht uitval kan voorkomen. De klant kan via de PersonalTraining module ook zijn activiteiten en vorderingen via Internet volgen en de intensiteit en aantal herhalingen aanpassen. Het is volgens Jan van het hoogste belang om te weten wat nodig is om klanten te behouden en meer nog, vast te stellen wanneer het enthousiasme bij een klant afneemt. “Een verandering in het klantenprofiel is meteen het moment om te reageren en gericht actie te ondernemen.” DMS is in alle opzichten een ruggensteun voor de interne sales. “Het systeem geeft exact aan welke stappen op welk moment gezet moeten worden om klanten te binden en te behouden.’’ Ook de key performance indicatoren van de prestaties van het personeel ondersteunen de managers van Sportcentrum Universum bij het verder optimaliseren van de bedrijfsprocessen. “Ondernemen is in essentie investeringen omzetten in opbrengst. Een kosteneffectief automatiseringssysteem is daarbij een onmisbaar instrument om meer omzet te genereren en een plezierige werksfeer te creëren. De tijd is gelukkig voorbij dat oplossingen worden gekozen op basis van louter een lage prijs”, merkt Jan. “Bovendien kun je er geld mee besparen.” Jan noemt als voorbeeld een applicatie die Delcom heeft geïmplementeerd bij een keten van onbemande clubs in Scandinavië. De besparing welke dit oplevert maakt zowel de klant als de ondernemer een blij individu. Aanmelding en betaling (Ideal, Visa etc.), gaat via internet, de deuren worden automatisch geopend, gestuurd door DMS. De lichten gaan slechts dan aan als DMS dit toelaat. De zonnebank wordt middels DMS gestuurd en zelfs een drankje uit de drankautomaat kan via DMS worden genuttigd. Indien gewenst kan door de klant voor ieder doel een trainingschema via internet worden aangevraagd. Gelukkig worden de behoeftes van een organisatie steeds vaker leidend”, merkt Jan tot slot op.

Het toegangscontrole systeem met vingerscan bij de ingang van het Sportcentrum Universum.

Boven de ingang hangen LCD schermen met informatie over de aanvangstijden van de groepslessen.

wat u kunt leren van I business

De vingerscanzuilen bij de ingang van de groepsleszalen

Edities