SVZ

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr9 2010

tanbiz I Column SVZ voorzitter

I body LIFE 8I2010

Tunnelvisie?

Iedereen is weer terug van een welverdiende vakantie! Met weemoed denken vele aan die heerlijke tijd waarin je kunt doen en laten wat je “zelf” wilt. En ook u zult ongetwijfeld in deze zomermaanden af en toe uw gedachten de vrije loop hebben gelaten.

Misschien wel stiekem aan de zaak gedacht? (Zonder dat het opviel bij uw partner!)

"Wat is er afgelopen tijd gebeurd in mijn bedrijf? Hoe is het met de kwaliteit gesteld? Is de omzet in de tweede helft op een goed peil, zodat ik ook alle rekeningen kan betalen? Hoe denken de consumenten nu anno juli 2010 over het zonnen? Hoe zou het het komende half jaar gaan? Toch niet zo slecht alstublieft als het najaar/winter in 2009/2010?!!”

“Als ik terug ben”, mijmerde u verder, “ga ik het goed aanpakken, met acties, met goede voorlichting, actiever worden voor de branchevereniging SVZ, beter met mijn personeel omgaan, opleiding Zonneconsulent bij de LOI volgen, meer met marketing doen, kortom ik steek de handen uit de mouwen en ga......." En al mijmerend valt u in een heerlijk diepe slaap met het ruisen van de zee op de achtergrond........

Velen van u hebben deze gedachten/dromen, maar wat doet u werkelijk met al deze goede voornemens? Hoe gaat dat als u niet meer blootsvoets op het strand loopt, maar de deur van uw onderneming weer open doet? Weet u zich dan al deze goede voornemens nog te herinneren?

Hoe vaak gaan ondernemers dan weer verder met hun door de jaren heen opgelopen tunnelvisie! Ze duiken in de tunnel van de alledaagse beslommeringen en “vergeten” alle goede voornemens.

Toch zal men in deze moeilijke tijd van economische recessie, negatieve publiciteit en weersinvloeden meer dan intensief moeten ondernemen! Juist nu is het van groot belang om alle zeilen bij te te zetten. KOM UIT DIE TUNNEL en onderneem!!!

Er is zoveel te ondernemen! Doe aan marketing, verbreed je kennis, hou je op de hoogte van alle positieve en natuurlijk negatieve publiciteit rondom het zonnen! Momenteel is er zoveel goeds te melden. We zien een steeds positievere houding ten opzichte van de zon en daarmee ook de zonnebank, want we hebben niet altijd zonlicht in de natuur tot onze beschikking! Zeker de laatste maanden niet, want vanaf eind juli is het eigenlijk geen mooi weer meer geweest en voorlopig houdt deze tendens (gelukkig) nog aan.

Voor ons als branche is het (zon)licht aan het eind van de tunnel al zéér goed zichtbaar!

Ziet u het (zon)licht ook al?!

Huib J. van Heest SVZ Voorzitter

Edities