Even voorstellen: Chris Clawson

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr9 2010

business I Column Marie Anne van Laak

I body LIFE 9I2010

Een beurs vol hongerige exploitanten……

En bijzonder was hij wel, deze editie 2010. De naar verhouding beknopte expositieruimte, het gereduceerde aantal deelnemers en de gewijzigde openingstijden hebben voor heel wat tumult gezorgd en dus aardig wat stof doen opwaaien. Het onderwerp van gesprek tussen de standhouders – en tijd was er voldoende om deze gesprekken aan te knopen – heeft geleerd dat de stilte tijdens de avonduren zich volledig conform voorspelling heeft geopenbaard. De geskipte ochtenden en de rustige openingsuren tussen zes en negen, zijn bij menig exploitant in het verkeerde keelgat geschoten. Zonde van de tijd, de energie en de gemaakte kosten, want zo’n beurseditie kost uiteindelijk toch wel een paar centen….. Daarentegen werd de vrije zondag, door de meeste deelnemers, wel in dank afgenomen.

Aan de hongerige magen (wij zijn tenslotte gewend om tussen zes en zeven in de avond onze buikjes te vullen met minimaal een simpele doch warme maaltijd) was door de organisatie niet veel aandacht besteed. Een maaltijd zoals beschreven was echter niet te krijg noch te koop op de beursvloer of directe omgeving. De reden waarom na sluitingstijd naarstig op zoek moest worden gegaan naar een voedselverstrekker die in deze late uurtjes nog wel bereid was om de hongerige magen te voorzien van een warme delicatesse. Een moeilijke, zo niet bijna onuitvoerbare opdracht waardoor men vaak tevreden moest zijn met een broodje of een “snack” bij de typisch Hollandse snackcorner, dan wel genoegen moest nemen met een stevige burger van McDonalds .

En dan te bedenken dat er beursorganisaties zijn die zowel bezoeker als exploitant geheel gratis tijdens de beursdagen rijkelijk voorzien van de lekkerste en meest variabele, zowel warme en koude als vaste en vloeibare versnaperingen. Maar uiteindelijk is de verzorging van de inwendige mens niet de enige honger die men wenst te stillen bij het organiseren dan wel bezoeken van een beurs.

Het gezamenlijke doel is het maken van nieuwe, en het onderhouden van bestaande contacten. Zien en gezien worden, waardoor opdrachten worden gegund met als uiteindelijk doel de honger naar omzet te stillen en, als het even kan, de broodnodige winst te genereren.

Uiteindelijk, de rekening opmakend, hopen we te kunnen concluderen dat de momenten waarop zich de meeste serieuze bezoekers hebben gemeld de moeite waard zijn geweest en rijkelijk hebben gezorgd voor het bereiken van de gewenste resultaten. Is dat zo, dan zal de volgende editie zich kunnen beperken van donderdag tot en met zaterdag 12 tot 18 uur. Dan zal de honger naar voedsel en omzet op comfortabele wijze zijn gestild.

De beursdagen zijn weer voorbij, de stands opgeruimd en met de meeste “leads” is een afspraak gemaakt. Tijd om even terug te blikken op deze bijzondere editie van de Fitness & Health dagen 2010.

Marie Anne van Laak

Delcom

Edities