Company Profile Moerman Stofferingen

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr9 2010

business I Column erik heemskerk

I body LIFE 9I2010

Werk aan de winkel

Als ik de goede en verbeterpunten bij elkaar optel ben ik een zeer tevreden mens. De beurs is voor het eerst op donderdag tot en met zaterdag open geweest. De verschuiving van zondag naar donderdag lijkt nu al een succes: meer mensen hebben de weg op donderdag naar de Jaarbeurs weten te vinden dan de zondag van de afgelopen jaren. En de kwaliteit van het publiek, zoals dat zo mooi heet, wordt stukken beter gewaardeerd.

Verbeterpunt zijn de openingstijden. Voor het eerst een avondopening op donderdag en vrijdag. En ook al moet er nog uitgebreid geëvalueerd worden, ik durf nu al te stellen dat het geen succes was. Als lezer heeft u hier misschien geen boodschap aan, want u komt wanneer het u uitkomt. En terecht! Om het toch relevant te maken voor u: volgend jaar zijn de openingsdagen en tijden elke dag hetzelfde: donderdag 6 tot en met zaterdag 8 oktober 2011, 11.00-18.00u. Dan weet u dat vast.

Goed punt zijn de inhoudelijke sessies. Deze zijn veelvuldig bezocht door een zeer divers publiek. Van tevoren gaf ook meer dan 30% van de bezoekers aan, één of meerdere activiteiten te bezoeken. We weten dat in de drukte van de beurs u er niet altijd aan toekomt en dus niet elke inschrijver ook daadwerkelijk een sessie bezoekt. Anderzijds zijn er voldoende mensen die ter plekke gegrepen werden door het verhaal van een spreker en bleven luisteren naar zijn of haar verhaal.

Om de logistiek te verbeteren is de plattegrond dit jaar voorzien van een logische nummering van 1 tot en met 130. Een idee van de vormgever van de catalogus. En het leek te werken. In het verleden zag ik mensen eindeloos om een plattegrond heen draaien om er achter te komen waar nou die ene stand was. Waar ze nu waren. En hoe van A naar B te komen. Wat ik heb mogen constateren is dat het vinden van stands veel sneller/gemakkelijker ging. Of men ook gemakkelijk van A naar B kwam weet ik niet. Ik ben niet meegelopen. Maar het lijkt wel logisch dat als je snel/makkelijk vindt waar je bent en waar de exposant is die je zoekt, je ook de weg goed weet te vinden.

Voorlopig laatste verbeterpunt is de routing naar de entree. Ondanks twee zuilen van 3 meter hoog en 20 gympen van ruim 2 meter lang zijn er nog aardig wat mensen de verkeerde kant op gegaan. Ook daarvoor hebben we voor volgend jaar al een oplossing: we verhuizen naar hal 3 en hal 4 in het complex. De ‘normale’ bewegwijzeringfaciliteiten van de Jaarbeurs kunnen dan weer gebruikt worden en zo weten we zeker dat iedereen snel de weg weet te vinden.

Eergisteren Fitness & Health Benelux 2010 afgesloten. Er is weer werk aan de winkel. Voor de exposanten/deelnemers aan de beurs om de contacten die gelegd zijn op te volgen. Voor de bezoekers aan de beurs om de opgedane ideeën om te zetten in actie: iets kopen, anders organiseren, keuzes maken. Voor de beursorganisator om de bakens te verzetten naar 2011. Kortom iedereen moet aan de bak met het ‘resultaat’.

Erik Heemskerk

Project manager Fitness & Health Benelux

Edities