Suunto M-Serie

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr9 2010

business I news

I body LIFE 9I2010

NEWS

Revolutionair fitness toestel

De Carver is het eerste volledige cardiovasculaire fitnesstoestel dat een skibeweging simuleert. Als enig cardiotoestel in de fitnessbranche voorziet de Carver in een goede heuprotatie tijdens de beweging. Dit biedt een groot voordeel in een revalidatieproces. Daarnaast is de Carver hét toestel bij uitstek voor een goede voorbereiding op de wintersport. Wie traint op de Carver heeft aantoonbaar minder kans op blessures en spierpijn tijdens het skiën. Dit wordt bevestigd in een onderzoek gedaan door de afdeling bewegingswetenschappen van de Universiteit van Maastricht.

De effectieve diagonale training is ideaal om af te rekenen met de bekende probleemzones BBB, heupen en dijen. De Carver biedt u een compleet nieuwe beweging die natuurlijk aanvoelt en vooral erg leuk is om te doen!

Meer weten?

Bezoek onze website www.carverfitness.com en bekijk de demovideo.

Geïnteresseerd in een try-out of een demonstratie? Carver Fitness komt bij u thuis met een speciaal ingerichte demo truck!

Actueel nieuws

uit de markt

The power of human energy..

Tijdens Fitness & Health Benelux presenteerde Technogym de conceptsportclub van de toekomst.

Technogym liet zien dat lichamelijke activiteit van mensen omgezet kan worden in elektrische energie. Elke bezoeker heeft tijdens de beursdagen kunnen fietsen in de Green corner van Technogym. De energie welke vrijkwam door het fietsen werd gebruikt om Segways ( = elektrische step) te laten rijden. De geleverde bijdrage kon worden beloond met een prijs. (De prijswinnaars zijn reeds bekend gemaakt).

Technogym heeft als droom in de toekomst fitnesszalen in te richten met apparatuur welke energie opwekkend werkt. De opgewekte energie kan worden gebruikt om elk gewenst elektrische apparaat te laten functioneren, zo kan energie bespaard worden. Energie besparen betekent zorgen voor het klimaat, minder vervuiling van het milieu en kostenbesparing.

Een gezond leven begint bij een gezonde leefomgeving. Iedereen kan een bijdrage leveren. Technogym maakt een begin met Technogym Green.

Garderobe lockers van kunststof én ultiem comfortabele polsbandjes

Dat zijn twee producten van o27 Locker Concept, elk met een unieke meerwaarde voor zowel de gebruiker als de eigenaar.

De lockers zijn lichtgewicht en bovenal roestvrij. Dus ook geschikt voor toepassing in vochtige ruimtes. Het module systeem maakt een indeling met meerdere maten mogelijk en zelfs eenvoudig te wijzigen. De polsbandjes met een krulsnoersluiting schuif je makkelijk om pols, enkel of flesje. De sleutel is weggedraaid in de huls, de band zit comfortabel, beide prikken en snijden dus niet in de huid. Bovendien is het omdoen een stuk eenvoudiger dan bij een traditioneel gesp bandje.

Meer info: www.o27.nl

EREPS erkent EFAA opleidingen

Vanaf oktober 2010 zal onze brancheorganisatie Fit!vak de registratie van EREPS.NL gaan beheren. Dit is een register waar gekwalificeerde fitness professionals zich kunnen registreren. EFAA opleidingen is net als Fit!vak van mening dat dit een grote en noodzakelijke stap is naar het waarborgen van kwaliteit en verdere professionalisering binnen de fitnessbranche.

Om u als fitness professional te kunnen registreren dient u aan te tonen dat u een door Fit!vak erkend diploma heeft. Fit!vak erkent ook de rijkserkende opleidingen van EFAA (voorheen AFN opleidingen). Deze werden vanaf 2005 door EFAA / AFN in samenwerking met CIOS Sittard aangeboden. Het overhandigen van dit diploma geeft u dus het recht om u te registreren in EREPS.NL op niveau 3.

Mocht u nog vragen hebben over de erkenning van uw opleiding, neem dan gerust contact op met EFAA opleidingen op telefoonnummer 0495-542147.

Zwevende kasten

De inrichting van een sportcentrum is vaak een belangrijke eerste indruk bij het betreden van het gebouw.

De garderobekasten van Sistim B.V. kunnen 'zwevend' geplaatst worden op een draagconstructie aan de muur zonder pootjes. Door indirecte verlichting wordt een zeer ruimtelijk effect verkregen. Voor meer informatie kunt u kijken op onze website www.sistim.nl

NASM PT opleiding van EFAA nu ook nationaal erkend!

In maart 2009 heeft EFAA opleidingen de NASM PT opleiding naar Nederland gehaald. Deze opleiding voldoet aan alle Europese kwaliteitsnormen, waardoor men - wanneer men met succes de opleiding heeft afgerond - zich in EREPS.EU kan registreren. Fit!vak heeft te kennen gegeven dat de mensen die deze opleiding hebben afgerond zich nu ook kunnen registreren in EREPS.NL op niveau 4. De inhoud van de NASM PT opleiding die in 2011 van start gaat, wordt aangevuld met de aanvullende nationale kwaliteitseisen waardoor de NASM PT opleiding van EFAA vanaf 2009 en in de toekomst gewoon op niveau 4 nationaal erkend is.

Mocht u nog vragen hebben over de erkenning van uw opleiding, neem dan gerust contact op met EFAA opleidingen op telefoonnummer 0495-542147.

Retentie = “if you can't beat them, join them”

FEIT: Vele klanten stappen het fitnesscentrum binnen om af te slanken. Helaas bereiken velen niet het gewenste resultaat en zeggen hun abonnement op.

Maar ….. afslankstudio’s leven er van en boeken wel succes!

1 + 1 = 1

Breng de afslankstudio in het fitnesscentrum!

Wie zegt dat dit twee verschillende werelden zijn?

Implementeer het Vacurol-concept in het fitnesscentrum. U biedt uw klant een perfect

afslank concept, biedt goede resultaten en

verhoogt zo uw retentie.

De combinatie van VacuMove apparatuur en de Vacurol geven gegarandeerd goede resultaten. En juist daar waar de klant (vrouw) het wil.

De probleemzones buik, billen, benen!

En uw klanten (kunnen) blijven fitnessen, aerobicen en spinnen!

U bent 2 in 1

Vacurol-concept … Dat is pas een retentie tool!

Informatie: www.welness-en-figuur.nl

Les Mills lanceert SH’BAM op Fitness & Health Benelux

Niemand minder dan Phillip Mills was naar Nederland afgereisd om in het HDD seminartheater enkele lezingen te geven. De lezing van Mills over “International Trends in Clubmanagement” trok een breed publiek. Menig branchegenoot bracht een bezoek aan de beurs om Phillip Mills in levende lijve te aanschouwen en te kunnen delen in zijn brede kennis over clubmanagement. De reacties achteraf waren dan ook zeer positief.

Voorverkoop SH’BAM

De voorverkoop van het nieuwe Les Mills programma SH’BAM startte op Fitness & Health Benelux. Veel clubmanagers, groepsfitnessmanagers en/of instructeurs waren nieuwsgierig naar het nieuwste Les Mills programma. In de “Silent Disco” kon men met een koptelefoon op het hoofd, via een LCD scherm een masterclass van Rachael Cohen volgen. Het Les Mills team stond natuurlijk klaar om alle vragen te beantwoorden. En bij twijfel kan men voor alle “ins & outs” over SH’BAM direct terecht bij Phillip Mills. Mills over SH’BAM: “Deelnemers aarzelen vaak of ze deel zullen nemen aan een groepsfitnessprogramma, maar de meeste mensen twijfelen niet over een avondje stappen en de hele avond dansen op de dansvloer! Wij zijn erop uit om de muziek, moves en atmosfeer uit discotheken naar fitnessclubs over de hele wereld te brengen.”

Op de beurs hebben veel clubs SH’BAM in hun programma verwelkomd. Binnenkort zullen dan ook een groot aantal Clubs starten met SH’BAM. De ketens Fitness First en Health City zullen hierbij het spits afbijten. SH’BAM is een uniek dansprogramma, wat voor een omslag gaat zorgen binnen de fitnessbranche: zowel voor leden als voor clubs. “De eenvoud zal de kijk van deelnemers op dans workouts veranderen”, zegt Mills. “Wij gaan bewijzen dat dans niet alleen voor de ritmisch begaafden is.”

Voor meer informatie over de eerste SH’BAM basisopleidingen in

2010, kunt u contact opnemen met Les Mills via telefoonnummer

+31 (0)416 34 97 25.

body LIFE 9I2010 I

Edities