NewLineReport SH’BAM!

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr9 2010

branche actueel I advertorial

I body LIFE 9I2010

Suunto M-serie: altijd een Personal Coach bij de hand

Voor mensen die recreatief willen sporten en een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken heeft Suunto een nieuwe serie eenvoudig te bedienen fitnesshorloges gelanceerd: de Suunto M-serie. Het kan soms lastig zijn om naast je werk en andere verplichtingen de motivatie te vinden om te gaan sporten. Met de M-serie is dat verleden tijd.

De M-serie kenmerkt zich door eenvoud en duidelijkheid. Eenvoudig, omdat de gehele bediening uit slechts drie knoppen bestaat. Duidelijk, omdat de M-serie gebruikt maakt van een goed af te lezen display (ook tijdens de workout). Ook makkelijk: de M-serie bevat 9 talen, waaronder het Nederlands. In totaal zijn er 9 modellen beschikbaar.

Begeleiding en Motivatie

Wil je je conditie verbeteren of wil je afvallen, de Suunto M-Serie begeleidt en motiveert je hierbij. De mate van begeleiding en motivatie varieert per model. Zo geeft de Suunto M1 en M2 real-time de duur van de workout, de hartslag, de gemiddelde hartslag, en de hartslagzone aan. De Suunto M4 en M5 gaan een stap verder en zijn te vergelijken met een virtuele Personal Coach. De begeleiding en motiverende berichten op het display helpen je vasthouden aan een actieve levensstijl. En omdat de dagen niet altijd volgens plan verlopen, zal het – waar nodig – jouw trainingsschema automatisch aanpassen. Het trainingsschema van de M4 en M5 is gebaseerd op een vooraf ingesteld doel: verbeteren van de conditie, gewicht (afvallen) of vrij trainen. Bij de M2/M4/M5 wordt een Comfort Dual Belt geleverd. De Comfort Dual Belt zendt zowel een analoog (compatibel met meeste fitnessapparatuur) en een digitaal signaal (compatibel met Suunto Fitness Solution) uit. Verder kan de M5 worden uitgebreid met diverse POD's (Bike, Foot en GPS) waardoor snelheid en afstand wordt geregistreerd tijdens het fietsen of hardlopen.

Movescount

De Suunto M4 en M5 hebben de mogelijkheid de opgeslagen Moves (logs) met behulp van een optionele Movestick up te loaden naar movescount.com. Deze nieuwe online community biedt voor elke sporter de gelegenheid om zijn prestaties te documenteren, te verbeteren, te vergelijken en te delen met anderen. Een interessante online dienst als je wilt beginnen met trainen, of juist serieus met je trainingen om wilt gaan, of om je sportervaringen te delen met (nieuwe) vrienden van over de hele wereld.

Elke sportervaring is een Move: of het nu een dagelijkse rondje joggen in het park is, een halve marathon, of de beklimming van een hoge berg. Verder kun je elke Move eenvoudig verrijken met Foto’s (Flickr) en Video (YouTube). Om interessante Moves te bekijken uit verschillende takken van sport surf je gewoon naar Movescount.com en bekijk de Moves met de hoogste waardering. Movescount is eenvoudig te integreren met Twitter en Facebook. Er bestaan ook diverse groepen waaraan je deel kunt nemen. Staat er geen geschikte groep bij dan maak je er zelf een aan.

Movescount.com is toegankelijk voor iedereen die interesse heeft in sport of fitness. De moves zijn namelijk zeer makkelijk up te loaden vanuit je Suunto. Ook voor Mac-gebruikers is er goed nieuws: bovenstaande modellen zijn nu dus ook compatibel met een Apple-computer.

Edities