Virtuagym's platform uitgerold in 350+ clubs in 4 landen

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr10 2014

Virtuagym biedt een trainings- en voedings-app voor consumenten, die wereldwijd al meer dan 5 miljoen keer is gedownload en daarmee één van de populairdere apps is in deze markt. Sinds 2012 biedt het bedrijf tevens een oplossing voor fitnesscentra en personal trainers, die met Virtuagym Professional het programma in eigen merk en huisstijl kunnen aanbieden aan hun klanten.

In 2013 haalde de start-up groeifinanciering op bij Sanoma Ventures, de investeringstak van Sanoma Media, waarmee ingezet is op verdere groei. Inmiddels werken meer dan 1200 clubs en personal training bedrijven in 23 landen met Virtuagym Professional. Het binnenhalen van Basic-Fit als klant past binnen Virtuagym's ambities om internationaal hét fitnessplatform voor consumenten, clubs en personal trainers te worden. “Basic-Fit is net als Virtuagym een exportproduct uit Nederland met een ambitieuze expansiedrift”, zegt Hugo Braam, medeoprichter van Virtuagym. “We hebben direct ons programma in het Frans en Spaans moeten vertalen voor hen. Dit gaat ons nu ook helpen die markten actief te bedienen.”

Zelfmanagement

Leden van Basic-Fit krijgen toegang tot Basic-Fit Online, een platform en app, waar ze hun training, voeding en voortgang kunnen bijhouden. Het grote voordeel van Virtuagym is dat het kan worden ingezet ter ondersteuning van een trainer, maar ook als zelfmanagement-oplossing. Zo kunnen leden waar ze maar willen op hun eigen tempo aan hun persoonlijke fitnessdoelen werken. Dit sluit goed aan bij de formule van Basic-Fit, waar leden veelal zelfstandig trainen. René Moos, CEO van Basic-Fit: “Wij zijn altijd op zoek naar vernieuwingen in de fitnessmarkt en willen met innovatie voorop lopen. Virtuagym is net als Basic-Fit leider in de markt waarin zij opereren. Wat dat betreft zijn we verheugd over deze samenwerking tussen twee Nederlandse bedrijven van internationaal allure.”

Basic-Fit

Basic-Fit is de grootste fitnessketen van Nederland en de drie-na-grootste in Europa. In totaal heeft de keten ruim 350 fitnessclubs in Europa, waaronder in België, Frankrijk en Spanje. Het dagelijks bestuur is in handen van CEO René Moos en CFO Hans van der Aar. Zie ook www.basic-fit.nl.

Virtuagym

Virtuagym ontwikkelt software voor consumenten, fitnesscentra, personal trainers, fysiotherapie en bedrijfsgezondheidsdiensten. Het bestaat uit een sociaal platform met oplossingen voor training, voeding en voortgangsregistratie. Voor de zakelijke klanten is er de mogelijkheid dit in eigen merk en huisstijl aan te bieden, in combinatie met oplossingen voor ledenadministratie, online boeken en facturatie. Daarmee is het een unieke all-in-one oplossing in de markt. Virtuagym bestaat uit een team van 23 mensen die vanuit het kantoor in Amsterdam klanten bedienen over de hele wereld.

Meer weten over Virtuagym? Kijk op

http://www.virtuagym.com/professional

Virtuagym, de start-up van de Nederlandse broers Paul en Hugo Braam, heeft fitnessketen Basic-Fit als klant binnengehaald. Basic-Fit, in Nederland bekend van de Kom-op-nou!-reclame met Tatjana, is de op drie na grootste keten in Europa en heeft met Virtuagym een contract getekend voor de uitrol van Virtuagym's coachingsoplossing voor al haar vestigingen in 4 landen.

Virtuagym's fitnessplatform en apps uitgerold in 350+ clubs in 4 landen
Edities