Vijf nieuwe wearables

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr9 2014
Vijf nieuwe wearables

We worden dood gegooid met allerhande wearables. Onderzoeksbureau Gartner publiceerde onlangs een onderzoek waarin men vermeldt dat wearables pas in 2016 écht doorbreken. Ondanks dat houden we u toch graag op de hoogte van de nieuwste wearables.

Sensoria Smart Sock Fitness Tracker

Smart wristbands kennen we al, maar nu zijn er ook smart socks bands. De Sensoria Fitness Tracker heeft zijn beoogde doel gehaald op Indiegogo. Sensoria bestaat uit sokken die speciale textiel sensoren hebben. Als je de sokken hebt aangetrokken, kun je via de enkelband aan een van de sokken de Fitness Tracker activeren. De band houdt onder andere je stappen, snelheid en je verbrande calorieën bij via de app.

Muse

Muse is een zogenaamde 'brain fitness tool' die je helpt bij het terugbrengen van stress en het verbeteren van je focus. Muse is gekoppeld aan een app via Bluetooth. Na het synchroniseren van Muse kun je aan de slag met de oefeningen. Ideaal voor het verbeteren van je focus en voor het aanleren van nieuwe kalmeringstechnieken.

Lumo Lift

Een ideale wearable voor mensen met een kantoorbaan. De Lumo Lift plaats je op je kleding naast je sleutelbeen. Zodra je nek verslapt, gaat de Lumo Lift trillen totdat je opstaat of weer recht gaat zitten. Daarnaast kan de Lumo Lift ook je houding meten gedurende de dag in samenwerking met de Lumo Lift App.

meMINI

De meMINI is een camera in wearable vorm. Met de meMINI kun je gemakkelijk je favoriete momenten vastleggen op video. De meMINI neemt constant op, maar door de speciale 'Recall' button kun je een gedeelte wat je hebt gefilmd opslaan. Daarnaast zit er bij de meMINI ook 'magnacatch' waarmee je het device op verschillende plekken kunt dragen.

Mi.mu

Je kent het vast wel als je onderweg op de fiets of te voet naar muziek luistert. 'Even' doorspoelen naar de volgende track is vaak lastiger dan je denkt. Daar kan de Mi.mu wearable je bij helpen. Met de Mi.mu handschoenen kun je je muziek controleren en bedienen door middel van handbewegingen. Ondanks dat de Mi.mu niet zijn beoogde doel op Kickstarter heeft gehaald, zijn de Mi.mu handschoenen toch in ontwikkeling. De muzikant Imogen Heap heeft een bijdrage geleverd aan het hele project. Wanneer de Mi.mu officieel wordt gelanceerd, is nog niet bekend.

Bron: Dutch Cowboys

Edities