Slimmer fit en gezond

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr9 2014
Slimmer fit en gezond

Dat is de slogan van SlimBezig!, een nieuw trainingscentrum midden in Veldhoven. Speciaal voor iedereen die zich niet thuis voelt in de gewone sportschool, maar wel wil werken aan een fitter en gezonder lichaam: slim, snel en effectief.

SlimBezig! is opgericht door Martijn van der Pijl, in de fitnessbranche al jarenlang bekend via Greinwalder & Partner en sinds 4 jaar van het Milon Cirkel concept en recent het Five Rug en Gewrichtsconcept. Na al die jaren rondkijken heeft Martijn besloten zijn ervaringen te bundelen tot zijn eigen trainingscentrum.

“Ik wilde geen traditionele sportschool”, vertelt Martijn van der Pijl. “En ik heb ook lang nagedacht over de naam voor het centrum. Ik wilde met de naam opvallen en er een verhaal omheen kunnen bouwen. We spreken met dit centrum ook een andere doelgroep aan en hadden in eerste instantie de naam GoedBezig in gedachten, maar die bleek al gereserveerd. Het is toen SlimBezig! geworden dat in feite een dubbele betekenis heeft. Het zegt bovendien in een woord waar voor we staan. Kort en krachtig.”

Ontstaan

SlimBezig! is een initiatief van Martijn van der Pijl en zijn broer Joost, twee rasechte Veldhovenaren. “Als ondernemer is het belangrijk om je wortels te hebben in de plek waar je zit om connectie te kunnen maken met andere ondernemers in het dorp”, vertelt Martijn. “Ik wilde dus het liefst een sportschool in mijn eigen dorp. Daarbij heb ik ook gekeken naar de concurrentie. Ik heb alleen faciliteiten aangeboden die er in Veldhoven nog niet zijn. Op die manier boor ik een doelgroep aan die nog niet bediend wordt door het huidige aanbod.” Het hart van het trainingscentrum is de Milon Cirkel. Met deze unieke combinatie van conditietraining en spierversterkende oefeningen wordt het hele lichaam in slechts 35 minuten getraind. De persoonlijke chipkaart zorgt ervoor dat de oefeningen altijd veilig en efficiënt worden uitgevoerd. Daarnaast biedt SlimBezig! een tweede pijler in het concept: Het Five rug&gewricht concept. Five is een reeks uitgekiende oefeningen waarmee men de complete spierketens in het lichaam actief traint. Five maakt de spieren langer en sterker en verlicht matige tot heftige pijn in het bewegingsapparaat en werkt al binnen enkele trainingen. Ten slotte is er nog een derde pijler: Fit & Slank. Het is een 8-weekse cursus om op een verantwoorde manier gewicht te verliezen en wordt gegeven door Anja Bastings, bekend van TV-programma's bij RTL4 en AVRO. Mensen die komen sporten kunnen een keuze maken uit de drie bovengenoemde pijlers: de Milon Cirkel, Five en Fit & Slank. Voor het laatste concept moet wel extra voor betaald worden. Er zijn abonnementen met meerdere looptijden.

Verwachtingen

Martijn heeft hoopvolle verwachtingen van SlimBezig! “Tijdens de pre-sales hebben zich 130 mensen ingeschreven voor een proeftraining. Na de eerste flyeractie en openingsweekend staat de teller op 200 proeftrainingen. Ook via Facebook en de website krijgen we aanmeldingen. Op de lange termijn hopen we tussen de 400 en 500 leden te hebben. Daarmee kunnen we een goede boterham verdienen en tevens onze kwaliteit waarborgen. Zelf ben ik er operationeel 2 dagdelen per week bij betrokken. We hebben 3 toppers gevonden en die gekneed tot SlimBezig!-coach die hier op de vloer mijn filosofie gaan uitdragen. De rest van de tijd ben ik met de Milon- en Five-concepten bezig. Je zou me een ervaringsdeskundige en collega kunnen noemen. Dit centrum vormt tevens een showroom voor de Milon Cirkel en het Five concept. Ik hoor dat veel klanten en collega's hebben gezegd dat ze een komen kijken, want ze zijn benieuwd hoe Van der Pijl zijn centrum heeft opgezet en ingericht.”

Voorbeeld

SlimBezig! is een prachtige studio geworden. Op 350 m2 staat centraal in het midden de nieuwste versie van de Milon Cirkel. Daarnaast tegen de wand het Five-concept. Achter in de zaak een kleedkamer en 4 individuele douches. Qua afwerking en design ziet het er allemaal strak en gelikt uit. Het is een fraai voorbeeld van hoe een Milon studio eruit zou kunnen zien. Martijn: “Dit is mijn visie voor nu en de toekomst hoe een hoogwaardig trainingscentrum ingericht dient te worden. Het past in de trend naar kleinere boetiekstudio's met een specifiek aanbod gericht om fitter en gezonder te worden. Via gerichte trainingen met de Milon Cirkel en in het Five circuit bereiken mijn leden op snelle en gemakkelijke wijze wat ze willen bereiken. Geen halsbrekende toeren en ook geen poeders en pillen in mijn centrum, maar op een slimme manier werken aan een betere gezondheid. Het is voor de consument zeer herkenbaar dat we ons met dit centrum sterk focussen op deze drie pijlers om mensen fitter en gezonder te laten worden.”

Martijn denkt dat hij met deze drie pijlers het juiste concept heeft aangeboord. In een plezierige omgeving en een markt die hij goed kent. “Het leuke is dat bakkerij Moeskop al inhaakt op ons concept en binnenkort SlimBezig!-brood (een speciaal speltbrood) gaat verkopen om samen met ons de strijd aan te gaan voor een betere gezondheid. Van dergelijke initiatieven gaat mijn ondernemersbloed harder stromen. Ik wil met SlimBezig! iets moois neerzetten zodat we over 5 jaar kunnen zeggen: we zijn slim bezig geweest.”

Edities