Nieuws

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr9 2014

Schaatslegende Ard Schenk ambassadeur Matrix Fitness

Oud wereld- en Olympisch schaatskampioen Ard Schenk wordt ambassadeur van Matrix Fitness. De schaatslegende maakte dit vanmiddag bekend in HealthCity Amstelveen, waar hij een inspirerende lezing gaf over gezond en actief ouder worden.

Schenk: “Mijn motto is gezond en fit ouder worden. Mensen bewust maken van het belang van een actieve leefstijl voor de gezondheid. Dat herken ik ook in de filosofie van Matrix Fitness die gebaseerd is op Health, Value & Sharing. Bovendien past de Matrix mentaliteit bij mijn eigen persoonlijkheid. Dit ambassadeurschap zie ik als een fantastische mogelijkheid om nog meer mensen in beweging te krijgen.”

CrossMaxx sponsor Rotterdam Throwdown

Op 1 februari 2014 wordt in Rotterdam The Rotterdam Throwdown georganiseerd. Al meer dan 400 atleten hebben zich ingeschreven! Het belooft een super evenement in de grootste box van Nederland, CrossFit Zevenhuizen, te worden. Wie is de fitste van Rotterdam en verre omstreken? Dat wordt duidelijk op de grote finale dag van 1 februari 2015. Om een plek in de finale af te dwingen is er eerst strijd in een unieke 'live on site' kwalificatie ronde. De competitie is open voor iedereen die op tijd is zich in te schrijven voor de beschikbare plaatsen.

Kijk voor meer informatie op

www.therotterdamthrowdown.nl.

Eerste Megawalk Challenge ooit

Vrijdag 24 oktober was het eindelijk zover: de eerste Megawalk Challenge ooit. Vital Center in Raalte was de organisator. Voor het goede doel, een nieuw te bouwen Hospice in Raalte, was er van alles georganiseerd. Zo ook de Megawalk Challenge. De aftrap was om 15.00 uur met alle prominenten uit Raalte, waaronder burgemeester en wethouders. Om 16.00 uur werd het startschot gegeven voor de in totaal 32-urige marathon.

De teams hebben in totaal 6312 kilometer gemegawalked. De totale opbrengst van alle activiteiten was 265.000 euro.

100 Bewegen is Medicijn coaches

Afgelopen maand is de EFAA gestart met het aanbieden van de Bewegen is Medicijn coach en steunpunt structuur. De Bewegen is Medicijn coach volgt in de toolbox de Bewegen is Medicijn e-learning en past die ook toe, het steunpunt committeert zich ook aan de inzet van de materialen zoals de Bewegen is Medicijn nieuwsbrieven.

In de afgelopen maanden zijn er al ruim 100 Bewegen is Medicijn coaches geregistreerd en al 4 centra die een erkenning hebben ontvangen voor Bewegen is Medicijn steunpunt. Hebben jullie de Bewegen is Medicijn e-learning al gevolgd en gebruiken jullie de Schijf van 3 al in jullie advies? Laat het dan even weten, dan kenmerken we jullie als Bewegen is Medicijn coach op www.bewegenismedicijn.nl. Verspreiden jullie bovendien ook nog de nieuwsbrieven lokaal, vraag dan de steunpunt check aan via info@efaa.nl om erkend steunpunt te worden.

Edities