Jury bodyLIFE Innovatie Awards bekend

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr9 2014
Jury bodyLIFE Innovatie Award 2014 bekend

Han Doorenbosch van TrainMore, Piet Willemsen van de VES, John van Heel van EFAA, Lilian Rijfkogel van Artros en Rob Geurts van Gold's Gym zijn nu een eigen shortlist aan het maken. Begin 2015 komt de jury een dag bij elkaar bij Gold's Gym in Nieuwegein waar de genomineerd een korte presentatie mogen houden. Tijdens deze presentatie zullen de deelnemende bedrijven de jury moeten overtuigen waarom juist zij de bodyLIFE Innovatie Award 2014 moeten winnen.

De jury

Onze vakjury bestaat uit een vijftal vakfanaten.

Rob Geurts, 23 juni 1959. 25 jaar topsporter. Eerst actief als bobsleeër, later als coach van Nederlandse en Japanse team. Meegedaan op verschillende Olympische Spelen als atleet en coach. Parallel daaraan eigenaar van fitnesscentrum Gold's Gym. Als een van de eerste in Nederland actief bezig met aerobics. Bracht in 2009 Zumba naar Europa. Zumba werd een razend succes.

Han Doorenbosch is oprichter van de fitnessketens Clubsportive en TrainMore. Daarvoor was hij docent aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding en rondde hij een Master Business Administration MBA. in 2010 af met een onderzoek naar kwalitatieve succesfactoren bij een groeiende fitnessketen. Sinds 2011 is hij bestuurslid van de Nederlandse branche- organisatie Fitvak.

Piet Willemsen is sinds 1986 getrouwd met Els en vader van drie dochters; Britt, Sammy & Rayette. In 1987 startte Piet, samen met zijn vrouw Els een eigen zwemschool in Oosterhout. Door de jaren heen is de zwemschool uitgebreid tot een professioneel gezondheidscentrum met fitness, groepslessen, body & mind, tennisbanen, sauna & stoombad, fysiotherapie en schoonheidssalon.

Daarnaast is hij sinds 4 jaar voorzitter van de 'Vereniging Exclusieve Sportcentra'. Piet heeft in diverse besturen gezeten, zoals Plaatselijke Koninklijke Horeca Nederland, MKB, Federatie (Detailhandel & Horeca) en Kamer van Koophandel.

John van Heel, geboren in 1962, gestart met een Sportinstituut in 1983 in Weert. In 1989 gestart met EFAA opleidingen en in 1994 met de Fitness Expert en management trainingen. Hij begeleide meer dan 100 ondernemers naar een ISO certificering en onlangs meer dan 80 naar een Preventiecentrum certificering. Vanaf 2009 zet John zich in tegen inactiviteit en voor de toepassing van de WHO beweegrichtlijn met Bewegen is Medicijn. In 2012 werd hierom gestart met het FitCoach activeringsprogramma voor particulieren en bedrijven, genaamd de FitCoach Leefstijl Challenge. Na de vraag over 'de belangrijkste activiteiten', blijkt dat de familie te zijn, John is (1014) 28 jaar getrouwd met Regina en samen hebben ze drie jongens, Tim (19), Rick (16) en Sem (11). Tevens heeft John een passie voor Afrikaanse muziek, hij speelt ruim 8 jaar Djembe, Afrikaanse trommel. Waar John zich in de toekomst mee bezig wil houden is Nederland activeren, allemaal minimaal 60 minuten per dag lekker bewegen en hier door middel van beweegcoaches, trainers, personal trainers en leefstijladviseurs ondersteuning in bieden.

Lilian Rijfkogel en haar man Peter zijn beide eigenaar van Artros BewegingsCentrum te Rijssen. Ze hebben hun eigen trainingsmethodiek ontwikkeld om mensen efficiënter en verantwoordelijk te laten bewegen en sporten. Daarnaast zijn ze ook importeur van FreeMotion, PACE en Terracoda Bike. Daarnaast is Lilian ook een vaste gastschrijver voor bodyLIFE Benelux.

Uitreiking bodyLIFE Innovatie Award 2014

De bekendmaking van de winnaars (publieksprijs en juryprijs) van de bodyLIFE Innovatie Award 2014 zal plaatsvinden op 16 maart 2015 in Kasteel de Hoge Vuursche in Baarn tezamen met de bekendmaking van de winnaars van de Fitnessclub van het jaar verkiezing.

Meer informatie: award.bodylifebenelux.nl.

Het was een behoorlijke zoektocht, maar met trots mogen wij u de jury voor de bodyLIFE Innovatie Award 2014 presenteren.

Lilian Rijfkogel

Piet Willemsen

Rob Geurts

John van Heel

1 LesMills

2 Pixformance

3 Surfset Fitness

4 Slim Legs van Greinwalder

5 Indoor Cycling Group

6 Five Rug & Gewricht Concept

7 Life Fitness

8 eGym

9 Keiser

10 Virtuagym

De tussenstand op moment van schrijven is als volgt:

Han Doornbosch

Edities