Nieuws

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr8 2014

Retentie Guru Paul Bedford komt naar Nederland

Life Fitness organiseert dit jaar een reeks van inspirerende clinics met uiteenlopende actuele thema's. Op 11 december 2014 staat een retentie seminar op het progamma onder leiding van Dr. Paul Bedford.

Retentie: iedereen in de branche weet precies wat ermee bedoeld wordt en de uitdagingen die hierbij komen kijken. Echter zijn er eenvoudig bewezen manieren om de retentie binnen uw club te verbeteren. Paul Bedford geeft in deze sessie inzicht hoe u de retentie in uw club kunt verbeteren.

Paul Bedford is in de fitness-industrie een bekende naam op het gebied van Customer Experience, retentie en natuurlijke verloop management. Hij heeft al meer dan 20 jaar ervaring en spreekt regelmatig op internationale fitnessconferenties. Ondernemers kunnen zich gratis inschrijven voor dit evenement bij Tesqua in Ede. Er zijn nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.lifefitness.nl

Europees succes voor het XCORE by XCO groepsfitness programma

Na Spanje en België starten er nu ook clubs in Frankrijk met het XCORE programma. Door dit succes probeert XCO Sports Company steeds meer onderscheid te maken tussen materiaal: XCO-Trainer® en programma: XCORE®.

Ook de nieuwe website www.xcoreworkout.com is onlangs gelanceerd en zeker een bezoekje waard. Hier wordt dit in alle talen nog eens haarfijn uitgelegd.

Start2move goes outside

Steeds vaker kiezen fitnesscentra er tegenwoordig voor om naast het aanbod aan individuele fitness en groepslessen, het aanbod uit te breiden met “outdoor-activiteiten” zoals Bootcamp- en Loopcursussen. Veelal worden deze activiteiten aangeboden door een aantal goedwillende Fitnessinstructeurs, die vaak geen specialistische kennis hiervoor hebben opgedaan.

Start2move biedt speciaal voor hen nu de specialisatie Bootcamp Trainer 2.0 en de cursus Looptrainer 3 erkend door de Atletiekunie. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan looptechniek, en –scholing en diverse voorbeelden gegeven hoe een veilig en uitdagende training kan worden verzorgd op diverse niveau's.

Vanaf november 2014 starten er weer diverse nieuwe cursussen in Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Den Haag , Groningen, Leeuwarden, Tilburg en/of Zwolle.

Kijk voor meer informatie op www.start2move.nl.

Recordopbrengst tijdens de Wintertijd Challenge

Op ruim 150 locaties door heel Nederland is er in de nacht van 25 op 26 oktober gesport voor kinderen met een spierziekte. De Wintertijd Challenge is een van de grootste sportieve goede doelen acties in Nederland. In totaal is er 319.600 euro opgehaald voor Spieren voor Spieren. Op de Wintertijd Challenge in Utrecht is de cheque met de voorlopige opbrengst in ontvangst genomen door ambassadeur Ronald de Boer. Het bedrag zal de komende dagen nog verder oplopen aangezien er nog steeds geld binnenkomt op de diverse locaties.

Edities