Precor presenteert nieuwe loopband

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr8 2014
Precor presenteert de nieuwe loopband uit de Experience Line

Precor, een van de toonaangevende fabrikanten van fitnessapparaten, presenteert de nieuwe loopband uit de Experience Line. Door de hoge betrouwbaarheid en het efficiënte systeem, komt het apparaat niet alleen tegemoet aan de eisen van de exploitant van de fitness-studio, maar zorgt het ook voor de sporter voor een zeer aangename training. Op basis van de ervaringen en de feedback van studio-exploitanten, sporters en technici, stelt de Experience Line met ultramoderne loopbandtechnologie een nieuwe norm.

“Een van de gronden voor onze positie als innovator en marktleider is, dat wij er heel veel waarde aan hechten regelmatig de meningen van onze klanten te peilen”, verklaart Adam Hubbard, directeur productmanagement Precor. “Zij blijven ons trouw, omdat ze weten dat wij ons focussen op hun succes. Wij ontwikkelen nieuwe technologieën die tegemoetkomen aan de eisen van onze klanten.” De nieuwe uitvoering van de Experience Line is gebaseerd op de resultaten van een uitgebreide studie met de drie belangrijkste belangengroepen: de exploitanten van fitness- en wellnessvoorzieningen, de sporters en de service technici. Hun gezamenlijke feedback leidde tot het ontwerp van drie nieuwe loopbanden, de TRM 885, TRM 835 en de TRM 811.

Belangrijkste verbeteringen: eenvoudig, modern design

Het ongecompliceerde en hedendaagse design van de nieuwe loopband past naadloos in de actuele productfamilie van Precor. De verlengde, zachtere handgrepen bieden een groter gevoel van individuele ruimte en een verbeterde ergonomie.

Geoptimaliseerde stabiliteit

Het volledig nieuwe frameontwerp optimaliseert de stabiliteit van de loopband, zorgt voor een veilig gevoel en maakt een stille werking mogelijk. Weinig geluid is voor de trainende een teken van kwaliteit en zorgt ervoor dat de gebruiker een volgende keer weer graag op de loopband stapt.

Grotere individualisering

Het nieuwe GFX-systeem is een breed loopbandoppervlak, dat krachtige trillingen absorbeert en daarbij maximale stabiliteit en een vaste afzet mogelijk maakt. Daarnaast heeft Precor de prestatie en efficiëntie van de Footplant Technologie (IFT) verbeterd. Dit systeem herkent veranderingen in de passen die de sporter maakt en past de snelheid van de loopband daarop aan. Voor een prettig trainingsgevoel is bovendien de opstaphoogte van de band verlaagd naar 24 centimeter.

Verbeterd onderhoudsgemak

De loopbanden van de Experience Line zijn gemakkelijker op te bouwen, schoon te maken en te onderhouden. De loopmat en het deck kunnen simpelweg met gangbaar gereedschap verwisseld worden. Een actieve statusmelding, de eerste in zijn soort, maakt het voor het onderhoudspersoneel en de exploitanten mogelijk, de status van het apparaat in een oogopslag vast te stellen.

Nieuwe statusmelding voor nog meer betrouwbaarheid

“Precor heeft met de nieuwe loopbanden van de Experience Line enkele werkelijk geniale vernieuwingen ingevoerd. De actieve statusmelding maakt het ons mogelijk bijvoorbeeld problemen snel vast te stellen en op te lossen”, vertelt Chris Pacifico, mede-eigenaar van de Eclipse Fitness in Green Brook, New Jersey. Elk model van de Experience Line herbergt de gepatenteerde stapdempingstechnologie, die een prettig en natuurlijk trainingsgevoel geeft. Fitness- en Wellnessstudio-exploitanten hebben de keuze tussen de modelvarianten TRM 885 met 21, TRM 835 met 26 of de TRM 811 met 7 verschillende programma's. “Wat Precor ons met de nieuwe modellen laat zien, is een antwoord op de wensen van de klant”, zegt Ed Kreuscher, eigenaar van drie Fitness-studio’s in New York. “Als we de nieuwe specials van producenten van fitnessapparaten binnen hebben, gaat het er ons niet om wie de meeste en grootste veranderingen doorgevoerd heeft, maar welke aanpassing voor ons en onze klanten de belangrijkste is. Precor doet zijn huiswerk en dat zie je.”

Verhoogde energie-efficiëntie

Geïntegreerd in de loopbanden van de Experience Linie van Precor, is de 4 HP AC Drive motor. Deze levert een vermogen als nooit tevoren bij een laag stroomverbruik. Deze efficiëntie draagt bij aan vermindering van de energiekosten van de exploitant met ongeveer 30 procent.

www.precor.nl

Bekijk de video van de nieuwe experience line op tv.bodylifebenelux.nl/precor

Bekijk hier de video

van de nieuwe

experience line