Immersive Fitness geeft nieuwe dimensie aan workout

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr7 2014

Fit!vak Personal Trainer

Diverse startdata in oktober op diverse locaties

Tijdens deze 2-daagse Fit!vak cursus leer je wat het vak van Personal Trainer inhoudt en hoe jij het onderscheid maakt. Belangrijke vragen zijn: Hoe kom ik aan klanten? Hoe zet ik mijn kwaliteit optimaal in? Hoe verdien ik een goed belegde boterham?

Pakket Personal Trainer Basis

Diverse startdata in oktober op diverse locaties

Dit pakket met o.a. de erkende Fit!vak opleidingen Fitnesstrainer A en Personal Trainer zorgt voor het fundament om aan de slag te gaan als Personal Trainer.

Pakket Personal Trainer Basis+

Diverse startdata in oktober op diverse locaties

Dit pakket vormt de basis voor elke Personal Trainer die graag met een Europees Erkend Diploma (EREPS 3+4!) aan de slag wil met specifieke doelgroepen (gevorderde sporters, topsporters en mensen met specifieke klachten en/of wensen).

Pakket Personal Trainer Pro

Diverse startdata in oktober op diverse locaties

Dit pakket is geschikt voor de ambitieuze Personal Trainer die naast het begeleiden van specifieke doelgroepen ook graag een deskundig voedingsbegeleiding wil kunnen bieden aan zijn of haar klanten. Dit zeer complete pakket met diverse Europees Erkende Fit!vak Opleidingen (EREPS 3+4) biedt bovendien uitstekende mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Sport en Voeding

Donderdag 30 oktober, Zwolle

Deze 4-daagse cursus is geschikt voor iedereen die meer kennis en praktische handvatten wil hebben om te komen tot een gericht voedingsplan. De cursus is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke onderzoeken en richt zich op diverse doelgroepen zoals mensen met overgewicht, sporters en diabetespatiënten.

Fit!vak Fitnesstrainer A

Diverse startdata in oktober op diverse locaties

Het erkende diploma Fitnesstrainer A van Fit!vak is een absolute must voor iedereen die aan de slag wil in de fitnessbranche als Fitnesstrainer of Personal Trainer. Start2move staat bekend om haar persoonlijke, praktijkgerichte aanpak en hoge slagingspercentages. Gemiste lessen kunnen te allen tijde gratis worden ingehaald.

Fit!vak Fitness trainer B

Diverse startdata in oktober op diverse locaties

Deze erkende Fit!vak opleiding is geschikt voor ervaren trainers die graag met een Europees Erkend Diploma Ereps 4 aan de slag willen als Personal Trainer of zich verder willen verdiepen als trainer.

Workshop Zwanger en Fit

Zaterdag 22 november, Zwolle

Deze workshop richt zich op (toekomstige) Trainers die zwangere dames optimaal willen gaan begeleiden om zowel tijden als na de zwangerschap optimaal fit te worden/blijven.

Loop- en conditietrainer

Zaterdag 1 november

Deze door de Atletiekunie erkende opleiding Loop- en Conditietrainer gaat zaterdag 1 november 2014 van start in Zwolle.

www.start2move.nl

NASM Personal Training

18 oktober, Broek op Langendijk

25 oktober, Alphen aan den Rijn

EFAA Opleidingen is een samenwerking aangegaan met ActiveIQ. Hierdoor heeft EFAA Opleidingen het recht om de Personal Training Opleiding van de NASM (National Academy of Sports Medicine) in de Benelux te exploiteren en te doceren. Als een cursist met goed gevolg deze opleiding heeft afgerond, dan ontvangt hij/zij alleen het internationaal erkend NASM diploma.

Fitness A plus opleiding

25 oktober, Lelystad

29 november, Weert

De Fitness Opleiding van EFAA leidt je op tot erkend Fitness A trainer, maar tevens bereiden we je voor om praktisch en kwalitatief aan de slag te gaan in de praktijk. De Fitness A (plus) opleiding bied je met behulp van e-learning, de mogelijkheid om op je eigen tempo, in een eigen online leeromgeving te leren, te herhalen, testvragen te doen en de webvideo oefeningen herhaaldelijk te bekijken.

Functionele Houding Specialist

25 oktober, Alphen aan den Rijn

De Functionele Houding Specialist is een specialistische opleiding die is ontwikkeld naar aanleiding van de toenemende behoefte van Personal Trainers en fitness professionals om mensen te kunnen helpen met veel voorkomende blessures en klachten aan het bewegingsapparaat. Deze opleiding geeft u naast de aanvullende kennis ook de vaardigheden die nodig zijn om op de juiste en professionele manier samen te werken met deze (gedeconditioneerde) klanten en medische professionals.

Meer informatie; EFAA - T 0495-533229

E info@efaa.nl - W www.efaa.nl

Immersive Fitness geeft nieuwe dimensie aan workout

De redactie van bodyLIFE mocht het zelf gaan ervaren tijdens THE PROJECT – Immersive Fitness. Met deze futuristische workoutbox toerde Les Mills door vijf Europese steden. Na Londen, Stockholm en Berlijn was op 10 september Amsterdam aan de beurt. Zodra je in de fitnessbox stapt, begeef je je in een andere wereld, doordat je wordt omringd door enorme videobeelden van bioscoopkwaliteit. Er wordt bovendien gebruik gemaakt van de nieuwste wrap-around projectors en LED-techniek. De workouts bestaan uit de volgende groepslessen: The Trip (RPM), Bodycombat/Grit Immersive en Bodyjam/Bodybalance Immersive.

Wij besluiten zelf op de fiets te stappen en sprinten over een digitale wielerbaan en beklimmen een gletsjer. Aan alle kanten worden we ondertussen ingehaald door virtuele fietsers. Hierdoor wil je nog harder en sneller gaan.

Exergaming

Nog helemaal beduusd van de ervaring ontmoeten we Les Mills Jr, bedenker van THE PROJECT en zoon van Phillip Mills, grondlegger van het immens populaire Les Mills. Vol enthousiasme vertelt hij over zijn inspiratie voor THE PROJECT en over zijn samenwerking met zijn goede vriend Adam Lazarus. “Wij brainstormen regelmatig over nieuwe ideeën voor de fitnessbranche. Toen we een video zagen van een muziekfestival in Londen, waarbij licht op het dak van het dansgedeelte werd geprojecteerd, ontstond het allereerste idee voor THE PROJECT.”

Het idee van exergaming heeft Les Mills als leidraad genomen. “Door 3D-componenten aan de lessen toe te voegen, veranderen muren in werelden. Hierdoor kun je een eenvoudige ruimte omtoveren tot een buitengewone plek, waardoor je nog meer plezier aan je workout beleeft. Door het spel- en competitie-element doe je bovendien net iets beter je best.”

Iets wat volgens hem met name de jongere generatie aanspreekt. “Natuurlijk is het voor iedereen geschikt, maar met name de jongere doelgroep zal zich erdoor aangetrokken voelen. Deze generatie is gek op games en altijd op zoek naar iets nieuws.”

Overweldigend

De reacties van het publiek zijn volgens hem overweldigend. “Doordat we in Amsterdam op het Museumplein stonden, kwamen er veel mensen kijken wat er daar allemaal precies gebeurde. Iedereen die de lessen heeft ervaren, raakte er maar niet over uitgepraat.”

De bedoeling is dat Immersive Fitness in de toekomst een permanent concept wordt in de sportscholen. “Er is al heel veel interesse voor dit concept. Juist omdat het een nieuwe manier is om mensen in beweging te krijgen. Op dit moment praten we met wereldleiders op het gebied van fitness en entertainment over hoe dit verder uit te rollen. We streven en naar om binnen nu en een paar jaar Immersive Fitness in de eerste sportscholen te kunnen introduceren.”

Bekijk op tv.bodylifebenelux.nl/immersivefitness de aftermovie van het Immersive Fitness event in Amsterdam.

Hoe maak je workouts zo leuk dat het voor iedereen de moeite waard is om van de bank af te komen? Door er een nieuwe visuele dimensie aan te geven, waardoor je het gevoel krijgt dat je onderdeel uitmaakt van een videogame. Les Mills & Reebok laten met Immersive Fitness groepslessen transformeren tot een ultieme fitnessbeleving.

Tijdens THE TRIP krijg je het gevoel alsof je meedoet aan een echte fietswedstrijd.

Klik hier voor de

aftermovie van het

Immersive Fitness event

in Amsterdam

Met name de jongere doelgroep zal zich door Immersive Fitness aangesproken voelen’, aldus Les Mills Jr.

Visie Bas Hollander op Immersive Fitness

Bas Hollander, international Master Trainer van Les Mills, verzorgde tijdens THE PROJECT de workouts BODYCOMBAT & Les Mills GRIT. Volgens hem hoeven mensen niet bang te zijn dat de rol van instructeur helemaal verdwijnt met de komst van Immersive Fitness, zoals bij virtuele groepslessen vaak wel het geval is. “De instructeur is er juist om je mee te nemen in de ervaring”, vertelt hij. “Goede en gedegen coaching blijft ook bij deze lessen dus heel belangrijk.”

Zelf is hij ook één en al enthousiasme over Immersive Fitness. “Doordat zoveel zintuigen tegelijkertijd geprikkeld worden, en je midden in die ervaring zit, voelt het niet meer als 'ouderwets' trainen. Je wordt onderdeel van THE PROJECT en het voelt alsof je niet anders kan dan meebewegen.”

Volgens hem is de Nederlandse bevolking door alle nieuwe ontwikkelingen inactiever geworden, maar kunnen dezelfde ontwikkelingen door middel van Immersive Fitness er juist voor zorgen dat mensen weer willen bewegen. “Cijfers over overgewicht rijzen de pan uit. We kunnen dingen als tv, games en internet bestempelen als negatief (we hoeven immers niet meer actieve activiteiten te ondernemen om het naar ons zin te hebben), of we kunnen ze omarmen. Want hoewel veel nieuwe ontwikkelingen ons wellicht in eerste instantie inactiever maken, ze zijn ook onwijs tof. Met THE PROJECT 'gebruiken' we juist al deze high-tech om een wereld/workout te creëren waarin deelnemers juist willen bewegen, omdat er op dat moment niets toffer is dan opgaan in die ervaring.”

‘Het voelt alsof je niets anders kunt dan bewegen’, aldus Bas Hollander over Immersive Fitness.

De groep die als eerste THE TRIP mocht gaan beleven.