Nabeschouwing Fitness en Wellness Top 2014

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr7 2014
Geslaagde Fitness en Wellness Top 2014

Fitness en Wellness Top 2014: de beurs die u niet wilt missen. Zo profileerde deze beurs zich afgelopen 18 en 19 september. Het was voor de vierde keer dat de Fitness en Wellness Top werd georganiseerd. De keren daarvoor vond de beurs plaats in Ahoy in Rotterdam. In Houten was de beurs weer terug op de plaats waar ooit de Fitnessvakdagen zijn begonnen.

De beurs had weer iets van de oude sfeer te pakken. Ook de bezoekersaantallen vielen niet tegen. Tijdens de rondgang over de beurs werd duidelijk dat de exposanten tevreden waren over de kwaliteit van de bezoekers en dat er hier en daar goede zaken werden gedaan. De reacties waren over het algemeen positief zoals blijkt uit onderstaande reacties van de deelnemers.

Lifemaxx was dit jaar ook weer aanwezig op de Fitness & Wellness Top 2014. “De beurs werd goed bezocht en wij hebben leuke gesprekken kunnen voeren met zowel bestaande als nieuwe klanten. Wij hebben onze 2 rekken/kooien volledig aangekleed kunnen laten zien: het Functional Rack en de Crossmaxx Rig. Door de trend naar functioneel trainen lag hier ook de grootste interesse van de bezoekers aan onze stand. Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagde beurs, tot volgend jaar!”

Body Support

Er was veel aanloop bij de stand van Body Support. “De interesse ging vooral uit naar de combinatie sporten en voeding in één programma, dat gebruikers met een druk op de knop resultaat laat behalen.” Ondernemers zijn juist benieuwd hoe zij hun leden kunnen behouden. “Wij hebben veel ondernemers hierover voorgelicht. Het programma van Body Support betekent ook retentie, door het garanderen van resultaat. Er zijn minder marketingstrategieën nodig als je geen leegloop hebt, simpel te realiseren door je leden resultaat te bieden. Beweging alleen geeft onvoldoende resultaten maar in combinatie met onze voedingsbegeleiding is het gegarandeerd dat leden hun doel bereiken.”

Life Fitness

Life Fitness was ook dit jaar weer prominent in beeld tijdens de FW Top. Absolute blikvanger was het multifunctionele outdoor rack Synrgy BlueSky. Daarmee is Life Fitness de eerste grote fitnessleverancier die van binnen naar buiten gaat. De stand van Life Fitness werd tijdens de beurs zeer goed bezocht. Volop aandacht was er bij de demonstraties op de Synrgy BlueSky en de HD Elite Rack van Hammer Strength. Daarnaast waren de nieuwe cardiobewegingen van de Powermill Climber en Flexstrider te zien en de nieuwe Selectorized krachtlijn Insignia Series. “Wij kijken terug op een zeer geslaagde beurseditie en zijn zeer te spreken over de nieuwe beurslocatie Expo Houten. Het is goed om te zien dat de beurs in aantal bezoekers en standhouders groeit en dat wij hier ons steentje aan hebben bijgedragen.”

Myline

Afslanken met de boodschappen van uw eigen supermarkt. Geen punten of calorieën tellen en zelfs snoepen mag. Met Myline is dit dé methode. In een 8 weken intensief programma coacht u met Myline uw klant naar een gezonde leefstijl. Met behulp van een theorieboek gecombineerd met een training in uw club, is een resultaat van ongeveer 6,5 kilo verminderd lichaamsgewicht een realistische wens. En voor een jojo-effect hoeft u met Myline niet bang te zijn. Begrijpelijk dus dat er op de FW Top veel belangstelling was voor de presentatie van Myline. “Het was een geslaagde beurs. We hebben veel enthousiaste ondernemers gesproken. Ik zie uit naar de nieuwe opleidingen die we gaan geven.”

Meijers Fit & Gezond

Ook Meijers Fit & Gezond was deze keer weer aanwezig om de laatste trends op het gebied van functionele training te presenteren. Op een functional playground werden door een team van trainers de hele dag demonstraties gegeven met de trainingsmaterialen. Veel aandacht was er voor het Core Power Club Package: een betaalbare totaaloplossing voor functional training met de Core Power App als paradepaardje. Speciaal voor bezoekers van de beurs was er gratis workout in de Core Power App. De oefeningen die tijdens de demonstraties voorbij kwamen, konden direct worden gedownload.

Wattbike

Wattbike Benelux kijkt terug op een succesvolle FW Top. “De beurs is een aantrekkelijke plek om persoonlijk met fitnessprofessionals van gedachten te wisselen. Wij merken dat veel ondernemers op zoek zijn naar innovatieve manieren om met een nieuwe en kritische klantenkring in contact te komen. Voor veel ondernemers is de Wattbike een goede aanvulling op het bestaande Indoor Cycling aanbod. De fiets kan door zijn betrouwbare vermogensmeting ingezet worden voor onder andere (inspannings)testen en techniek analyses. Maar we merken ook dat ondernemers het interessant vinden om groepen wielrenners of andere sporters op de Wattbike vermogenstrainingen te kunnen aanbieden.”

MoveToLive

Wellicht dat het u was opgevallen dat de stand van MoveToLive dit jaar minder gericht was op apparatuur. Er was juist meer aandacht voor goede gesprekken waarin de vraagstukken, problemen en verwachtingen van de ondernemers centraal stonden. “We zijn blij dat we voor dat laatste uitgebreid de tijd kregen en streven er naar om tijdens de vervolgafspraken daadwerkelijk een boost aan uw business te kunnen geven.” Naast leverancier van premium fitnessmerken, is MoveToLive namelijk als geen ander in staat om te helpen bij het ondernemerschap. “Een aantal van onze oplossingen die bijdragen aan het rendement van een club stelden we ten toon tijdens de beurs en we merken dat de combinatie van cardio & kracht, zoals met het Octane Cross Circuit mogelijk is, een populaire is. De krachtcircuitvormen werden ook veel bevraagd, waarbij de focus ligt op de optimale inzet van de toestellen voor meerdere doelgroepen. Ook toppers als de Cybex Arc Trainer, de FreeMotion Incline Trainer, de Tour de France fiets en Schwinn fietsen konden op de waardering rekenen. We willen graag al onze bezoekers bedanken.”

Keiser Europe

Keiser Europe was op de FW Top vertegenwoordigd met twee stands. Op één van de stands was de pneumatische krachtapparatuur te zien en uit te proberen. “We kunnen nog zo vaak vertellen dat het de pneumatische weerstand is die mogelijk maakt dat je alleen met Keiser de mogelijkheid hebt om snelkracht te trainen, en dat je door de constante weerstand zorgt dat de kans op blessures minimaal is. Dat maakt onze apparatuur echt breed inzetbaar: van revalidatie tot fitness, van personal training tot topsport.”

Op dezelfde stand vonden er ook demonstraties plaats van het nieuwe model indoor cycling bike: de M3i. Deze maakt gebruik van bluetoothtechniek om de workoutgegevens te streamen. Weergave van deze gegevens is mogelijk via een app op tablet, smartphone, of een projectie op een scherm. De Keiser M3i werd geïntroduceerd op FIBO 2014 in Keulen en is sinds september leverbaar in Benelux. De M3i is tevens genomineerd voor de bodyLIFE Innovation Award.

Op de tweede stand werd het succesvolle concept Megawalk getoond en gedemonstreerd. Megawalk is het groepslesconcept rondom de Keiser M5 Crosstrainers. Sinds de introductie in Nederland is deze groepsles erg populair bij clubs en sportscholen, omdat deze een nieuwe ledengroep aanboort en voor alle fitnessniveaus geschikt is.

Miha bodytec

“Voor ons team is de FW Top erg goed geweest. Trainen middels het EMS-principe geniet nog geen hele grote bekendheid en om het grote publiek daar mee bekend te maken kon het op onze twee stands uitgeprobeerd worden. En daar is erg gretig gebruik van gemaakt. We hebben meer dan 100 trainingen gedaan met bezoekers en genodigden.”

Trainen middels EMS is heel anders dan trainen met kabels, circuit, hydrauliek of losse gewichten. Miha bodytec benadert trainen vanuit een totaal ander perspectief. Namelijk door te werken met een lichaamseigen weerstand. Niet alleen innovatief en effectief, maar vooral erg leuk.

Tijdens een miha bodytec training worden door middel van elektrische impulsen de spieren in het gehele lichaam gestimuleerd om aan te spannen. Dit creëert een lichaamseigen weerstand. Hierna is iedere beweging van het lichaam tegen deze weerstand in, een zeer intensieve full body workout. Maar dan zonder de negatieve krachten die bij traditionele trainingsmethoden werken op de spieren, pezen en gewrichten. Allemaal aspecten die de brede inzetbaarheid verklaren. Van fysiotherapie tot personal training en van figuur correctief trainen tot gewoon lekker bewegen voor je gezondheid.

Bekijk op tv.bodylifebenelux.nl/fwtop2014 een sfeerimpressie van de FW Top in beeld en geluid.

Bekijk hier een

sfeerimpressie van de FW

Top in beeld en geluid.