FIBO goes China

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr6 2014
FIBO goes China – veel potentie

‘FIBO goes China‘ – met de allereerste FIBO China vakbeurs die van 10 tot 12 september wordt gehouden in Shanghai. Met dit evenement biedt FIBO de internationale fitnessbranche een regionaal platform voor China & Azië.

Groeiende fitnessmarkt

De fitnessbranche in China groeit al jaren. De groei begon pas echt na de Olympische zomerspelen van 2008 in Beijing, toen de vraag naar fitness-aanbod explosief toenam. Vandaag de dag zijn 400 miljoen Chinezen tussen de 18 en 50 jaar oud, en als zodanig onderdeel van de potentiële doelgroep voor fitnesscentra. ‘Slechts‘ circa 13 miljoen mensen bezoeken al een centrum, wat aangeeft hoe groot het aantal potentiële nieuwe klanten is.

Vergrijzing, obesitas, chronische aandoeningen en stress, evenals het groeiende verlangen naar een betere kwaliteit van leven onder de Chinese bevolking, zorgen voor een stijgende vraag naar mogelijkheden om te sporten. De jaarlijkse groei van de clublidmaatschappen over de afgelopen vijf jaar bedraagt 8,42%, wat een bevestiging is van deze trend.

Mondiale merken

Op de lijst van deelnemers aan de beurs staan al enkele wereldberoemde merken zoals Technogym, Life Fitness, Precor, Star Trac, Matrix en gym 80, evenals bijna 100 andere merken. Hiermee is de verwachting gerechtvaardigd dat het evenement een hoogwaardig platform zal vormen dat middels opleidingen en netwerkkansen de lokale markt de mogelijkheid biedt om de ontwikkelingen te versnellen en de kloof te slechten tussen het dienstenaanbod en de verwachtingen van de klanten.

FIBO CHINA biedt tevens een Nutrition zone met internationale deelnemers zoals Weider, Phd Nutrition, Trec Nutrition, alle nieuw op deze markt. Aan de andere zijde van de beursvloer zal alles te vinden zijn op het gebied van opleidingen en mode, zodat de veeleisende sporter ook aan zijn trekken komt. Onderdelen van de vakbeurs zijn verder de China Fitness & Health Summit, de Asia-Fit Convention en de China Yoga Instructor & Club Management Summit.

FIBO CHINA 2014

September 10-12 | INTEX, Shanghai - www.fibo-china.cn

Official International Media Partner: bodyLIFE China

Edities